Κατηγορίες
Γενικά

Football League – Ξεκινά το πρωτάθλημα…πείνας και ανυπέρβλητων δυσκολιών!

P8134022Πόσες διαθέτουν την οικονομική αντοχή να μείνουν όρθιες στον μαραθώνιο μέχρι το τέλος χωρίς να «σκάσουν» από την έλλειψη ρευστότητας και εσόδων; Τα στοιχήματα πέφτουν ελεύθερα. Το σίγουρο είναι ότι οι ανυπέρβλητες δυσκολίες συνιστούν την απόλυτη χρεοκοπία στο πρωτάθλημα που κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσε να κλέψει κομμάτι του ενδιαφέροντος ακόμα κι από την Σούπερ λίγκα. 

Όπως έλεγε χθες στην εκπομπή ο αντιπρόεδρος της Football League και πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς Βασίλης Ανατολίτης τα έσοδα από ΟΠΑΠ και τηλεοπτικά δικαιώματα μαζί δεν μπορούν να ξεπεράσουν για κάθε ομάδα τις 130.000 ευρώ! Κι αυτό μόνο για εκείνες που υποβιβάστηκαν πέρσι από την Σούπερ λίγκα κι όσες πήραν μέρος στα περσινά play off της Football League.

Την δεύτερη κατηγορία συγκροτούν οι ομάδες που θα εισπράξουν περίπου 100.000 ευρώ. Όσες ανέβηκαν από την Γ΄ Εθνική θα πάρουν περίπου 80.000 ευρώ και αποτελούν την τρίτη κατηγορία χρηματοδότησης. Μαυρίλα παντού!

Γιατί τα έσοδα από τα εισιτήρια είναι ανύπαρκτα ενώ το κυνήγι χορηγών μοιάζει με το κυνήγι χίμαιρας. Με τις ανυπέρβλητες δυσκολίες στο χώρο των επιχειρήσεων και την λαίλαπα της οικονομικής κρίσης να χτυπάει τους πάντες και τα πάντα, η εύρεση χορηγίας ισοδυναμεί με τον πρώτο αριθμό του λαϊκού λαχείου.

Αυτό σημαίνει ότι το μπάτζετ των ομάδων θα πρέπει να γίνει μόνο στη βάση της χορηγίας από τον ΟΠΑΠ και τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Ψίχουλα με βάση τις ανάγκες των ομάδων. Ιδιαίτερα όσες έχουν στόχο τον πρωταθλητισμό πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Και δυστυχώς δεν διαθέτουν όλες τον δικό τους Μελισσανίδη.

Το πρόβλημα όμως είναι οξύτερο για τις θεωρητικά μικρές που ξεκινούν με στόχο να διατηρηθούν στην κατηγορία. Θα καταφέρουν να αντέξουν μέχρι το τέλος; Στο κάδρο μπαίνουν και οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που θα παίζουν με συμβόλαια πείνας. Είναι οι συνέπειες της κρίσης.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected