Κατηγορίες
Football League - Super League 1

Ολυμπιακός Βόλου – SKODA Ξάνθη (1-2) Παραμονή στα “σαλόνια” με Βασιλακάκη!

795f6dc1a9841cc3ceeb352020e6611a_LΜε καρδιά και ψυχή, η Ξάνθη «γύρισε» το μπαράζ και παίζοντας με δέκα παίκτες για αρκετή ώρα νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό Βόλου για να αγωνιστεί 26η σερί χρονιά στην πρώτη κατηγορία!

Σε ένα επεισοδιακό – πριν καν αρχίσει – μπαράζ, η Ξάνθη έκανε αυτό που ήταν το χρέος της, με βάση την ιστορία και την πορεία που έχει διαγράψει στη Super League από το 1989 μέχρι σήμερα! Οι Ακρίτες κατάφεραν να νικήσουν 2-1 τον Ολυμπιακό Βόλου σε ένα ματς γεμάτο πάθος κι ένταση, αγωνιζόμενοι για αρκετή ώρα με δέκα παίκτες και ενώ είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ. Η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά χάρη στα γκολ των Γούτα και Ράνου επικράτησαν της ομάδας της Μαγνησίας η οποία έφτασε στην… πηγή, με το γκολ του Γκούρμα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να πιει το γλυκό νερό της ανόδου!

Στην τσίτα… πριν τη σέντρα

Το παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν επεισοδιακό αρκετές ώρες πριν… την έναρξή του! Έγιναν αρκετά έκτροπα στο γήπεδο του Άρη, αφού πετάχτηκαν καρφιά κι έγιναν βανδαλισμοί στις εστίες, όμως, τελικά ο αγώνας ορίστηκε κανονικά για τις 20:30. Παρόλο όμως που φαινόταν ότι το ματς θα αρχίσει χωρίς προβλήματα, κάποιοι υπολόγιζαν χωρίς τον ψυχολογικό πόλεμο που προσπάθησαν αμφότερες οι ομάδες να κάνουν. Το θέμα που δημιουργήθηκε με τους πάγκους και το που θα καθίσει η κάθε ομάδα, σε σχέση με τις θέσεις που είχαν και οι οπαδοί τους αντίστοιχα στο γήπεδο, ήταν αρκετό για να φέρει καθυστέρηση στην έναρξη.

Πέρασε περίπου μισή ώρα διαβουλεύσεων, εντάσεων και διαφωνιών μεταξύ των παραγόντων της Ξάνθης και του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και της αστυνομίας και του διαιτητή Σιδηρόπουλου, μέχρι να αποφασιστεί το πότε θα αρχίσει τελικά το παιχνίδι. Η σέντρα έγινε στις 20:51 αντί για τις 20:30 που είχε προγραμματιστεί και το μπαράζ… επιτέλους ξεκίνησε.

«Βολίδα», ισοφάριση και… φωνές

Ο Ολυμπιακός Βόλου φαινόταν να πατάει καλύτερα με το ξεκίνημα του παιχνιδιού, αφού είχε και αγωνιστικό ρυθμό σε αντίθεση με την Ξάνθη. Η ομάδα του Νίκου Παντελή προσπάθησε να πιέσει τους Ακρίτες, όμως, η Ξάνθη γρήγορα ισορρόπησε το παιχνίδι. Οι δυο ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν εκατέρωθεν φάσεις, με τον Ολυμπιακό Βόλου να απειλεί με τον Νικολιά και την Ξάνθη να έχει και αυτή τις καλές τις στιγμές πριν ανοίξει το σκορ από τους τυπικά γηπεδούχους.

Ο Ολυμπιακός Βόλου στο 34’ με μια «βολίδα» από τον Μάριο Γκούρμα, πήρε κεφάλι στο σκορ και οι οπαδοί του… τη μάχη της κερκίδας! Ωστόσο, η Ξάνθη δεν το έβαλε κάτω! Στο 42’ είχε δοκάρι με τον Κάλβο, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ισπανός εκτέλεσε φάουλ και ο Γούτας βγήκε γρήγορα στη μπάλα – αν και φαίνεται από τα ριπλέι να είναι οφσάιντ – και σκόραρε για το 1-1! Η ισοφάριση εν μέσω αμφιβολιών, έφερε και τις φωνές από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου και την ανακοίνωση κατά της ΕΠΟ και της ΚΕΔ στη διάρκεια του αγώνα!

Οι δέκα της παραμονής!

Το δεύτερο ημίχρονο καθυστέρησε κι αυτό με τη σειρά του να αρχίσει, αφού οι παράγοντες των δυο ομάδων και πάλι διαπληκτίστηκαν. Αποβλήθηκε μάλιστα ο τεχνικός διευθυντής της Ξάνθης, Γιάννης Παπαδημητρίου αλλά και ένας εκ των φροντιστών του Ολυμπιακού Βόλου. Το ματς πάντως άρχισε με την Ξάνθη να πατάει καλύτερα, αλλά να χάνει αυτό το πλεονέκτημα από τη στιγμή που στο 48’ πήρε απευθείας κόκκινη κάρτα ο Πέτρος Μάνταλος! Ο μέσος της Ξάνθης σε μια φάση στην οποία εμπλέκεται και ο Βασιλακάκης, πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, αφήνοντας τους Ακρίτες με δέκα παίκτες.

Αυτό, όμως, δεν άφησε το συγκρότημα του Νίκου Κεχαγιά να επηρεαστεί. Η Ξάνθη κατάφερε να σταθεί απέναντι στον αρκετά επιθετικό Ολυμπιακό Βόλου και τελικά να πετύχει το «χρυσό» γκολ της παραμονής! Ήταν μια εξαιρετική προσπάθεια που άρχισε από το αριστερό άκρο και τον Παΐτο, πέρασε στα δεξιά στον Κάλβο, ο οποίος έδωσε την ασίστ στον Αντώνη Ράνο που διαμόρφωσε με κεφαλιά το 2-1, αποτέλεσμα του αγώνα που κράτησε την Ξάνθη στη Σούπερ Λίγκα.

Όπως ήταν λογικό, στο στρατόπεδο της Ξάνθης ξέσπασαν έξαλλοι πανηγυρισμοί με τη λήξη, την ώρα που σε αυτό του Ολυμπιακού Βόλου ήταν διάχυτη η απογοήτευση…

Ολυμπιακός Βόλου (Παντέλης): Γκίτκος, Γιαλούσης, Μελίσσης, Αρβανίτης, Κατσιαρός, Ρόκας, Πινδώνης, Ζέρης (86′ Κατσίκης), Μόνχε (86′ Ιωάννου), Νικολιάς (77′ Μπρέσκα), Γκούρμα.

Ξάνθη (Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Μπέρτος, Φλίσκας, Κάλβο (94′ Χοσέμι), Μάνταλος, Μαρίν (54′ Ράνος), Παΐτο (90′ Βάλλας), Σολτάνι.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected