Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Europa League – Στους ισχυρούς οι ελληνικές ομάδες!

9d8ea8390e34fe434b4ca108c209cc29_LΑπό καλή θέση θα εκκινήσουν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις οι ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης στα προκριματικά του Europa League, καθώς στην πρώτη κλήρωση θα είναι στους ισχυρούς.

Όπως αναλύει η εφημερίδα «Goal», οι ελληνικές ομάδες θα έχουν σε πρώτο χρόνο τουλάχιστον, καλές κληρώσεις και θα μπορέσουν έτσι να ελπίζουν σε κάτι καλό στην φετινή ευρωπαϊκή τους πορεία.

Από θέση ισχύος ο ΠΑΟΚ

Στις 8 Αυγούστου θα γίνει η κλήρωση των πλέι οφ του Europa League, με τον ΠΑΟΚ να είναι στο γκρουπ των ισχυρών ό,τι και να γίνει ως τότε. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα βρίσκεται στους 31 ισχυρούς, καθώς αυτή τη στιγμή έχει τον ένατο καλύτερο συντελεστή σε ολόκληρη τη διοργάνωση και κινδυνεύει να χάσει κάποιες θέσεις μόνο αν υπάρξουν αποκλεισμοί ισχυρών στην προκριματική διαδικασία του Champions League. Μάλιστα, μπορεί να ελπίζει ακόμη και σε θέση στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των ομίλων στο Μονακό, αν προκριθεί.

Στους πιο ισχυρούς πιθανούς αντιπάλους του ΠΑΟΚ με τα ισχύοντα δεδομένα είναι η γαλλική Σεντ Ετιέν, την Ντιναμό Μόσχας, η πορτογαλική Ρίο Αβε, η βελγική Ζούλτε Βάρεγκεμ και η ελβετική Γκρασχόπερς, χωρίς να αποκλείεται οι δύο-τρεις πρώτες να ανέβουν τελικά στους ισχυρούς ανάλογα με τους αποκλεισμούς ομάδων στους τρεις πρώτους προκριματικούς του Europa League. Ο ΠΑΟΚ θα μάθει τον αντίπαλό του στις 8 Αυγούστου και θα παίξει στις 21 και 28 Αυγούστου.

Στους ισχυρούς ο Ατρόμητος

Στο γκρουπ των δυνατών θα είναι ο Ατρόμητος στον γ’ προκριματικό του Europa League, αποφεύγοντας ομάδες όπως η Λιόν, η Αϊντχόφεν, η Ρεάλ Σοσιεδάδ και η βελγική Μπριζ. Η ολλανδική Χρόνιγχεν, η τουρκική Σίβασπορ, η Μπρόντμπι και η Μλάντα Μπόλεσλαβ από την Τσεχία αποτελούν κάποιους εκ των πιο ισχυρών πιθανών αντιπάλων της ομάδας του Περιστερίου. Ο Ατρόμητος θα μάθει τον αντίπαλό του στις 18 Ιουλίου και θα παίξει τα πρώτα του ματς στις 31 Ιουλίου και στις 7 Αυγούστου. Στα πλέι οφ του Europa League πολύ δύσκολα ο Ατρόμητος θα προλάβει τους ισχυρούς εκτός κι αν υπάρξουν πολλοί αποκλεισμοί (πάνω από δέκα) ομάδων με καλύτερο συντελεστή στους προηγούμενους προκριματικούς γύρους.

Ξεκινά εύκολα ο Αστέρας, δύσκολη η συνέχεια

Σχετικά εύκολο θα είναι το ξεκίνημα του Αστέρα Τρίπολης στον δεύτερο προκριματικό, αλλά πολύ πιο δύσκολα στη συνέχεια. Οι Αρκάδες θα είναι ισχυροί στην πρώτη κλήρωση και οι πιο δυνατοί αντίπαλοι που ενδέχεται να βρουν στον δρόμο τους είναι η σκωτσέζικη Σεντ Τζόνστον, η Κόζιτσε, η Λίνφιλντ ή η Πιούνικ Ερεβάν από την Αρμενία.

Ο Αστέρας Τρίπολης, αν καταφέρει να προκριθεί, θα έχει ελπίδες να είναι στους ισχυρούς του τρίτου προκριματικού, ενώ θα είναι σίγουρα ανίσχυρος στα πλέι οφ, αν τα καταφέρει να φτάσει έως εκεί. Τον πρώτο του αντίπαλο ο Αστέρας θα τον μάθει στις 23 Ιουνίου (μπορεί και να είναι ζευγάρι από τον πρώτο προκριματικό) και θα παίξει στις 17 και 24 Ιουλίου.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected