Ποδόσφαιρο Κόσμος

Σκωτία – “Πανικός” για τις φήμες περί “στησίματος” στο αυριανό φιλικό!

atch-fixing-001145878Σε επαγρύπνηση είναι η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι έχει γίνει προσπάθεια παράνομου στοιχηματισμού στον διεθνή φιλικό αγώνα Σκωτία-Νιγηρία, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (28/05) στο γήπεδο της Φούλαμ, το “Κρέιβεν Κότατζ”…

Στο πλαίσιο αυτό, η Σκωτσέζικη Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου επικοινώνησε με το Εγκληματολογικό Τμήμα της χώρας και έδωσε στοιχεία που αποδείκνυαν την προσπάθεια να καθοριστεί το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου φιλικού προς στοιχηματικό όφελος.

Η NCA έχει ενημερώσει ήδη τη FIFA. Όπως έχει αποδειχθεί και από τα πολλά σχετικά ρεπορτάζ του SoccerPllus, οι παράνομες δραστηριότητες αναμένεται ότι θα γίνουν στη στοιχηματική αγορά της Ασίας. Με τις Αρχές -έχοντας αντιληφθεί τον κίνδυνο- να ελπίζουν ότι θα αποτρέψουν την εγκληματική ενέργεια.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, κανείς από τους Σκωτσέζους διεθνείς ποδοσφαιριστές δεν είναι ύποπτος για εμπλοκή στην απόπειρα στησίματος του αγώνα. Ενώ -πάντα σύμφωνα με όσα αναφέρονται- αυτό δεν σημαίνει πώς εμπλεκόμενοι είναι οι συνάδελφοί τους από τη Νιγηρία.

“Εγώ ακόμα πιστεύω ότι (το στήσιμο αγώνων) δεν είναι μεγάλο πρόβλημα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, στέλνουμε ένα μήνυμα προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι αυτό δεν θα συμβεί στο μέλλον”, τόνισε σε δημοσιογράφους στην έδρα της UEFA ο Ρομπ Γουέινραϊτ (Rob Wainwright), Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Καταπολέμησης της Εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές υπάρχει η πληροφόρηση πώς και άλλα φιλικά ματς Εθνικών ομάδων της ίδιας ημέρας βρίσκονται στη λίστα που υπάρχει στα χέρια τους. Όπως και να έχει, το παιχνίδι αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά.

ο θέμα του παράνομου στοιχηματισμού από την Ασία είχε απασχολήσει εδώ και καιρό τους Βρετανούς, έπειτα από τη σύλληψη επτά ποδοσφαιριστών για συμμετοχή τους σε στήσιμο αγώνων. Ενώ το τελευταίο διάστημα είναι διάχυτος ο φόβος πως το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας θα είναι στόχος για τέτοιες ενέργειες.

*soccerplus.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected