3o EM-DA Cup Κοινωνικού Σκοπού – Η διαδικασία της κλήρωσης και οι όμιλοι (vid+photo)

logo smallΠραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Μαϊου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Βέροιας, η κλήρωση του 3ου Τουρνουά 5×5 Κοινωνικού Σκοπού, το οποίο θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 5 Μαϊου έως τα μέσα του Ιουνίου στο ΔΑΚ “Βικέλας” του Μακροχωρίου. Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι των 38 ομάδων που αγωνίζονται στο φετινό Τουρνουά, αλλά και πρόσωπα που συνέβαλαν και θα συμβάλουν στη διοργάνωση, που ακόμη μία φορά απέδειξε πως αγαπήθηκε από τους φίλους του ποδοσφαίρου και έγινε θεσμός.

Ο μεγάλος χορηγός

Η έκπληξη της φετινής διοργάνωσης ήταν η νέα επωνυμία που απέκτησε… “EM-DA Cup“! Κι αυτό γιατί, η εταιρία ζωοτροφών και λιπασμάτων “EM-DA ltd”, με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στα Βαλκάνια, είναι και επίσημα ο μεγάλος χορηγός του Τουρνουά και παρουσία του ιδιοκτήτη της, κ. Δημήτρη Εμμανουηλίδη έγινε η…αποκάλυψη. Μεγάλη πραγματικά επιτυχία των διοργανωτών, καθώς η οικονομική συγκυρία και η γενικότερη ύφεση, δεν επιτρέπει στην εύρεση χορηγών όπως είχε συμβεί στις διοργανώσεις των προηγούμενων χρόνων.

Η φετινή καινοτομία και οι κανονισμοί

Η διοργάνωση φέτος παρουσιάζει μία ξεχωριστή ιδιομορφία σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Κλειστό του ΔΑΚ Βικέλας και σε κάθε περίπτωση, οι διαφορές σε όλα τα επίπεδα είναι δεδομένες τόσο αγωνιστικά όσο και διαδικαστικά. Οι διοργανωτές, για την καλύτερη και πιο επισταμένη ενημέρωση για τους κανονισμούς και την εύρυθμη λειτουργία των φετινών αγώνων, προσκάλεσαν στην χθεσινή κλήρωση τον Διαιτητή ποδοσφαίρου και Διεθνή διαιτητή FUTSAL στην IBSA, κ. Αλέξανδρο Καραϊωσήφ ο οποίος ανέλυσε τις διαφορές από το ποδόσφαιρο που όλοι γνωρίζουμε αλλά και το τι πρέπει να προσέξουν οι ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων.

Το πιο σημαντικό από την συγκεκριμένη διαδικασία, είναι πως τα παιχνίδια αποκτούν εξαιρετικό ενδιαφέρον τόσο για το γεγονός πως οι κανόνες είναι πιο αυστηροί (δείτε εδώ) όσο και για το ότι οι ομάδες (μόνο για το 3ο EM-DA Cup) θα αγωνίζονται με 6 παίκτες, όπως αποφασίστηκε από κοινού κατά τη διάρκεια της κλήρωσης. Απόλυτα λογική η απαίτηση των περισσοτέρων, καθώς αρκετές είναι οι ομάδες που απαρτίζονται από παίκτες που δεν αγωνίζονται σε ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και με τον τρόπο αυτό θα επιβαρύνονται λιγότερο σωματικά.

Η παρουσίαση των ομάδων

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους 100 περίπου εκπροσώπους των ομάδων και τους καλεσμένους των διοργανωτών, το video clip της παρουσίασης των συμμετέχοντων αλλά και της μίνι ανασκόπησης της περσινής διοργάνωσης. Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω, οι 38 ομάδες “παρέλεσαν” από την οθόνη της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου και με την…μαεστρία του Κώστα Μόσερ (ειδικού σε θέματα ιστοσελίδων και web design και τεχνικού συμβούλου του Imathia Sports News), βγήκε το καλύτερο αποτέλεσμα :

Η κλήρωση

Με την βοήθεια της πρώτης γυναίκας προπονητή ποδοσφαίρου στην Ημαθία και προπονήτρια της Βέροιας Κ10, κας Κατερίνας Γαϊτάνου αλλά και της πρώτης σκόρερ της Β Εθνικής Γυναικών στο ποδόσφαιρο Σούλας Σπυριδωνίδου, ξεκίνησε η διαδικασία της κλήρωσης, που αφορούσε την δημιουργία 7 ομίλων των τεσσάρων ομάδων και 2 των πέντε. Το πιο σημαντικό της παρουσίασης του συστήματος διεξαγωγής είναι οι ειδικές βαθμολογίες των δεύτερων και τρίτων των ομίλων, που δίνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην πρώτη φάση της διοργάνωσης και αποφεύγεται με αυτό τον τρόπο η παρουσία “αδιάφορων” ομάδων.

Αναλυτικά οι όμιλοι

Group A : Το Στέκι (οι κάτοχοι του 2013), Furnus Αιγίνιο, Mexx, Sport Mania.

Group B : Μπρίκι, Scandal, Κάστρο, Goody’s.

Group C : Ο Κλειδαράς, Άχνη & Κανέλα, Ρέντα, Agora.

Group D : Φούρνος, Μπαλτουβάνος, Alobar, Silk Oil.

Group E : Στέγη, Ta-boo, Kapsalis, Παγούρας.

Group F : XNet, Alu-Syn, Παλαίμαχοι, Σπιρτόκουτο.

Group G : Moments, Orange, Da Manha, Mr Wurst.

Group H : Τσαγκαράδικο, Tzimos Service, Ο Ηλίας, Kairo Image Bar, La Notte.

Group I : Vrettos Recycling, A.F.U., Makis Class, Μεσόγειος, Καλά Καθούμενα.

Οι αγώνες ξεκινούν τη Δευτέρα 5 Μαϊου 2014 και οι ώρες διεξαγωγής είναι από τις 17.00 καθημερινά έως τις 23.00 εκτός Σαββατοκύριακου. Το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας θα ανακοινωθεί σε λίγη ώρα, πάντα σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του ΔΑΚ Βικέλας λόγω των προπονήσεων των ομάδων μπάσκετ και χάντμπολ.

Σημειώνεται πως από σήμερα στην αρχική σελίδα του imathiasportsnews.gr (στο μενού στην κορυφή της σελίδας) θα υπάρχει η επιλογή “3ο EM-DA Cup” και μέσω αυτής θα ενημερώνεστε για τους κανονισμούς της διοργάνωσης, τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των ομίλων.

δείτε φωτορεπορτάζ από την κλήρωση

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected