Κατηγορίες
Γενικά

Κύπελλο Γ Εθνικής (2ος όμιλος) – Το pre game της 1ης αγωνιστικής

Kupello gama_610x400

Ξεκινά την Κυριακή 28/9 το Κύπελλο της Γ Εθνικής, ένας θεσμός που ξεκίνησε την περσινή περίοδο και έφερε ποικίλες αντιδράσεις μεταξύ των ομάδων, κυρίως λόγω της δαπανηρής διαδικασίας χωρίς, όπως υποστηρίζουν οι περισσότερες, ενδιαφέρον από πλευράς ανταμοιβής από την Ομοσπονδία. Η κάτοχος του περσινού τίτλου ΑΕΛ αντιμετώπισε στον τελικό των Ερασιτεχνών τον Πανερυθραϊκό, ο οποίος είχε κατακτήσει τον τίτλο στον αντίστοιχο θεσμό των ομάδων που προέρχονται από τα Κύπελλα των κατά τόπους Ενώσεων και το έπαθλο που κατέκτησε ήταν απλά το τρόπαιο και κάποια μετάλλια…

Στον δεύτερο όμιλο, τα 8 παιχνίδια του προγράμματος παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον όσον αφορά τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κληρωτίδα, ωστόσο ερωτηματικό παραμένει ποιες ομάδες θα δώσουν έμφαση στον να συνεχίσουν στον θεσμό. Ας δούμε επιγραμματικά τα παιχνίδια που περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα και τι αναφέρει το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών :


Πύρασος – Δωτιέας Αγιάς : Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παιχνίδι στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου, με τον τοπικό Πύρασο να θέλει την πρόκριση κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο, καθώς και το δεύτερο παιχνίδι του Κυπέλλου θα διεξαχθεί στην έδρα του. Αντίπαλος ο σύλλογος από τη γειτονική Αγιά, που ξεκίνησε με δύο ήττες στο πρωτάθλημα και το αυριανό παιχνίδι αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για νέο ξεκίνημα. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, από το παιχνίδι κυπέλλου θα απουσιάσουν οι Κατσίκης και Μίλκοβιτς.


Εθνικός Φιλιππιάδας – Αναγέννηση Άρτας : Ρεβάνς της αναμέτρησης για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος στη Φιλιππιάδα, με τους “ασπρόμαυρους” να επικρατούν στην Άρτα με 3-1. Οι παίκτες του Εθνικού προπονήθηκαν σε εντατικούς ρυθμούς ο Γιώργος Γιάννου μπορεί και πάλι να υπολογίζει στον Λάππα που ακολουθεί μεν ατομικό πρόγραμμα αλλά σε αυξημένους ρυθμούς κάτι που σημαίνει ότι έχει πιθανότητες να προλάβει την αναμέτρηση της Κυριακής. Αντίθετα ο Σταμούλης συνεχίζει την θεραπεία του και σε ένα ακόμη ματς θα είναι εκτός, ενώ είναι πιθανό να ντεμπουτάρει ο αμυντικός μέσος Γιάννης Βέργος που αποκτήθηκε από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Από την άλλη πλευρά, o Ηλίας Μαγκάκης είδε τον Χρήστο Σιδηρόπουλο να ενσωματώνεται και πάλι στις προπονήσεις (εξέτισε με Λευκάδια) και ζήτησε από τους παίκτες του να επαναλάβουν την απόδοση των τελευταίων αγώνων και να επιστρέψουν στην Άρτα με την πρόκριση.


Κοζάνη – ΑΕ Καραϊσκάκης : Σπουδαίο παιχνίδι στο ΔΑΚ Κοζάνης, ανάμεσα σε δύο ομάδες που ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο το φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιάννη Προβίδα μετρά “δύο στα δύο” στο πρωτάθλημα και ευελπιστεί στην πρόκριση στο αυριανό παιχνίδι κόντρα στους νεοφώτιστους από την Άρτα, που έχουν ενισχυθεί σημαντικά και θα πρωταγωνιστήσουν τη φετινή σεζόν. Επιστρέφει ο Αποστόλης Αβραμίδης για τους φιλοξενούμενους, που εξέτισε την ποινή του ενώ κόντρα στην προηγούμενη ομάδα του θα αγωνιστεί ο Μπράνισλαβ Βασίλιεβιτς, που φόρεσε τη φανέλα της Κοζάνης.


Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – Οπούντιος Μαρτίνου : “Τρένο” θυμίζει στις πρώτες αγωνιστικές η ομάδα της Πιερίας και συνεχίζει από εκεί που…σταμάτησε την προηγούμενη χρονιά. Η ομάδα του Αποστόλη Στύλου θα αγωνιστεί για τη διάκριση και στο φετινό Κύπελλο και όπως δήλωσε σχετικά η νεαρός προπονητής, αυτά τα παιχνίδια είναι μια ευκαιρία για να χρησιμοποιηθούν ποδοσφαιριστές που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής χωρίς όμως να αλλοιώνεται η αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Επιστρέφει ο Γιώργος Τασίδης που εξέτισε την τιμωρία του ενώ για τον νεοφώτιστο Οπούντιο το αυριανό παιχνίδι είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο και να παίξει χωρίς άγχος, καθώς πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία.


Βατανιακός – Λευκάδια : Ματς της…νεολαίας στην Πιερία ανάμεσα σε δύο ομάδες που αποτελούνται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό από νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αμφότερες αντιμετωπίζουν τον θεσμό ως μια ευκαιρία για διάκριση, χωρίς ωστόσο να είναι αυτοσκοπός καθώς προέχει η σωτηρία στο φετινό πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς τον Θωμά Πιριτζάους που δέχτηκε την κόκκινη κάρτα στο Μακροχώρι, ενώ ο Τόλης Τερζής θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα με στόχο το πρώτο “τρίποντο” της χρονιάς


Θεσπρωτός – Πυρσός Γρεβενών : Ενδιαφέρον παιχνίδι και στην Ηγουμενίτσα, όπου ο Θεσπρωτός υποδέχεται τον Πυρσό με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Οι δύο προπονητές αναμένεται να προχωρήσουν σε αρκετές αλλαγές για το συγκεκριμένο παιχνίδι, που καιρού επιτρέποντος θα προσελκύσει αρκετό κόσμο. Χωρίς απουσίες λόγω τιμωριών για τους Σέμο και Γεωργιάδη (επιστρέφει μάλιστα ο Ιγκλέσιας για τους “πράσινους”, σε μια μονομαχία των πάγκων που θυμίζει παλιές εποχές στην Α Εθνική, όταν βρέθηκαν αντίπαλοι οι δύο τότε ποδοσφαιριστές.


Τρίκαλα – Ρήγας Φεραίος : Επιστρέφει στο ΔΑΚ Τρικάλων ο ΑΟΤ, όπου θα υποδεχτεί για την 1η αγωνιστική του Κυπέλλου τον πάντα υπολογίσιμο και ποιοτικό Ρήγα Φεραίο. Ο Βασίλης Γκούμπλιας έχει στην διάθεση του 22 ποδοσφαιριστές ενώ δεν υπολογίζει στους Καπλιώνη (τιμωρημένος), Κουτσόπουλο, Μπασιάκα, Βεσελίνοβιτς αλλά και στους νεαρούς Κατσαντώνη και Τσιαφίτσα. Από την άλλη πλευρά, ο Λάκης Μπακάλης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.


Μακροχώρι-Οικονόμος Τσαριτσάνης : Στην Ημαθία ταξιδεύει αύριο ο Οικονόμος και συγκεκριμένα στο Μακροχώρι, για να αντιμετωπίσει την Ένωση Αποστόλου Παύλου. Οι “ασπρόμαυροι” του Γιάννη Κερλίδη αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο παιχνίδι με τη δέουσα σοβαρότητα, με τον έμπειρο τεχνικό να δηλώνει πως στόχος είναι η νίκη – πρόκριση. Δεν θα αγωνιστεί ο Γιάννης Μπλούκας ο οποίος τιμωρήθηκε με 3 αγωνιστικές για την αποβολή κόντρα στον Βατανιακό ενώ για τον Κώστα Κατσάρα, επιστρέφουν οι Γιάννης Κουλτσιάκης και Χρήστος Βάλλας που εξέτισαν την προηγούμενη αγωνιστική


 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου για τον 2ο όμιλο αλλά και το πως διασταυρώνονται στη δεύτερη φάση :

1. Πύρασος-Δωτιέας Αγιάς

2. Εθνικός Φιλιππιάδας-Αναγέννηση Άρτας

3. Κοζάνη-ΑΕ Καραϊσκάκη

4. Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Οπούντιος Μαρτίνου

5. Βατανιακός-Λευκάδια

6. Θεσπρωτός-Πυρσός Γρεβενών

7. Τρίκαλα-Ρήγας Φεραίος

8. Μακροχώρι-Οικονόμος Τσαριτσάνης

Δεύτερη αγωνιστική

1. 5 – 2

2. 8 – 6

3. 1 – 3

4. 4 – 7

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected