Αθλήματα

Χάντμπολ – Ανακοίνωση της ΟΧΕ για το σεμινάριο διαιτητών

kedΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο σεμινάριο διαιτητών χάντμπολ που διεξήχθη σε δυο γκρουπ, ένα στην Κατερίνη για τους Συνδέσμους της Βόρειας Ελλάδας και ένα στην Αθήνα για τους Συνδέσμους της Νότιας Ελλάδας. Συμμετείχαν περίπου 90 Διαιτητές-Παρατηρητές και τα αποτελέσματα κρίνονται επιτυχημένα.

Οι περισσότεροι διαιτητές ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι και είχαν υψηλές επιδόσεις στα αθλητικά αλλά και γραπτά τεστ. Όσοι δεν πέρασαν τα τεστ για διάφορους λόγους θα τους δοθεί μια και μοναδική δεύτερη ευκαιρία στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Η ΚΕΔ θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες της στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Κατερίνης, στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Ιωνίας, στον Διαιτητή κ. Γιώργο Αναστασίου και στην κ. Ερασμία Λάσκαρη για την πολύτιμη βοήθεια τους στην άρτια διοργάνωση του σεμιναρίου σε Κατερίνη και Νέα Ιωνία.

Τέλος ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο του ΣΥΔΧΑ κ. Στράτο Κυριακούλια για την παραχώρηση της αίθουσας του Συνδέσμου προκειμένου να πραγματοποιηθεί το θεωρητικό σκέλος του σεμιναρίου.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔ/ΟΧΕ κ. Αθανάσιος Νικολίτσας στην ομιλία του προς τους διαιτητές επεσήμανε τα κάτωθι: «Εύχομαι σε όλους τους διαιτητές καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία. Η σεζόν που πέρασε δεν ήταν από τις καλύτερες για την ελληνική διαιτησία. Ίσως οι απεργίες και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν όλη την σεζόν να επηρέασαν στην συγκέντρωση σας μέσα στο παιχνίδι, καθώς είδαμε πολλά εύκολα λάθη. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να είμαστε εμείς σοβαροί για να απαιτούμε σοβαρότητα από τις ομάδες και τους συντελεστές του αθλήματος. Πρέπει να είμαστε πάντα συνεπείς στην ώρα μας, ήρεμοι και να αποφεύγουμε το κουτσομπολιό. Η δουλειά μας στο γήπεδο είναι συγκεκριμένη. Δεν μπαίνουμε σε διαδικασία διαλόγου με καμία ομάδα.

Πετυχημένος διαιτητής είναι αυτός που όταν τελειώσει το ματς δεν θυμάται κανείς ποιος ήταν. Επίσης θα πρέπει για μια ακόμα χρονιά να σας επιστήσω την προσοχή όσον αφορά την λειτουργία των συνδέσμων, τις εκθέσεις παρατηρητών, τα έγκαιρα μηνύματα με τα αποτελέσματα στην ΟΧΕ και την εν γένει συμπεριφορά σας. Είμαστε μέσα στην κρίση, πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη ώστε να καταφέρουμε γρηγορότερα να βγούμε από αυτή. Πρέπει να στηρίζουμε το άθλημα με οποιαδήποτε διοίκηση, ανεξαρτήτως προσώπων».

*handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected