Κατηγορίες
Αθλήματα

Χάντμπολ – Το pre game ανδρών και γυναικών

HANDBALL_BALLΠαντού ντέρμπι αύριο στην 3η αγωνιστική της Α1 Ανδρών με έξι ματς – φωτιά από τα οποία απουσιάζει το ξεκάθαρο φαβορί. Το παιχνίδι που αναμφίβολα ξεχωρίζει είναι αυτό ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Διομήδη Άργους, το «classico» της φετινής Α1 Ανδρών, αφού θα αναμετρηθούν οι δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της κατηγορίες και πρώτα φαβορί για τον τίτλο. Ασφαλή συμπεράσματα σαφέστατα και δεν μπορούν να βγουν μόλις στην 3η αγωνιστική, αλλά το σίγουρο είναι η ομάδα που θα κερδίσει θα έχει τον ρόλο του «αφεντικού» στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η παράδοση που ευνοεί ξεκάθαρα τον Διομήδη, ο οποίος είναι αήττητος στα 8 τελευταία ματς (6 νίκες, 2 ισοπαλίες) κόντρα στον ΠΑΟΚ σε Θεσσαλονίκη και Αργολίδα. Τελευταία νίκη του «δικεφάλου» χρονολογείται από τις 30/4/2011 με 25-24 για τα πλέι οφ. Οι Αργίτες έχουν καλή προϊστορία όμως και στην συμπρωτεύουσα, αφού την τελευταία τριετία φεύγουν με ψηλά το κεφάλι, έχοντας δύο νίκες και μία ισοπαλία.

«Δεν θα κριθεί τίποτα. Είναι απλώς ένα ματς πρωταθλήματος και δεν πρέπει να επηρεάσει καμία ομάδα το αποτέλεσμα του. Εξάλλου οι δύο ομάδες αναμένεται να βρεθούμε φέτος αρκετές φορές. Εμείς θέλουμε να παίξουμε στο 100%. Έχουμε θέσει μεγάλους στόχου. Είναι ευκαιρία να γεμίσει το γήπεδο», σχολίασε ο Αλέξης Αλβανός, ενώ ο Νίκος Σαμαράς από πλευράς Διομήδη επεσήμανε: «Θα είναι ένα δυνατό ματς με καινούργια δεδομένα για τις δύο ομάδες. Θα είναι ένα τεστ για να δούμε που βρισκόμαστε. Ο νικητής απλά θα πάρει δύο πόντους, όλα θα κριθούν τον Μάιο. Εμείς θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Στην… αφιλόξενη έδρα του Κιλκίς η ΑΕΚ

Δύσκολη αποστολή έχει η ΑΕΚ στην Μακεδονία, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΓΑΣ Κιλκίς. Οι γηπεδούχοι που φημίζονται για την δυνατή τους έδρα, δυσκολεύουν παραδοσιακά την «Ένωση» ακόμα και τις χρονιές που το ρόστερ της ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που έχει φέτος. Μάλιστα πέρσι η ΑΕΚ κατάφερε και γλίτωσε στο… παρά πέντε, παίρνοντας το «διπλό» με 29-28. Συνολικά σε 10 ματς στο Κιλκίς ο ΓΑΣ έχει 4 νίκες, η ΑΕΚ 5, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο.

«Όπως έχω ξαναπεί ο χρόνος κυλάει υπέρ μας. Όταν έχεις υπάρχει ανανέωση του 75% σαφέστατα χρειάζεται υπομονή και δουλειά. Έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι ανεξάρτητα σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε εμείς.

Ξέρουμε τις δυσκολίες του αγώνα και είμαστε έτοιμοι για αυτές», σχολίασε ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης που θα έχει πιθανότατα και τον δεύτερο ξένο (αριστερόχειρας ίντερ) Χόντο στην διάθεση του.

Κομβικό ματς στην Δράμα

Παρότι το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο, η αναμέτρηση της Δράμας 1986 με την ομάδα του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑ θεωρείται πάρα πολύ κρίσιμη για την πορεία των δύο ομάδων. Με δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και για τους δύο, το παιχνίδι αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον, αφού εκτός από το βαθμολογικό κίνητρο, διακυβεύονται πολλά και στον ψυχολογικό τομέα.

«Είναι ένα παιχνίδι πολύ κομβικό. Εμείς πάμε για την νίκη. Όσο το θέλει η Δράμα, άλλο τόσο το θέλουμε και εμείς. Εύχομαι αυτή την φορά να μην παίξουν ρόλο στο ματς άλλοι παράγοντες», σχολίασε ο τεχνικός του ΔΙΚΕΑ Θόδωρος Γκίνης, ενώ ο συνονόματος και ομόλογος του Θόφωρος Τογανίδης υπογράμμισε: «Ελπίζω να ανακάμψουμε και να βρούμε τον πραγματικό μας εαυτό σε αυτό το ματς. Θέλω όμως να στείλω ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις να μην μας αντιμετωπίζουν σαν να έχουμε πέσει ήδη. Ο Σύλλογος μας γράφει την δική του ιστορία».

Στη σκιά της τραγωδίας

Στη Βέροια ο Φίλιππος υποδέχεται την Αναγέννηση Βύρωνα που βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Στις τάξεις των γηπεδούχων υπάρχει όπως είναι λογικό μούδιασμα από το τραγικό δυστύχημα της περασμένης Κυριακής με την ομάδα να περνάει δύσκολη εβδομάδα από ψυχολογικής άποψης. Στον Βύρωνα το κλίμα είναι πολύ καλό, αφού η ομάδα βγάζει στο γήπεδο μία πολύ καλή εικόνα.

«Πιστεύω ότι έχουμε ξεπεράσει το σοκ από τα άσχημα γεγονότα και να ανταπεξέλθουμε όπως πρέπει στο παιχνίδι. Παίζουμε με μία σκληροτράχηλη ομάδα που είναι καλύτερη από πέρσι, αλλά και εμείς έχουμε αλλάξει προς το καλύτερο».

Από την πλευρά της Αναγέννησης ο Παναγιώτης Ιατρούδης επεσήμανε: «Θα παίξουμε μέσα σε 48 ώρες δύο εξίσου δύσκολα παιχνίδια. Ο Φίλιππος δεν αγωνίστηκε μεσοβδόμαδα λόγω των γεγονότων και σίγουρα αυτό θα παίξει το ρόλο του. Και οι δύο ομάδες έχουν φέτος φιλοδοξίες και είναι σαφέστατα σε καλύτερη κατάσταση από πέρσι».

Αποκαλυπτήρια στην έδρα του

Για πρώτη φορά στο νέο πρωτάθλημα ο Φοίβος θα αγωνιστεί εντός έδρας σε ένα ματς κόντρα στον Δούκα που αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφού οι δύο ομάδες έχουν αλλάξει πάρα πολλά σε σχέση με την περσινή τους κατάσταση.

Από πλευράς του Φοίβου μίλησε ο αριστερός εξτρέμ Γιάννης Σαουλίδης: «Κόντρα στην Αναγέννηση φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Ο περισσότερο τυχερός κέρδισε, ενώ εμείς επηρεαστήκαμε και από την κούραση του ταξιδιού. Απέναντι στον Δούκα έχουμε κάνει καλή προετοιμασία. Θέλουμε να κερδίσουμε στην έδρα μας και να γίνει το όπλο μας για την σεζόν. Πέρσι δεν ήταν το δυνατό σημείο μας και αυτό θέλουμε να αλλάξει. Περιμένω καλό τον Δούκα και να τρέξει αρκετά, αφού έχει νέα παιδιά στην σύνθεση του». Ο Φοίβος τα στερηθεί των υπηρεσιών του Αποστολίδη, ενώ αναμένεται να επιστρέψει ο Πίτσιος.

Η προϊστορία λέει ΧΑΝΘ

Στο 3ο ματς της Θεσσαλονίκης η ΧΑΝΘ θα υποδεχθεί τον Ποσειδώνα Λουτρακίου με τις δύο ομάδες να μετρούν από μία νίκη στο πρωτάθλημα. Αγωνιστικά οι φιλοξενούμενοι έχουν το προβάδισμα, αφού οι στόχοι των ομάδων είναι πολλοί διαφορετικοί, ωστόσο η παράδοση δείχνει ξεκάθαρα τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Λουτρακίου δεν έχει καταφέρει να φύγει με το «διπλό» από το σπίτι της ΧΑΝΘ η οποία σε τρία ματς έχει δύο νίκες, ενώ έχει αποσπάσει και μία ισοπαλία.

Ο Νίκος Μάντζος, που θα έχει σε ετοιμότητα όλους τους αθλητές του (εκτός των μόνιμων απουσιών των Ράμμου, Κοκτσίδη, Ιωαννίδη, Κουτσικόπουλου), δήλωσε: «Είναι ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, απέναντι σε έναν αντίπαλο που διαθέτει εξαιρετικούς αθλητές, έναν προπονητή που γνωρίζει πολύ καλά τα μυστικά του αθλήματος, που θα αγωνιστεί φέτος στο κύπελλα Ευρώπης και που έχει προφανώς υψηλούς στόχους στη φετινή σεζόν. Πρέπει λοιπόν για να πάρουμε αυτό που εμείς θέλουμε και είναι ασφαλώς οι βαθμοί της νίκης, να έχουμε ένα ιδιαίτερα υψηλό αγωνιστικό ρυθμό και βέβαια να ήμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Φαίνεται άλλωστε ότι πολλά παιχνίδια φέτος θα κρίνονται στα τελευταία λεπτά γι’ αυτό θα επιδιώξουμε να ήμαστε σε διαρκή εγρήγορση».
Όσοι βρεθούν στο κλειστό θα παρακολουθήσουν το τρίτο μέρος του βίντεο με τίτλο «ο τρόπος» (the way), ενώ θα υπάρξει αφιέρωμα και στον Ποσειδώνα Λουτρακίου. Θα παιχθούν επίσης στιγμιότυπα από τους δύο πρώτους αγώνες της ΧΑΝΘ και θα αναδειχθεί και ο MVP αθλητής της ομάδας στη νίκη της πρεμιέρας με αντίπαλο τον ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑ.

Άτυπη πρεμιέρα στην Α1 Γυναικών

Το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο λόγω Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της Νέας Ιωνίας και μετά από σύμφωνη γνώμη του Αμύντα το μεταξύ τους παιχνίδι θα διεξαχθεί αύριο. Οι φιλοξενούμενες είναι το φαβορί, έχοντας ως στόχο να διατηρήσουν τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας, ωστόσο οι γηπεδούχες μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι. Μάλιστα έκλεισαν ιδανικά το ρόστερ τους με την απόκτηση των Σμαρδέλη και Καλοϊδή.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 11/10/2014
Α1 Ανδρών (3η αγωνιστική)

Κραχτίδη Δράμας 18:00, Δράμα 1986- ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ (Πατιός- Τσιάνας, Χατζηγεωργίου)
ΔΑΚ Κιλκίς 18:00, ΓΑΣ Κιλκίς- ΑΕΚ (Νάσκος- Χαρίτσος, Καζαντζίδης)

Σπίτι του Χάντμπολ 18:00, ΠΑΟΚ- Διομήδης Άργους (Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν, Μεϊμαρίδης)
Συκεών 18:00, Φοίβος Συκεών- ΑΣΕ Δούκα (Τόλιος- Δέλογλου, Βλάχος)
Φιλίππειο 18:00, Φίλιππος Βέροιας- Αναγέννηση Βύρωνα (Τσάκωνας- Καραπάνος, Ζέρβας)
ΧΑΝΘ 18:00, ΧΑΝΘ- Ποσειδώνας Λουτρακίου (Χασκής- Λινάρδος, Αγγελίδης)

Α1 Γυναικών (1η αγωνιστική)

ΔΑΚ Αμυνταίου 18:00, Αμύντας Αμυνταίου- ΟΦ Νέας Ιωνίας (Αναστασίου- Κάργατζης, Κατσάνος)

Τετάρτη 15/10/2014

Α1 Ανδρών (2η αγωνιστική)

Κορωπίου 14:30, ΑΕΚ- Φίλιππος Βέροιας

*handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected