Γ Εθνική / Τοπικά

ΦΑΣ Νάουσα – ΑΟ Κύμης 0-2

DSCN9918Ήττα που την φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση υπέστη σήμερα ο ΦΑΣ Νάουσα, στο εντός έδρας παιχνίδι του ΔΑΚ με αντίπαλο τον ΑΟ Κύμης. Η ομάδα του Βασίλη Αργυρίου, στην επιστροφή του στον πάγκο της ομάδας μετά από 2.5 μήνες περίπου, ήταν εξαιρετικά άτυχη στον σημερινό αγώνα και δέχτηκε δύο τέρματα σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, που φέρουν την σφραγίδα των ποιοτικών επιθετικών που διαθέτει η ομάδα της Εύβοιας. Από την άλλη πλευρά, το συγκρότημα του Βαγγέλη Ντόβολη παρέμεινε σε απόσταση βολής από την δεύτερη θέση, που είναι πλέον ο εφικτός στόχος για τους “κυανόλευκους”.

Στο ΔΑΚ Νάουσας βρέθηκαν σήμερα 300-350 φίλοι των “κυανολεύκων” της Ημαθίας, οι οποίοι συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια των παικτών, στο πιο κρίσιμο ίσως και κομβικό παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος. Ωστόσο, έφυγαν με την πικρία στο τέλος και η τύχη της ομάδας δεν βρίσκεται πλέον 100% στα πόδια των παικτών, καθώς ο Ρήγας Φεραίος προσπέρασε στην 8η προνομιούχο θέση.

Οι τελευταίες τρεις αγωνιστικές για Νάουσα και Ρήγα

Απομένουν τρία ακόμη παιχνίδια, με τον ΦΑΣ να ταξιδεύει την ερχόμενη Κυριακή στην Καρδίτσα για να αντιμετωπίσει τον αδιάφορο ΑΟΚ (έχει ήδη υποβιβαστεί), στη συνέχεια υποδέχεται τη Λαμία που θα θέλει τη νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο (εφόσον βέβαια νικήσει τη Χαλκίδα την επόμενη αγωνιστική) και ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στην Χαλκίδα κόντρα στον τοπικό ΑΟΧ, σε ένα ακόμη ντέρμπι παραμονής. Την ίδια ώρα ο Ρήγας Φεραίος υποδέχεται τον Αχιλλέα Δομοκού που ήδη υποβιβάστηκε, παίρνει τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Πυργετό και την τελευταία αγωνιστική μεταβαίνει στην Κύμη για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα.

Το ματς

Η ομάδα του Βασίλη Αργυρίου ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερη των αντιπάλου της, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες (κυρίως με γεμίσματα) της έλειπε όμως εκτός της τύχης που αναφέραμε προηγουμένως, η αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Ένα στοιχείο που είχε στο έπακρο η ομάδα της Κύμης, η οποία έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον εξαιρετικά ταχύ Δημήτρη Μπουρού (χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα από την ΑΕΛ Καλλονής), έκανε τη διαφορά όταν χρειάστηκε και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στα μετόπισθεν του ΦΑΣ. Σ’ αυτό βέβαια συνετέλεσαν και τα λάθη των γηπεδούχων και ειδικά στο δεύτερο γκολ, που ήταν και το πλέον καθοριστικό όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι.

Σε μεγάλη μέρα επίσης ήταν και ο Στέργιος Πάππος, ο οποίος με τις καίριες επεμβάσεις του απέτρεψε δύο τουλάχιστον καλές ευκαιρίες της Νάουσας, αποδεικνύοντας πως μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως η ομάδα της Κύμης διατηρεί την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας. Τα χρονικά σημεία των δύο τερμάτων του ΑΟΚ ήταν επίσης ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην εξέλιξη του παιχνιδιού, συντελώντας τα μέγιστα ώστε να διαχειριστούν καλύτερα το παιχνίδι.

Το “φιλμ” του αγώνα

11′ Σέντρα του Κεφαλά, πρώτη κεφαλιά Μπενίσκου προς τα πίσω, ο Συμπεθέρης στην πορεία της μπάλας, κάνει το κοντρόλ, το σουτ όμως που επιχειρεί βρίσκει σε πόδια αμυντικού.

19′ Εκτέλεση φάουλ του Αργυρίου από τα δεξιά, η μπάλα λίγο άουτ από τη συμβολή των δοκών του Πάππου.

22′ Κίτρινη κάρτα Δρόσος.

25′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΦΑΣ. Εκτέλεση κόρνερ του Αργυρίου από δεξιά, κεφαλιά του Πέικου στο δεύτερο δοκάρι, εντυπωσιακό γυριστό του Περηφανόπουλου εξ επαφής και ο Πάππος κάνει την απόκρουση του αγώνα, με τη βοήθεια μάλιστα του οριζόντιου δοκαριού.

29′ Ωραία κίνηση του Συμπεθέρη από δεξιά, η σέντρα όμως που επιχειρεί είναι πολύ άστοχη και ενώ υπήρχαν ελεύθεροι συμπαίκτες του στο σημείο του πέναλτι.

32′ Εκτέλεση φάουλ του Αργυρίου, κεφαλιά του Μπενίσκου από πλεονεκτική θέση, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

39′ ΓΚΟΛ! Εντυπωσιακή κίνηση του Μπουρούς από αριστερά, περνά αρχικά τον Παπατάνο και στη συνέχεια πέφτει στο έδαφος από μαρκάρισμα του Συμπεθέρη. Ο ρέφερι κ. Ζούγρας από την Κοζάνη έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα, με τους παίκτες του ΦΑΣ να πέφτουν πάνω του διαμαρτυρόμενοι (δείτε εδώ τη φάση). Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Τσιάτσιος, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του (0-1)

43′ Σέντρα του Αργυρίου, πρώτη κεφαλιά του Μπενίσκου στο ύψος του πέναλτι, δεύτερη του Συμπεθέρη στο δεύτερο δοκάρι, μπλοκάρει ο Πάππος.

45+2′ Σέντρα του Αργυρίου, κεφαλιά του Περηφανόπουλου η μπάλα μόλις άουτ.

49′ Κίτρινη κάρτα Πασκούλεφ.

52′ Κίτρινη κάρτα Παπατάνος.

54′ Σουτ του Κεφαλά εκτός περιοχής, αποκρούει ο Πάππος και στην επαναφορά ο Μπενίσκος από πλάγια στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ.

58′ Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Εξαιρετικό “ένα-δύο” Δήμου, Τσιάτσου πάσα του τελευταίου στον αμαρκάριστο Μπουρούς, αυτός εξ επαφής στέλνει τη μπάλα σύρριζα άουτ.

62′ ΓΚΟΛ! Λάθος γύρισμα του Αβραμόπουλου προς τα πίσω, ο ταχύτατος Μπουρούς κερδίζει στο σπριντ τον Σάκη Παπατάνο και με ψύχραιμο πλασέ νικά τον Κύρου (0-2)

74′ Κίτρινη κάρτα Μπουρούς.

82′ Πάσα του Νικόλτση στην περιοχή για τον Αβραμόπουλο, ο οποίος πέφτει στο έδαφος σε μαρκάρισμα του Καρλή. Ο διαιτητής υποδεικνύει το πέναλτι, ο Πάππος όμως σώζει και πάλι την ομάδα του αποκρούοντας με τα ακροδάχτυλα την εκτέλεση του Μουσικάκη.

88′ Κίτρινη κάρτα Τσιάτσιος.

89′ Εκτέλεση κόρνερ του Αργυρίου από δεξιά, ο Περηφανόπουλος κάνει την κεφαλιά, προ της γραμμής όμως απομακρύνουν οι αμυντικοί.

90′ Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Τσιάτσιο και αποβολή.

90+2. Ωραία κάθετη πάσα του Νικόλτση για τον Γασπαράτο, αυτός απέναντι από τον Πάππο δεν καταφέρνει να πλασάρει προς την εστία, με τον πορτιέρο της Κύμης να αποκρούει με τα πόδια

90+5′ Σέντρα του Γασπαράτου από δεξιά, ο Μπενίσκος πιάνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα περνά παράλληλα με το τέρμα και καταλήγει άουτ.

Το δια ταύτα

Δυστυχώς για τον ιστορικό ΦΑΣ, η ήττα αυτή του αφαιρεί το δικαίωμα να ελέγχει ο ίδιος την κατάσταση. Η σημερινή ήττα, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής, ουσιαστικά φέρνει την ομάδα της Νάουσας σε δυσχερή θέση και μοναδικός στόχος πλέον είναι το 3Χ3 στα τελευταία ματς, περιμένοντας την ίδια ώρα γκέλα του Ρήγα Φεραίου.

ΦΑΣ Νάουσα : Κύρου, Παπατάνος (68′ Ζούρκος), Αργυρίου, Πέικος, Μουσικάκης, Κεφαλάς (75′ Μουρίκι), Συμπεθέρης (55′ Νικόλτσης), Αβραμόπουλος, Μπενίσκος, Γασπαράτος, Περηφανόπουλος.

ΑΟ Κύμης : Πάππος, Καρλής, Μπαρκώσης (59′ Κοκκάλας), Καρατζάς, Τσικτσιρής, Φλιούκας, Πασκούλεφ, Δήμου, Μπουρούς (85′ Τσομπάνης), Τσιάτσιος, Δρόσος (75′ Αλμπάνης)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected