Γ Εθνική / Τοπικά

Imathia Sports News – Αναλύοντας το φαινόμενο “Νεοκαισάρεια”!

DSCN9842 Μία εξαιρετική από πολλές πλευρές βραδιά, πλάι σε ανθρώπους του ποδοσφαίρου της Πιερίας, απολαύσαμε χθες βράδυ στην Κατερίνη. Μαζί με τον συνεργάτη του Imathia Sports News Γιώργο Μυλωνά, συναντήσαμε σε γνωστό μπαρ της πόλης (όπου εργάζεται ο πρώην παίκτης του Αχιλλέα Νεοκάστρου, Νίκος Ντούλας) τον προπονητή του πρωταγωνιστή κατά πολλούς στον 3ο όμιλο της Γ Εθνικής Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, Αποστόλη Στύλο αλλά και τον συνάδελφο αρχισυντάκτη του pieriasport, Μπάμπη Πεϊδη.

Η κουβέντα βεβαίως ήταν καθ’ όλα ποδοσφαιρική, όμως δεν μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο “φαινόμενο Νεοκαισάρεια”, που με μεγάλη χαρά μας ανέλυσε ο κόουτς των “κοκκινόμαυρων” της Πιερίας.

Το οικογενειακό κλίμα, αρωγός της φετινής πορείας!

Η επιτυχία ως τελικό αποτέλεσμα μίας προσπάθειας έρχεται κατόπιν μεγάλης (και πολλές φορές επίπονης) προσπάθειας από όλους όσους ασχολούνται με μία ομάδα. Αυτή η προσπάθεια στον Αχιλλέα επιβραβεύτηκε και με το παραπάνω, φτάνοντας ένα βήμα από την άνοδο στη Football League, κοντράροντας στα ίσια την (κατά πολλούς) ποιοτικότερη και πιο οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα ομάδα της Λαμίας.

Όπως παραδέχεται ο Απόστολος Στύλος, πρώτα απ’ όλα μέτρησε η συμπεριφορά και η λειτουργία της διοίκησης. Με επικεφαλής τον πρόεδρο της ομάδας κ. Γαβρίδη και όλο το διοικητικό σχήμα, η ομάδα εξέπεμπε “υγεία” σε κάθε περίσταση και δημιουργήθηκαν τα απαραίτητα εχέγγυα ώστε να δουλέψει ο προπονητής απερίσπαστα με τους ποδοσφαιριστές του.

Το οικονομικό άνοιγμα ήταν απόλυτα συγκεκριμένο και πάντα στα μέτρα της διοίκησης, κάτι που λειτούργησε ευεργετικά μέσα στην ομάδα χωρίς να υπάρχουν οι υπερβολές αλλά και οι μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα σε παίκτες. Η εμπειρία συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών αποτέλεσε καίριο συστατικό για την λειτουργία των αποδυτηρίων και βοήθησε σημαντικά ώστε να υπάρχει η συσπείρωση στο αγωνιστικό τμήμα.

Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο είναι η σχέση του ίδιου με τους παίκτες του, με τους περισσότερους από τους οποίος υπήρξε συμπαίκτης στο παρελθόν. Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά : “Ακόμη και με τα παιδιά που έπαιξα ως αντίπαλος και τώρα είναι στην ομάδα, θεωρώ πως τους γνωρίζω σαν να υπήρξα συμπαίκτης. Έδεσαν φανταστικά με τους υπόλοιπους και παρά το υψηλό επίπεδο του ομίλου, ανταποκρίθηκαν περίφημα”.

Το παρόν και το μέλλον

Ο Αχιλλέας έσπασε ένα ρεκόρ που ψάχνοντας στην ειδησεογραφία της Γ Εθνικής των τελευταίων ημερών, δύσκολα μπορείς να βρεις κάτι παρόμοιο… Προχώρησε στην ανανέωση με 9 ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ (Οικονόμου, Τασίδης, Δερμίσης, Παυλίδης, Παμλίδης, Δημητρίου, Τσαγκαράκης, Μακράκης, Γελαδάρης), ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του Απόστολου Στύλου, ακολουθούν 3-4 ακόμη που σύντομα θα ανακοινωθούν. Οι προσθήκες που θα γίνουν θα είναι συγκεκριμένες και θα εξαρτηθούν τόσο από το αν κάποιοι παίκτες “εξαργυρώσουν” τις εμφανίσεις τους κάνοντας το παραπάνω βήμα στην καριέρα τους (Παμλίδης, Τζήμας) αλλά και το τι θα προκύψει από τις δοκιμές ποδοσφαιριστών που ξεκινούν δύο μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας (19/6).

Εκ των πραγμάτων λοιπόν και σύμφωνα με το πλάνο που μας ανέλυσε ο νεαρός τεχνικός του Αχιλλέα, ο στόχος της ομάδας για τη νέα περίοδο είναι εξαρχής η διατήρηση των κεκτημένων. Η φετινή πορεία δημιούργησε “δεδικασμένο” και με αυτή οδηγό, άπαντες στο στρατόπεδο της πιερικής ομάδας έχουν επιδοθεί σε συνεχόμενες συζητήσεις και διαβουλεύσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημαντικός παράγοντας βεβαίως αποτελεί και σε ποιο όμιλο θα τοποθετηθεί ο Αχιλλέας, καθώς είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στον δεύτερο όμιλο της Γ Εθνικής που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, θα αποτελείται από ομάδες της Πιερίας (Νεοκαισάρεια, Βατανιακός), Ηπείρου και Θεσσαλίας. Αν και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για κάτι τέτοιο (ειδικά μετά την περσινή εμπειρία με τον καταρτισμό των ομίλων), φαίνεται εκ πρώτης όψεως πως ο Αχιλλέας θα είναι και πάλι πρωταγωνιστής!

Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected