Κατηγορίες
Super League 1

Super League – “Φωτιά” οι αποκαλύψεις της “Δίκης στον ΣΚΑϊ”!

fee56982d0b2509de6acd129744a6033_LΣτο σκαμνί βρίσκονται πέντε ΠΑΕ της Super League, καθώς τους ασκήθηκε ποινική δίωξη «in rem» (αποπροσωποποίητη), για ενδεχόμενη ευθύνη παραγόντων και ποδοσφαιριστών τους σε ύποπτα προς χειραγώγηση παιχνίδια.

Πρόκειται για τις ΠΑΕ Καλλονή, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος και Πλατανιάς που μπήκαν στο στόχαστρο του επικεφαλής αθλητικού εισαγγελέα, Χάρη Λακαφώση. Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», ο εισαγγελέας πρωτοδικών και επικεφαλής της αθλητικής εισαγγελίας, Χάρης Λακαφώσης, αφού εξέτασε τους φακέλους με τα ύποπτα ματς της Super League που έχει στείλει τη φετινή σεζόν στη χώρα μας η UEFA, αποφάσισε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά πέντε ΠΑΕ.

Αυτές οι διώξεις είναι –κατά τη νομική ορολογία- «in rem», δηλαδή δεν έχουν προσωποποιηθεί οι ευθύνες, κάτι το οποίο θα προκύψει (ή δεν θα προκύψει) μετά την έρευνα του ανακριτή, στον οποίο θα διαβιβαστεί η υπόθεση. Οι ποινικές διώξεις αφορούν χειραγώγηση αγώνων και σε όλες τις περιπτώσεις ερευνώνται τυχόν ποινικές ευθύνες παραγόντων και ποδοσφαιριστών.

Οι κατηγορίες για τις ΠΑΕ:

– ΚΑΛΛΟΝΗ: για κατ’ εξακολούθηση χειραγώγηση αγώνων και συγκεκριμένα για τα ματς: Καλλονή-Παναθηναϊκός 0-4, Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5, Καλλονή-Αστέρας Τρίπολης 0-2, ΟΦΗ-Καλλονή 0-1 (Κύπελλο).

– ΟΦΗ: για πιθανή εμπλοκή ποδοσφαιριστών και παραγόντων στο ματς Κυπέλλου με την Καλλονή.

– ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: για το Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1.

– ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: για το Πανιώνιος-Πλατανιάς 0-0.

– ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: για το Πανιώνιος-Πλατανιάς 0-0.

Σε κάποια από τα παιχνίδια, δεν έχει κινηθεί νομική διαδικασία σε βάρος και των δύο αντιπάλων (όπως ο Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας), καθώς κρίθηκε πως η ευθύνη βαραίνει μόνο τη μια ομάδα. Η υπόθεση θα διαβιβαστεί στον ανακριτή και εκείνος να αποφασίσει ποια πρόσωπα θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτα.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected