Κατηγορίες
Αθλήματα

Α1 Χάντμπολ Ανδρών – Αυλαία με τρία μεγάλα ματς

χαντμπολ1Ολοκληρώνεται αύριο η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών με την διεξαγωγή της 22ης αγωνιστικής. Από τρεις αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν σε Κιλκίς, Έδεσσα και Λουτράκι, θα κριθεί ποια ομάδα θα υποβιβαστεί στην Α2 Ανδρών, αλλά και ποια ομάδα θα παίξει στα πλέι οφ της πρώτης τετράδας.

Πιο συγκεκριμένα την παραμονή στην κατηγορία διεκδικούν ΧΑΝΘ, Αερωπός Έδεσσας και Αναγέννηση Βύρωνα. Μία από τις τρεις ομάδες θα ακολουθήσει τον Αρχέλαο Κατερίνης στην Α2 Ανδρών. Η ΧΑΝΘ φιλοξενείται από τον ΓΑΣ Κιλκίς, ο οποίος βαθμολογικά είναι αδιάφορος, αφού είναι σίγουρο πως θα καταλάβει την 6η θέση. Ο ΓΑΣΚ έχει την προϊστορία με το μέρος του, έχοντας 5 νίκες σε 6 αναμετρήσεις κόντρα στη ΧΑΝΘ, ενώ παραδοσιακά διαθέτει μία από τις ισχυρότερες έδρες της κατηγορίας. Φέτος έχει χάσει μόνο από τις τρεις πρώτες ομάδες της Α1 Ανδρών και μάλιστα στο γκολ από ΑΕΚ (28-29) και ΑΣΕ Δούκα (23-24)! Το τελευταίο διάστημα ωστόσο προέρχεται από τρεις σερί ήττες εντός και εκτός έδρας. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι φορμαρισμένη και έχει κάνει έναν εξαιρετικό β’ γύρο. Ειδικότερα τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές μετράει 3 νίκες, οι δύο μάλιστα εκτός έδρας σε Συκιές και Έδεσσα κόντρα σε ομάδες που πάλευαν για την παραμονή!

Το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα είναι «κλειδί» για την παραμονή, αφού μόνο αν πάρει αποτέλεσμα η ΧΑΝΘ θα έχει νόημα η αναμέτρηση Αερωπός Έδεσσας – Αναγέννηση Βύρωνα. Οι δύο ομάδες φέτος είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους και τραυματισμούς που τους στοίχισαν. Ο Αερωπός έχασε τον αριστερόχειρα περιφερειακό Κράλλη και η ομάδα του Βύρωνα για κάποια περίοδο έμοιαζε με «νοσοκομείο», αφού Γεωργίου, Στούμπης Δ., Στούμπης Π., Αργυράκης, Λεωνίδας είχαν προβλήματα τραυματισμών.

Στο ματς της τετράδας με τηλεοπτική κάλυψη από τον ΟΤΕ TV ο Ποσειδώνας Λουτρακίου υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Κορινθίας θέλει μόνο την νίκη για να κατακτήσει την 4η θέση και να παίξει στα πλέι οφ, ενώ ο «δικέφαλος» παίζει για δύο αποτελέσματα (νίκη, ισοπαλία) για να παραμείνει μέσα στην τετράδα.

Η ομάδα του Νίκου Γεωργιάδη κατεβαίνει στο Λουτράκι με πολλές απουσίες, αφού Πετρίδης, Τσακίρης, Νικολαϊδης Χ. είναι νοκ αουτ, ενώ ιδιαίτερα αμφίβολοι είναι και οι Βότσης, Τσίλης!

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Α) Αν χάσει η ΧΑΝΘ από τον ΓΑΣ Κιλκίς, υποβιβάζεται χωρίς να έχει καμία σημασία το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης υστερεί στις ισοβαθμίες με Αερωπό και Αναγέννηση.
Β) Αν τα δύο παιχνίδια λήξουν ισόπαλα, τότε υπάρχει τριπλή ισοβαθμία στους 13, όπου και πάλι υποβιβάζεται η ΧΑΝΘ.
Γ) Αν η ΧΑΝΘ κερδίσει ή πάρει ισοπαλία επί του Κιλκίς, τότε υποβιβάζεται ο ηττημένος του αγώνα Αερωπός- Αναγέννηση.
Δ) Αν η ΧΑΝΘ κερδίσει και λήξει ισόπαλο το Αερωπός- Αναγέννηση, υποβιβάζεται ο Αερωπός που υστερεί σε ισοβαθμία κόντρα στην ομάδα του Βύρωνα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 3/5/2014
Α1 Ανδρών (22η αγωνιστική)
ΔΑΚ Έδεσσας 18:00, Αερωπός Έδεσσας – Αναγέννηση Βύρωνα (Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Μεϊμαρίδης)
ΔΑΚ Κατερίνης 18:00, Αρχέλαος Κατερίνης – ΑΣΕ Δούκα (Μπέτμαν- Ουζούνης, Βλάχος)
ΔΑΚ Κιλκίς 18:00, ΓΑΣ Κιλκίς – ΧΑΝΘ (Θεοδοσάκης- Τόλιος, Χατζηγεωργίου)
Νέα Κίος 18:00, Διομήδης Άργους – Φίλιππος Βέροιας (Χρόνης- Αβράμης, Νικολίτσας)
Συκεών 18:00, Φοίβος Συκεών – ΑΕΚ (Λινάρδος- Νάσκος, Παρτεμιάν)
Λουτρακίου (OTE TV) 18:30, Ποσειδώνας Λουτρακίου – ΠΑΟΚ (Τσάκωνας- Ανταλής, Μίγκας)

*handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected