Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Europa League – Το pre game των ελληνικών “μαχών”

441d09bcdefbc4bbf14a073ac7c54a1e_LΜπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του βρίσκεται ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς στις 20:30 (OTE TV/Onsports) θα αντιμετωπίσει στη Λάρνακα τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, διεκδικώντας την είσοδο στους ομίλους του Europa League.

Οι Αρκάδες επικράτησαν 2-0 στο πρώτο παιχνίδι και έχουν σαφές προβάδισμα πρόκρισης, όμως χρειάζεται προσοχή για να μην πέσουν θύμα έκπληξης. Στον αγώνα στην Τρίπολη, οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη έδειξαν ότι έχουν την ποιότητα και την ικανότητα να περάσουν στους ομίλους και καλούνται να κάνουν μια ανάλογη εμφάνιση για να ολοκληρώσουν αυτό που φάνταζε πριν λίγες εβδομάδες ως άπιαστο όνειρο.

Ο 38χρονος τεχνικός δεν αναμένεται να αλλάξει πολλά σε πρόσωπα και σχήμα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, καθώς το αγωνιστικό στυλ ήταν που απέδωσε και έδωσε τη νίκη. Η αναμέτρηση αυτή έχει ειδική σημασία για τον Πάμπλο Ντε Μπλάσις, καθώς αυτό αναμένεται να είναι το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα του Αστέρα. Ο Αργεντινός με την απόδοσή του οδήγησε τους Αρκάδες ως την… πηγή και θέλει να τους βοηθήσει να πιούν νερό, πριν αναχωρήσει για τη Μάιντς.

Στο στρατόπεδο της Μακάμπι Τελ Αβίβ, επικρατεί αναταραχή τα τελευταία 24ωρα. Ο Όσκαρ Γκαρσία παραιτήθηκε την Τρίτη από την τεχνική ηγεσία των Ισραηλινών, επικαλούμενος τον πόλεμο στη Γάζα, αφήνοντάς τους στα κρύα του λουτρού. Η διοίκηση φρόντισε να προσλάβει άλλον προπονητή, τον Πάκο Αγιεσταράν, ο οποίος όμως γνώρισε τους παίκτες του στο αεροπλάνο για την Κύπρο και τις αποφάσεις για το πώς θα παίζει η Μακάμπι θα τις πάρει ο τεχνικός διευθυντής Ζόρντι Κρόιφ.

ΠΑΟΚ – Ζίμπρου 

Στην Τούμπα χτυπάει η καρδιά του ΠΑΟΚ με τον «δικέφαλο» του Βορρά να θέλει μόνο την πρόκριση απέναντι στη Ζίμπρου με το παιχνίδι να έχει εξελιχθεί σε ζωής ή θανάτου.

Με μεγάλα όνειρα ξεκίνησε η φετινή σεζόν για τον ΠΑΟΚ με την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη να θέλει μία καλή πορεία στην Ευρώπη και να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα διεκδικώντας τον τίτλο από τον Ολυμπιακό.

Από τα λόγια στην πράξη όμως, η απόσταση είναι μεγάλη και ο «δικέφαλος» του Βορρά, μέχρι στιγμής έχει αποδείξει πως δεν είναι ακόμα έτοιμος. Τα πρώτα μηνύματα είχαν φανεί από τα φιλικά της προετοιμασίας του και μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων δεν υπήρξε κάποια εξαιρετική βελτίωση στην εικόνα του.

Πριν από μία εβδομάδα, φιλοξενήθηκε από τη Ζίμπρου στο Κισινάου, θέλοντας να πάρει σκορ πρόκρισης έτσι ώστε να μπορέσει να μην έχει άγχος στη ρεβάνς της Τούμπας. Στην πραγματικότητα όμως, η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, έκανε μία μέτρια εμφάνιση για να γνωρίσει με δίκαιο τρόπο την ήττα με 1-0 από τους Μολδαβούς με αποτέλεσμα τώρα να… τρέχει για να γυρίσει το παιχνίδι στην Τούμπα.

1137513

Όλα, θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά στο κλίμα που επικρατεί, αν ερχόταν η νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στην Καλλονή. Και εκεί όμως, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να δείξει καλό πρόσωπο. Με τους Κάτσε και Σαλπιγγίδη να είναι εκτός αποστολής, έμεινε στο ισόπαλο 1-1, αποτέλεσμα που με βάση την εξέλιξη του αγώνα, θα πρέπει να ικανοποιεί τους Θεσσαλονικείς που γλίτωσαν τα χειρότερα.

1138294

Το τραγικό ξεκίνημα έφερε αρκετές αντιδράσεις στις τάξεις των φίλων του συλλόγου με τους οπαδούς να αντιδρούν προς το πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη και τον τελευταίο να κάνει έκτακτη σύσκεψη με απόφαση να γίνουν μεταγραφές, τρεις ημέρες πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου.

1113689

Ο σχεδιασμός στον «δικέφαλο» αποδεικνύεται πως δεν ήταν καλός και τον έχει φέρει σε σημείο να… παίζει για τη ζωή του απέναντι στη Ζίμπρου. Άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης ή της πρόκρισης δεν υπάρχει. Αν έρθει νέα αποτυχία οι αντιδράσεις από τους ήδη… ξενερωμένους φίλους της ομάδας θα είναι πιο έντονες, ενώ ακόμα και το μέλλον του Άγγελου Αναστασιάδη θα τεθεί σε αμφιβολία.

1137508

1138287

Χωρίς εκπλήξεις και απρόοπτα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τη ρεβάνς. Ο Άγγελος Αναστασιάδης άφησε εκτός αποστολής τον Σαββίδη που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στην αριστερή ποδοκνημική, ενώ στη διάθεση του προπονητή του είναι ο Κατσικάς παρόλο που γυμνάστηκε ατομικά, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας σύσπασης στον προσαγωγό.

Οι ποδοσφαιριστές που αποσύρθηκαν ήδη στο ξενοδοχείο Μακεδονία Palace είναι οι:Γλύκος, Γιακουμής, Κίτσιου, Μακ, Μάρτενς, Κατσικάς, Κουλούρης, Κάτσε, Μαντούρο, Πόζογλου, Ρατς, Σαλπιγγίδης, Περέιρα, Σπυρόπουλος, Τζανδάρης, Τζιόλης, Βίτορ, Τζαβέλλας, Σκόνδρας, Αθανασιάδης. Όσοι έμειναν εκτός αποστολής θα προπονηθούν στις 10.00 στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας.

Μίντιλαντ – Παναθηναϊκός

7342bc5a8c8cbf0001bda80de0dc86a7_L

Η τελευταία πράξη της επιστροφής του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League θα παιχθεί το βράδυ της Πέμπτης (28/8) με τον επαναληπτικό κόντρα στην Μίντιλαντ στην Δανία, όπου οι «πράσινοι» θέλουν να «σφραγίσουν» την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το «συγκρότημα» του Γιάννη Αναστασίου βρίσκεται ενώπιον μιας σημαντικής ευκαιρίας, μια και κουβαλά μαζί του τη νίκη 4-1 στον πρώτο αγώνα στην Λεωφόρο, με αποτέλεσμα το έργο του να έχει πραγματοποιηθεί, μέχρι ενός σημαντικού κομματιού.

Αυτό που απομένει είναι η δεύτερη «μάχη», η οποία θα φιλοξενηθεί στο Στάδιο Χέρνινγκ στις 21:00 (Novasports 2, Onsports) όπου ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τους Δανούς για να «σφραγίσει» την επιστροφή του στους ομίλους του Europa League, επιτυγχάνοντας έναν σημαντικό στόχο για την πορεία του συλλόγου.

Πολλά προβλήματα για Μίντιλαντ

Καρέ απουσιών προβληματίζουν τον Γκλεν Ρίντερσχολμ στους γηπεδούχους, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στους Σβιατσένκο και Νίλσεν στην άμυνα και τους Γιάνσεν και Ράσμουνσεν στην επίθεση.

Η αποστολή της Μίντιλαντ: Λάσε Χάινσε, Τιμ Σπαρβ, Τζιμ Λάρσεν, Γιάκομπ Πόουλσεν, Πίτερ Άντερσον, Γιάκομπ Χάουγκαρντ, Μάρκο Λάρσεν, Γιέσπερ Λαούριντσεν, Φρανσίς Ντικό, Πάτρικ Μπάνγκααρντ, Πιόνε Σίστο, Αντρέ Ρέμερ, Πολ Ονουάτσου, Φρέντερικ Μόλερ, Ριλβάν Χασάν, Μουσεφίου Ασίρου, Ιζούνα Ουζοτσούκου, Σιλβέστερ Ιγκμπούν.

Χωρίς τους τραυματίες, με ψυχολογία

Εκτός αποστολής του Παναθηναϊκού έχουν μείνει οι Μπεργκ, Πέτριτς και Χουχούμης, λόγω προβλημάτων τραυματισμών, ενώ αντίθετα, άπαντες στις τάξεις των «πράσινων» εμφανίζονται έτοιμοι για την ολοκλήρωση της δουλειάς.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Κοτσόλης, Στιλ, Κότσαρης, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Σπυρόπουλος, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Λαγός, Δώνης, Ντίνας, Πράνιτς, Μπαϊράμι, Ατζαγκούν, Καρέλης, Κλωναρίδης και Μπούι.

*με στοιχεία από το onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected