Κατηγορίες
Αθλήματα

A1 Χάντμπολ – Ο θρόνος χωρά μόνο έναν!

th_698352_1Η μεγάλη ημέρα για ΑΕΚ και Διομήδη Άργους έφτασε. Αύριο στις 19:00 (ΟΤΕ TV) στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας θα διεξαχθεί ο 3ος τελικός της Α1 Ανδρών, από τον οποίο θα προκύψει η πρωταθλήτρια ομάδα της σεζόν 2013-2014.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας της «Ένωσης», ως εκ τούτου οι δύο ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, αφού επί της ουσίας δεν υπάρχει πλέον το πλεονέκτημα της έδρας που κέρδισε η ΑΕΚ σε κανονική περίοδο και πλέι οφ.

Η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη κυνηγάει δύο μεγάλα ρεκόρ, αφού αν κατακτήσει για δεύτερη σερί χρονιά το νταμπλ, θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην 35χρονη ιστορία της Α1 Ανδρών, αλλά και στην 90χρονη ιστορία του Συλλόγου της ΑΕΚ, αφού κανένα τμήμα δεν κατάφερε ποτέ να πανηγυρίσει δύο συνεχόμενα νταμπλ.

Η ΑΕΚ ταυτόχρονα στοχεύει στην κατάκτηση του 6ου τροπαίου της, έχοντας τρία κύπελλα και δύο πρωταθλήματα στην κατοχή της.

Από την άλλη πλευρά οι «Λύκοι» του Άργους θέλουν το πρωτάθλημα για να το βάλουν δίπλα στο βαρύτιμο τρόπαιο του Τσάλεντζ Καπ του 2012 και το πρωτάθλημα του ίδιου έτους.

Με την νίκη της στην Νέα Κίο –που ήταν η πρώτη μετά από 6 σερί ήττες- η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια θα προσπαθήσει να «σπάσει» την έδρα της ΑΕΚ για πρώτη φορά μετά από 20 μήνες.

Συγκεκριμένα η ΑΕΚ μετράει επί του Διομήδη 6 συνεχόμενες νίκες στην έδρα της για όλες τις διοργανώσεις. Τελευταία νίκη των Αργιτών ήταν τον Σεπτέμβριο του 2013 για το EHF cup με 30-29 στο κλειστό του Ιωνικού ΝΦ.

Επίσης ο Διομήδης θα προσπαθήσει να διατηρήσει την παράδοση που θέλουν οι φιλοξενούμενοι να πανηγυρίζουν τίτλο στην έδρα του αντιπάλου. Αυτό έχει συμβεί 5 φορές τα τελευταία 10 χρόνια στην Α1 Ανδρών.

Το 2004 ο Πανελλήνιος επικράτησε μέσα στην Βέροια του Φιλίππου και με 2-1 νίκες κατέκτησε τον τίτλο. Η ομάδα των «Ολυμπιονικών» το επανέλαβε το 2006 και το 2007. Αρχικά «έσπασε» στον 3ο τελικό την έδρα του Αθηναϊκού στον Βύρωνα και την επόμενη χρονιά της απονεμήθηκε ο τίτλος στην Βέροια, αφού επικράτησε με 2-0 νίκες του Φιλίππου. Το 2011 και το 2013 ήταν η σειρά της ΑΕΚ να πάρει τον τίτλο εκτός έδρας. Πρώτα στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ στο τελευταίο ματς των πλέι οφ και μετά από δύο χρόνια στο Άργος κόντρα στον Διομήδη με 2-1 νίκες στους τελικούς.

*handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected