Κατηγορίες
Football League

Δόξα Δράμας – Οι κινήσεις για τη σωτηρία και η διοικούσα

doxaKosmos_610x400«Τρέχει» τις εξελίξεις στη Δόξα Δράμας ο Άγγελος Ιωαννίδης και ήδη μάλιστα έχουν γίνει επαφές για ανανεώσεις συμβολαίων, δείγμα του ότι… δεν χάνεται η ομάδα. Τη Δευτέρα στην ΕΕΑ.

Στην Δράμα και στα γραφεία της ΠΑΕ Δόξα πήγε το πρωί του Σαββάτου ο Άγγελος Ιωαννίδης προκειμένου να δρομολογήσει άμεσα τις επόμενες κινήσεις του, συνοδευόμενος και πάλι από τους συνεργάτες του.

Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης Σταύρο Δαϊλάκη προκειμένου να τον ενημερώσει για τα πλάνα που έχει για την συνέχεια, προκειμένου να προχωρήσει τις κινήσεις του για την απόκτηση του μετοχικού πακέτου από τον Θανάση Σάμιο.

Δεν έγιναν γνωστά πολλά πράγματα για το τι ειπώθηκε, ωστόσο αυτό που λέχθηκε ήταν ότι υπήρξε πολύ καλό κλίμα στη συνάντηση και ο Δαϊλάκης έμεινε ικανοποιημένος από αυτά που άκουσε.

Προχθές –Τετάρτη- έγινε επαφή με τον Ορέστη Μένκα και σήμερα με τον Σάββα Μουδούρογλου οι οποίοι μαζί με τον Κυριακίδη δέχθηκαν πρόταση για ανανέωση των συμβολαίων τους για τα επόμενα τρία χρόνια.

Στην συνέχεια και πριν φύγει από τα γραφεία ο Ιωαννίδης συναντήθηκε και με τον Δημήτρη Γελαδάρη.

Την Δευτέρα στην Αθήνα

Το επόμενο σημαντικό βήμα για τον Άγγελο Ιωαννίδη είναι η κάθοδος το πρωί της Δευτέρας στην Αθήνα προκειμένου να επισκεφτεί την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού μαζί με τον γνωστό δικηγόρο Γιώργο Ζελελίδη. Αυτό που θέλει να τρέξει άμεσα είναι η επίλυση του θέματος της φορολογικής και της ασφαλιστικής ενημερότητας. Αυτά είναι απαραίτητα για να προχωρήσει το θέμα της απόκτησης του μετοχικού πακέτου, το οποίο είναι η πρώτη προτεραιότητα του Ιωαννίδη. Περίπτωση για εξασφάλιση αδειοδότησης θεωρείται πλέον απίθανη, γεγονός που σημαίνει ότι εφόσον όλα τα άλλα πάνε καλά, η ομάδα θα τρέξει με κορμό νέων ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 24.

Συνεπώς είναι σίγουρο ότι οι δυνατότητες της κίνησης Ιωαννίδη θα φανούν άμεσα μέσα από την ροή των διαδικαστικών θεμάτων και των λύσεων που θα δοθούν. Κάτι που σημαίνει ότι πολύ σύντομα θα είναι εφικτό να φανεί κατά πόσο αυτόνομη είναι η πρωτοβουλία του και αν υπάρχει σχέση με τον μεγαλομέτοχο, όπως υποστηρίζουν κάποιοι και αρνείται κάθετα ο ίδιος ο Ιωαννίδης.

Στις πρώτες ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Ιωαννίδης έδωσε δημόσια το πρώτο του στίγμα:

«Πρόκειται για μια αγγλική εταιρεία, με μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων και θέλει να μπει δυναμικά και στην ελληνική αγορά. Οι άνθρωποι της δεν είναι άσχετοι με το ποδόσφαιρο, καθώς έχουν μετοχές σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Προσωπικά, υπάρχει στην εταιρεία αυτή συγγενικό μου πρόσωπο και έτσι τους πείσαμε να εμπλακούν στον ελληνικό ποδόσφαιρο και την Δόξα Δράμας», τόνισε ο Άγγελος Ιωαννίδης στο Αθλητικό Metropolis σκιαγραφώντας το προφίλ της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας, παράλληλα, τις πληροφορίες περί συμφωνίας με τον προπονητή Απόστολο Χαραλαμπίδη. «Είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Υπάρχει, όντως, συμφωνία με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη. Έχει γίνει προεργασία τις τελευταίες 15 μέρες και πιστεύω ότι παρά την απαγόρευση θα δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική ομάδα».

Άνευ ουσίας η ανακοίνωση της διοικούσας

Στο μεταξύ, πιστεύεται πως θέμα χωρίς λόγο πήγε να δημιουργηθεί από την ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής που έκανε λόγο για συμμετοχή της ομάδας στην Γ’ Εθνική. Με δεδομένες τις διαφαινόμενες εξελίξεις στην υπόθεση της αγγλικής εταιρείας, η δηλωθείσα αδυναμία της διοικούσας επιτροπής να οδηγήσει την Δόξα στην FootballLeague, ουδόλως επηρεάζει το μέλλον των «μαυραετών», το οποίο θα κριθεί αποκλειστικά από την κατάληξη της κίνησης Ιωαννίδη .

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για το θέμα, η ανάκληση συμμετοχής από την δεύτερη κατηγορία μπορεί να γίνει μόνο από τον μεγαλομέτοχο και ιδιοκτήτη της ομάδας. Ακόμη και να παρθεί μια τέτοια πρωτοβουλία από την προσωρινή διοίκηση, καταθέτοντας ένα αίτημα υποβιβασμού της ομάδας στην τρίτη κατηγορία, ο μεγαλομέτοχος μπορεί να το προσβάλει άμεσα και να απαλλάξει τους διοικούντες από τα καθήκοντα τους. Εάν θελήσει να την κρατήσει στην δεύτερη κατηγορία. Φυσικά εφόσον δεν υπάρχει ομάδα να αγωνιστεί τότε μηδενιζόμενη φτάνει στον υποβιβασμό.

Με αυτή την επιχειρηματολογία αντικρούεται ο αντίκτυπος που είχε η χθεσινή ανακοίνωση της προσωρινής διοίκησης στον κόσμο της ομάδας αλλά και έξω από τα όρια του νομού.

*sportdrama.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected