Football League

Δόξα Δράμας – Η μπίζνα, το οικόπεδο και το τελεσίγραφο

images (2)

Μπροστά για πρώτη φορά βγήκε ο Στέλιος Ζημιλιάγκος και με επιστολή του γνωστοποίησε τις προθέσεις του αναφορικά με τη Δόξα Δράμας. Έκανε αναφορά στις συναντήσεις που είχε με τον Θανάση Σάμιο, στην «παράλογη» απαίτηση του τελευταίου προκειμένου να παραχωρήσει την ΠΑΕ, ενώ σημείωσε τι του ανέφερε ο Σάμιος για τη Δόξα. Ότι «η ΔΟΞΑ είναι μια μπίζνα, είναι μια από τις πολλές επιχειρήσεις του που αν χρεωκοπήσει, δεν έγινε και τίποτε». Ο Ζημιλιάγκος ισχυρίστηκε ότι θα περιμένει έως το Σάββατο (2/8) για την απάντηση του Σάμιου, διότι σε διαφορετική περίπτωση οι επόμενες μέρες θα είναι καταστροφικές για τους «μαυραετούς».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

ΔΡΑΜΑ 01/08/2014

Δεν επεδίωξα ποτέ, προβολή, δημοσιότητα ή διαφήμιση. Στο συμβούλιο που παραβρέθηκα για τις συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη, το Δήμαρχο και τον κ. Σάμιο έκανα παράκληση σε όλους να μη βγει το όνομά μου και να μην ακουστεί τίποτα για την πρόταση που θέλω να κάνω, αλλά και για μένα για να μη ζαλίζουμε τον κόσμο με προτάσεις. Είπα, όταν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, κάποια συμφωνία, θα βγούμε επίσημα, με σοβαρότητα, να ανακοινώσουμε.

Όλως τυχαίως, όμως, κάθε φορά, ό,τι συζητούσαμε το βράδυ, την επομένη το διάβαζα στο διαδίκτυο και τελευταία άρχισαν να παρερμηνεύονται και αυτά που έλεγα. Όταν βγήκε και το όνομά μου, δεν άντεξα και είπα να βγω κι εγώ να πω τι γίνεται, για να μάθει ο κόσμος από πρώτο χέρι την αλήθεια κι όχι από ράδιο αρβύλα.

Αρχικά είδα μια συνέντευξη του κ. Σάμιου στον κ. Σάκη Πετρόπουλο και του τηλεφώνησα, χωρίς να τον γνωρίζω, για να μου κλείσει ραντεβού με τον κ. Σάμιο, για να του κάνω πρόταση για την ομάδα. Το έμαθε και το συμβούλιο και μου είπε πριν κάνω πρόταση να μιλήσουμε. Κάλεσαν το Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη, με τους οποίους κανονίσαμε να συναντήσουμε το Σάμιο και όπου χρειαστεί, προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν. Επειδή ήθελα να μιλήσουμε ανοιχτά και ελεύθερα με τον Σάμιο, αποφασίσαμε να πάω μόνος, με ένα δικηγόρο (φίλο μου). Πήγα στην Αθήνα, συναντήθηκα με το Σάμιο και του είπα, ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα που υπάρχουν είναι:

1. Από τις 14 ομάδες πέφτουν οι μισές, δηλαδή πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό και μπορεί να πέσεις κατηγορία.

2. Μπορείς να κάνεις τρεις μεταγραφές άνω των 24 ετών.

3. Υπάρχουν 12 προσφυγές και αυτοί που δεν έκαναν, τους είπε η διοίκηση να περιμένουν λίγο.

4. Τη Δευτέρα πρέπει να δηλωθεί η ομάδα στο Κύπελλο για τη συμμετοχή της και να δοθεί το ανάλογο παράβολο και στις επόμενες μέρες κάτι ανάλογο για τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα.

5. Δεν υπάρχει προπονητής-δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές-δεν υπάρχει τίποτα, ενώ όλες οι ομάδες έχουν ξεκινήσει προετοιμασία.

Μετά από όλα αυτά, ούτε τρελός μπαίνει να πάρει τη ΔΟΞΑ. Ομάδες χαρίζονται, χωρίς χρέος, αλλά και χωρίς να δώσεις ούτε ένα ευρώ, δεν πάει να τις πάρει κανείς(βλέπε Καλαμαριά). Εγώ έκανα την πρότασή μου στο Σάμιο, με την οποία δε συμφώνησε και αυτό που με απάντησε είναι τα γνωστά που βγήκαν στη δημοσιότητα. Την επομένη ξανασυναντηθήκαμε για δεύτερη φορά, μιλήσαμε δυόμιση ώρες και του κάναμε άλλες δύο προτάσεις, τις οποίες και απέρριψε και μας είπε τα γνωστά. Έφυγα και είπα θα το σκεφτώ. Ρε παιδιά, όμως, βρείτε μου έναν άνθρωπο πάνω σε όλη τη γη που πάει να αγοράσει ένα οικόπεδο, παράδειγμα είναι, να μην παρεξηγηθώ, η ΔΟΞΑ δεν είναι οικόπεδο, και αυτός που το πουλάει να πει στον αγοραστή: «χτίσε πρώτα το σπίτι μέσα στο οικόπεδο, ρίξε μπετά, μπαλκόνια, σκεπή και αν το βάψεις καλά θα σου πουλήσω το οικόπεδο και όχι το σπίτι». Δεν γίνονται αυτά, ρε παιδιά, αν θέλουμε να μιλάμε σοβαρά.

Ρώτησα, αν φέτος καταφέρω να σώσω την ομάδα και του χρόνου βγει S/L, αν θέλει να ασχοληθεί ή αν θέλει να βοηθήσει και απάντησε, ότι δεν τον ενδιαφέρει ακόμη κι αν η ομάδα είναι S/L, γιατί κουράστηκε από την όλη κατάσταση. Μου είπε, ότι η ΔΟΞΑ είναι μια μπίζνα, είναι μια από τις πολλές επιχειρήσεις του που αν χρεωκοπήσει, δεν έγινε και τίποτε. Εγώ του εξήγησα, ότι δε βλέπω τη ΔΟΞΑ σαν μπίζνα, για να βγάλω κέρδος, αλλά είναι καθαρά από αγάπη για το ποδόσφαιρο.

Στην ερώτηση: «γιατί στη ΔΟΞΑ που βουλιάζει;», η απάντησή μου ήταν, ότι εγώ είμαι από την περιοχή, μεγάλωσα σ’ αυτήν και παρακολουθώ από μικρός τη ΔΟΞΑ και θα μου μείνει αξέχαστο ένα παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ. που γινόταν χαμός. Γιατί οι δραμινοί υποστηρίζονται μεταξύ τους, όταν χρειαστεί γίνονται μια γροθιά. Πιστεύω, ότι είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα SUPERMARKET τοπικό επιχειρηματία και γι΄ αυτό πιστεύω, ότι θα βοηθήσουν και θα αγκαλιάσουν την προσπάθειά μου, όπως αυτοί ξέρουν καλύτερα.

Αυτό που είδα στην Αθήνα στις δύο συναντήσεις τεσσεράμιση ωρών που είχαμε, είναι ότι μας φέρθηκε απλά, χωρίς μεγαλοπιασίματα, δεν είναι μπαμπούλας, που όλοι νομίζουν, δεν σταμάτησε καθόλου να σκέφτεται επιχειρηματικά. Αν το δούμε κι έτσι, για να προχωρήσει μια συμφωνία σε μια δουλειά, είναι νόμος ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις για να πετύχει η συμφωνία. Δεν γίνεται και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα αφάγωτη. Αυτό που μου έκανε εντύπωση στον κ. Σάμιο είναι, ότι έχει σα θήκη στο κινητό το σήμα της ΔΟΞΑΣ (αετό) και δίπλα στο γραφείο του ένα άλμπουμ από τις καλές στιγμές που είχε στη ΔΟΞΑ. Ό,τι και να έγινε, ο άνθρωπος έβαλε χρήματα και έβαλε το δικό του λιθαράκι. Πιστεύω, ότι ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά όλα έχουν ένα ΤΕΛΟΣ. Με τέτοιο ΤΕΛΟΣ είναι κρίμα να γκρεμιστεί και να καεί το σπίτι που λέγεται ΔΟΞΑ.

Βρε Θανάση….., σου κάνω έκκληση – παράκληση δημόσια. Πιστεύω, ότι δεν είσαι κακός άνθρωπος. Πιστεύω, ότι λεφτά έχεις και δε θα πεινάσεις. Ξεμπλοκάρισε την υπόθεση, για να ηρεμήσεις κι εσύ και μια πόλη ολόκληρη. Αναλαμβάνω το χρέος το παλιό και τις τρέχουσες υποχρεώσεις, παίρνεις κι εσύ ό,τι χρήματα ζήτησες τμηματικά. Θα περιμένω μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, διότι τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής της ομάδας στο Κύπελλο Ελλάδος. Εύχομαι η Δευτέρα να μην είναι ημέρα καταστροφής για τη ΔΟΞΑ, αλλά καλών εξελίξεων.. ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ…».

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected