Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Super League 1

ΠΑΟΚ – Τα συμπεράσματα της ήττας από Ντνιέπρ

pegasus_LARGE_t_1041_106316953Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε και στο δεύτερο φιλικό του στην Ολλανδία, χάνοντας με 1-0 από την Ντνιεπρ, «πληρώνοντας» τα ατομικά λάθη των παικτών του και την αδυναμία να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία. Ωστόσο, είχε πάθος, μαχητικότητα και – σε αρκετές περιόδους του δεύτερου ημιχρόνου – επιθετικότητα, την οποία δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει.

Φυσικά, σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας, τα λάθη είναι αναμενόμενα όπως και τα «βαριά πόδια», ενώ δεν πρέπει να παραγνωριστούν δύο γεγονότα: Αφενός η μεγαλύτερη ετοιμότητα των Ουκρανών (σε 15 μέρες παίζουν προκριματικά Champions League, ενώ ο ΠΑΟΚ επίσημο ματς σε ένα μήνα) και οι απουσίες των διεθνών, των τραυματιών (εκτός από τον Σπυρόπουλο, εκτός έμεινε και ο Βίτορ λόγω διάτασης στον προσαγωγό), αλλά και των… μεταγραφών στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Ετσι, οι δύο 11άδες του «δικέφαλου» είχαν αρκετά νέα παιδιά (ιδίως στο πρώτο ημίχρονο), με τον Ρατς να κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του και τον Γκολάσα, στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε, να αφήνει (και πάλι, όπως με την Σταντάρ Λιέγης) καλές εντυπώσεις.

Λάθη και στημένες φάσεις

Ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου είχε προβλήματα στις στημένες φάσεις απέναντι στους Ουκρανούς. Η άμυνά του έδειξε αστάθεια σε κόρνερ και φάουλ, από τα οποία ήρθαν η ευκαιρία του Ζοζούλια στο 22′ (έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Κίτσιου) και το… αυτοδοκάρι του Παναγιωτούδη στο 39′. Ωστόσο σε κανονική ροή αγώνα δεν είχε προβλήματα. Δύο φορές που χρειάστηκε, ο Μελίσσας έδωσε τη λύση απέναντι στον Ζοζούλια, κάτι που έκανε και στο 44′ στο ωραίο σουτ του Ματέους.

Οι Ουκρανοί πίεζαν ψηλά, δεν άφηναν διαδρόμους και έτσι ο «δικέφαλος» ουσιαστικά δε δημιούργησε ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο. Στο δικό του 4-3-3, ο Γκολάσα, παίζοντας ως εσωτερικός χαφ (δεξιά) ήταν ο πιο κινητικός και δραστήριος, ενώ οι προωθήσεις του Κίτσιου δεν έφεραν αποτέλεσμα. Ο Ρατς, στο ντεμπούτο του, είχε όρεξη και αρκετά «ανεβάσματα» στην αρχή αλλά στη συνέχεια έμεινε περισσότερο πίσω.

Ετσι, ο Παπαδόπουλος (στην κορυφή) δεν έπαιρνε μπάλα, οι Πόζογλου και Μάρτενς (στα άκρα) δεν βοήθησαν και ως θετικό έμεινε το πρεσάρισμα σε αρκετές στιγμές, ψηλά, με τη συμβολή και των υπόλοιπων μέσων (Σαββίδη και Παναγιωτούδη). Καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ, που δεν κατέληξε σε ευκαιρία, το γύρισμα του Κίτσιου στον Σαββίδη στο 35′, αλλά ο νεαρός έκανε κακό κοντρόλ και δεν μπόρεσε να απειλήσει.

Καλή αρχή, χωρίς συνέχεια

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αγγελος Αναστασιάδης παρέταξε τελείως διαφορετική 11άδα, σε διάταξη 3-4-3. Στο πρώτο 15λεπτο, ο ΠΑΟΚ ήταν πιο επιθετικός, κράτησε περισσότερο την μπάλα, είχε κυκλοφορία αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να απειλήσει, κάτι που θα μπορούσε να το κάνει στο 60′ αν ο Κουλούρης έκανε καλύτερο κοντρόλ.

Μετά το 60′ – και ενώ οι Ουκρανοί είχαν ήδη απειλήσει με τον Μάτος στο 55′ – η Ντνιεπρ πήρε και πάλι τα ηνία, αξιοποιώντας και τα λάθη που έκαναν την εμφάνισή τους στην άμυνα του «δικέφαλου». Ο Κάλινιτς «τέσταρε» και πάλι τον Γιακουμή στο 68′, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα τον ανέτρεψε (πέναλτι). Ο Σελέζνιοφ ευστόχησε στο 70′ και το 1-0 για τους Ουκρανούς ήταν γεγονός.

Μετά το γκολ, ο ΠΑΟΚ (με 4-4-2 και τον Κουλούρη κοντά στον Αθανασιάδη στο τέλος) βγήκε και πάλι μπροστά, πίεσε για να ισοφαρίσει, αλλά δεν είχε τη μεγάλη φάση, ενώ η Ντνιεπρ είχε τη δική της ευκαιρία με τον Μαζούχ στο 77′ αλλά και στο 89′ με τον Σελέζνιοφ.

ΠΑΟΚ (Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ): Μελίσσας, Κίτσιου, Ρατς, Κατσικάς, Κιόσε, Σαββίδης, Γκολάσα, Παναγιωτούδης, Πόζογλου, Μάρτενς, Β. Παπαδόπουλος.

ΠΑΟΚ (Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ): Γιακουμής, Κωνσταντινίδης, Ποζατζίδης, Σκόνδρας, Μαντούρο, Κάτσε, Τζανδάρης, Πολύζος, Κουλούρης, Πόποβιτς, Αθανασιάδης.

ΝΤΝΙΕΠΡ: Μπόικο, Φενέτσκι, Μπρούνο Γκάμα, Μαζούχ, Ντάγκλας, Κανκάβα, Κονοπλιάνκα, Μάτος, Ροτάν, Ζοζούλια, Ματέους

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected