Ποδόσφαιρο Κόσμος

Παναθηναϊκός – Αυτοί είναι οι αντίπαλοι στα play off

78277badbe6af150d621ebb7822a9010_LΑν ο Παναθηναϊκός εκμεταλλευτεί τη Λεωφόρο και το 0-0 του πρώτου αγώνα στο Βέλγιο με τη Σταντάρ Λιέγης θα βρεθεί στα play off του Champions League όπου τον περιμένουν πανίσχυροι αντίπαλοι.

Το πρώτο βήμα για τον Παναθηναϊκό έγινε στη Λιέγη. Το 0-0 με τη Σταντάρ στο «ΜορίςΝτουφράνς» δίνει στους «πράσινους» ένα ελαφρύ προβάδισμα για πρόκριση στα play off του Champions League. Το γεγονός ότι ο επαναληπτικός διεξάγεται στη Λεωφόρο, αυξάνει τις πιθανότητες του «τριφυλλιού» να βρεθεί στην επόμενη φάση, ωστόσο ο Αναστασίου κι οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν πως έχουν αρκετή δουλειά ακόμα μπροστά τους. Ευχή όλων είναι ο Παναθηναϊκός να τα καταφέρει και να βρεθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ κι εκεί να περιμένει μια… ζαριά καλή στην κλήρωση και δυο βράδια όπου όλα μπορεί να συμβούν και να τον φέρουν ακόμα και στους ομίλους.

Το τελευταίο, για την ώρα, δείχνει αρκετά δύσκολο, όχι όμως κι ακατόρθωτο. Με δεδομένη την απουσία του «τριφυλλιού» από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για 20 μήνες και με το γεγονός ότι η τελευταία χρονιά εκτός συνόρων δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, ο Παναθηναϊκός έχει μείνει χαμηλά στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Οι 30.220 βαθμοί που έχει ο Παναθηναϊκός, θα τον φέρουν απευθείας στους αδύναμους σε περίπτωση που είναι στα play off, χωρίς μάλιστα να μπορεί να περιμένει άνοδό του στο γκρουπ των ισχυρών από ενδεχόμενους αποκλεισμούς ομάδων με καλύτερη βαθμολογία.

Το μόνο που μπορεί να περιμένει σε μια τέτοια περίπτωση ο Παναθηναϊκός, είναι να προκριθεί η Ζενίτ και να βγάλει έξω από τους ισχυρούς τη Μπιλμπάο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι πέντε ομάδες που μπορεί να βρεθούν στον δρόμο του, είναι αρκετά δυνατές. Ο λόγος για τις Άρσεναλ 112.949Πόρτο 105.459Λεβερκούζεν 70.328Νάπολι 61.387Μπιλμπάο 54.485, με την τελευταία να έχει την… ανάσα των Ρώσων στην πλάτη της.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τέσσερις από τις πιθανές αντιπάλους του Παναθηναϊκού, έχουν βρεθεί ξανά στον δρόμο του στα ευρωπαϊκά κύπελλα! Η μοναδική ομάδα που δεν έχει παίξει με τους «πράσινους» για κάποια από τις διοργανώσεις της UEFA, είναι η Νάπολι, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη Ζενίτ, σε περίπτωση που περάσει κι αφήσει τη Μπιλμπάο στους ανίσχυρους. Και για… την ιστορία, και όσους αναρωτιούνται ή δεν θυμούνται, ο Παναθηναϊκός είχε παίξει με τη Μπιλμπάο το 1968 στο Κύπελλο Εκθέσεων, ενώ οι αγώνες του με Άρσεναλ, Πόρτο και Λεβερκούζεν είναι πιο… σύγχρονοι και οι περισσότεροι θα τους έχουν στη μνήμη τους.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected