Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Εθνική Ελλάδας – Ξεκινά η εποχή Ρανιέρι!

imagesΜε στόχο τα καλύτερα αποτελέσματα για το Euro 2016 αναλαμβάνει τα ηνία της Εθνικής ο Ιταλός τεχνικός όπως τόνισε κατά την αναχώρησή του από τα γραφεία της ΕΠΟ

Με συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκε και το τυπικό μέρος της συμφωνίας του Κλαούντιο Ρανιέρι με την ΕΠΟ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής. Ο Ιταλός τεχνικός βρέθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι της Παρασκευής (25/7) προκειμένου να υπογράψει το διετές συμβόλαιό του και όλα τελείωσαν ομαλά λίγη ώρα αργότερα.

Μάλιστα στις πρώτες του δηλώσεις μετά τις υπογραφές ανέφερε αρχικά: «Είχα και άλλες προτάσεις, αλλά μόλις συνάντησα τον πρόεδρο είχα μια καλή αίσθηση. Ήξερα καλά την Εθνική Ελλάδος και αποφάσισα πως θα ήταν μια πολύ καλή λύση να έρθω και να προπονήσω την Ελλάδα».

Επίσης, συμπλήρωσε: «Είδα την Ελλάδα στο Μουντιάλ. Έκανε πολύ καλή πορεία και μου άρεσε πολύ το πνεύμα της. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και θα κοιτάξουμε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για το Euro».

Σχετικά με την Εθνική της δικής του εποχής υπογράμμισε: «Δεν πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές στον κορμό, αλλά αυτά θα τα δούμε καλύτερα στη συνέχεια».

Όσο για το αν θα διατηρηθούν στην Εθνική οι συνεργάτες που είχε ο Φερνάντο Σάντος, δήλωσε: «Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια τέτοια κουβέντα και εγώ έχω φέρει τους δικούς μου συνεργάτες».

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής υπογράμμισε: «Ένας προπονητής του επιπέδου του κυρίου Ρανιέρι αναλαμβάνει την τύχη της Εθνικής. Είναι μια ευκαιρία για την Εθνική να φτάσει σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Ευχαριστούμε πάρα πολύ που δέχθηκε την πρότασή μας».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση από πλευράς ΕΠΟ αναφέρει: «Ο Κλαούντιο Ρανιέρι υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και αποτελεί το νέο προπονητή της Εθνικής Ανδρών. Ο Ιταλός προπονητής, με θητεία σε πολλούς μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, αναμένεται να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε νέες επιτυχίες με ορίζοντα το EURO 2016.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Εθνικής στην προκριματική φάση της διοργάνωσης αρχίζουν τον προσεχή Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα στις 7/9/2014 στο γήπεδο Καραϊσκάκη εναντίον της Ρουμανίας. Υπενθυμίζεται ότι η Γαλανόλευκη συμμετέχει στον 6ο όμιλο, στον οποίο, εκτός της Ρουμανίας, αντιμετωπίζει την Ουγγαρία, την Φινλανδία, την Β. Ιρλανδία και τα Νησιά Φερόε.

Προτού προσέλθει στα γραφεία της ΕΠΟ ο κ. Ρανιέρι, ξεναγήθηκε στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής Ομάδας στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, καθώς επίσης στο γήπεδο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πραγματοποιεί τους αγώνες του.

Η καριέρα του Κλαούντιο Ρανιέρι

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 1951 στην Ρώμη και εκκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1987 στην Καμπάνια. Την αμέσως επόμενη σεζόν ανέλαβε την Κάλιαρι, που εκείνη την εποχή αγωνιζόταν στην 3η κατηγορία Ιταλίας, και επί θητείας του ο σύλλογος της Σαρδηνίας κατάφερε να προβιβαστεί διαδοχικά και να φτάσει στην Serie A.

Η εξαιρετική δουλειά του στην Κάλιαρι, εκχώρησε στον Κλαούντιο Ρανιέρι το προνόμιο να συνάψει συνεργασία με τη Νάπολι και η αναγνώριση των ικανοτήτων του επαληθεύεται από το γεγονός ότι αργότερα ο Ιταλός προπονητής είχε ως επαγγελματικούς σταθμούς μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους.
Ο κ. Ρανιέρι εργάστηκε στην Φιορεντίνα, στη Βαλένθια, στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στην Τσέλσι, στην Πάρμα, στην Γιουβέντους, στην Ρόμα, στην Ίντερ, στην Μονακό και σε αυτή την εντυπωσιακή διαδρομή κέρδισε τίτλους και σημείωσε επιδόσεις διαχρονικής αξίας.

Στις επιτυχίες του καταχωρίζονται:
• Το Κύπελλο Ιταλίας με την Φιορεντίνα (σεζόν 1995-96 σε διπλό τελικό με την Αταλάντα με δύο νίκες 1-0 και 2-0).
• Το Σούπερ Καπ Ιταλίας το 1996 στο Σαν Σίρο, όπου οι «Βιόλα» επικράτησαν της Μίλαν (2-1).
• Το Κύπελλο Ισπανίας με την Βαλένθια (σεζόν 1998-99, 3-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης).
• Το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ του 2004 με τη Βαλένθια (2-1 την Πόρτο).

Στη διάρκεια της πολυετούς παρουσίας του στην τεχνική ηγεσία κορυφαίων ομάδων, ο κ. Ρανιέρι συνεργάστηκε ή ανέδειξε επιφανείς ποδοσφαιριστές όπως οι Τζόλα, Μεντιέτα, Κανιθάρες, Λάμπαρντ, Πετί, Ζέντεν, Γκαλάς, Τέρι, Βερόν, Κρέσπο, Τότι, Ντε Ρόσι, Ντι Βάιο κ.α., ενώ στην Μονακό υπό την προπονητική του καθοδήγηση βρισκόταν ο Ρανταμέλ Φαλκάο και ο συμπατριώτης του και πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ 2014 Χάμες Ροντρίγκεζ».

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected