Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΕ Χαρίεσσας – ΦΑΣ Νάουσα 2-3

10670176_10152477358927012_7119880459819377531_n

Ένα από τα παιχνίδια που δεν…θέλεις ποτέ να τελειώσει παρακολούθησαν οι 200 περίπου φίλαθλοι και των δύο αντιπάλων που βρέθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο της Χαρίεσσας. Ο ΦΑΣ Νάουσα, με τέρμα του κορυφαίου της αναμέτρησης, Δημήτρη Καφέ στο 90+1′ πήρε τη σπουδαία νίκη, κόντρα στους “κιτρινόμαυρους” που τα έδωσαν όλα για το θετικό αποτέλεσμα.

Το εντυπωσιακό της σημερινής αναμέτρησης, εκτός της παρουσίας του κόσμου όπως αναφέραμε, ήταν οι πολλές κλασικές ευκαιρίες που χάθηκαν στην αναμέτρηση, που αν το 1/3 από αυτές έβρισκαν στόχο, τότε θα μιλούσαμε για σκορ-ρεκόρ. Η ομάδα του Γιώργου Σγούρδα, για ένα ακόμη παιχνίδι, δημιούργησε πολλές προϋποθέσεις για γκολ, ωστόσο σήμερα η ΑΕΧ είχε αποφασίσει εξ αρχής να…πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της. Παρά το γεγονός πως έμεινε πίσω στο σκορ, πάλεψε, ισοφάρισε στο 87′ με ωραίο συνδυασμό των παικτών, ωστόσο ο Δημήτρης Καφές είχε αντίθετη…άποψη και στις καθυστερήσεις έδωσε το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους “κυανόλευκους” καθώς στο 14′ ο Αδάμ Βλαχοδήμος έκανε ωραία ασίστ στον Δημήτρη Καφέ και αυτός με πλασέ άνοιξε το σκορ, μέσα σε αποθέωση από τους συμπαίκτες και τους φίλους της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι, όπως στα περισσότερα παιχνίδια τους φέτος συνέχισαν το επιθετικό τέμπο στη συνέχεια και παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων να βγουν για την ισοφάριση, έλεγχαν το παιχνίδι και βγήκαν με αρκετές αξιώσεις στα καρέ του Λιακόπουλου. Εντούτοις, οι “κιτρινόμαυροι” έφτασαν κοντά στο γκολ στο 26′ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Νίκος Θεοδωρόπουλος έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, η οποία δοκίμασε αντανακλαστικά του Σπύρου Σταματέλου, ο οποίος απέκρουσε στη γωνία του.

Το ημίχρονο έκλεισε με ένα καλό σουτ του Μουρίκι που απέκρουσε με υπερένταση ο Λιακόπουλος και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το γκολ του Καφέ να τους χωρίζει.

Το δεύτερο μέρος ήταν πραγματικά “όλα τα λεφτά”. Την αρχή έκανε στα πρώτα δύο λεπτά η ΑΕΧ, η οποία έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τους Τοπαλίδη και Κατσιγιαννόπουλο, για να έρθει η σειρά του ΦΑΣ όταν ο Αδάμ Βλαχοδήμος έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Θεοδωρόπουλος προσπάθησε να απομακρύνει η μπάλα όμως πήρε περίεργη τροχιά και βρήκε το δοκάρι του Λιακόπουλου. Στο 51′ ο συνδυασμός Καφέ, Σαρηγιαννίδη, Συμπεθέρη και το σουτ του τελευταίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο πορτιέρο των γηπεδούχων και πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο τέρμα για τον ΦΑΣ.

Ο Καφές κινήθηκε ωραία στον άξονα, πέρασε την κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας των “κιτρινόμαυρων” και ο Δήμος Συμπεθέρης που έγινε κάτοχος της μπάλας πλάσαρε ωραία για το 0-2 (57′).

Το γκολ αυτό έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης για την ΑΕΧ και της…καθίζησης από πλευράς Νάουσας. Οι “κιτρινόμαυροι” απέκτησαν τα ηνία του αγώνα και στο 67′ μείωσαν το σκορ με τον Βαλάντη Τοπαλίδη. Το παιχνίδι έγινε “γκραν-γκινιόλ”, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω στα αντίπαλα καρέ, με τον ΦΑΣ να χάνει δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Καφέ και Συμπεθέρη και την ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά να απειλεί δις με τον Τοπαλίδη.

Το τέρμα ωστόσο που ξεσήκωσε τους φίλους των γηπεδούχων ήρθε στο 85′ όταν ο Τοπαλίδης έκανε την πάσα στο ύψος του πέναλτι και εκεί ο Δημήτρης Κατσουγιαννόπουλος (είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Κατσιγιαννόπουλου) με ωραίο ευθύβολο σουτ έκανε το 2-2 μέσα σε αποθέωση!

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα το παιχνίδι απέκτησε φρενήρη ρυθμό, οι γηπεδούχοι ζήτησαν το τρίτο τέρμα, ωστόσο ο ΦΑΣ είχε την τελευταία λέξη στο παιχνίδι. Η εμπειρία των παικτών του ρόστερ είναι δεδομένη για τους “κυανόλευκους” κι αυτό φάνηκε περίτρανα στο 90+1, όταν Συμπεθέρης και Καφές έκαναν το “ένα-δύο” και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε και πάλι τις…καρδιές στις θέσεις τους για τους φίλους του ΦΑΣ και έβαλε ακόμη τρεις βαθμούς στο σακούλι του φετινού πρωταθλήματος.

Στο τέλος ο ρέφερι κ. Αναστασίου απέβαλε από τον πάγκο των γηπεδούχων οι Δημήτρης Χαλκιάς και Βασίλης Καρασαρίδης, για τους οποίος το φύλλο αγώνα αναφέρει πως τιμωρήθηκαν με απευθείας κόκκινη κάρτα (και ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γηπεδούχων, στην πρώτη περίπτωση ήταν δεύτερη κίτρινη κάρτα).

Βοηθοί του κ. Αναστασίου οι κ.κ. Κωστούλης και Χαλατζιούκας.

Συνθέσεις

ΑΕ Χαρίεσσας : Λιακόπουλος, Τσίπης, Μπατανάρας, Σπαθόπουλος, Λέσκας, Θεοδωρόπουλος, Σταυρίδης (63′ Παμπουχίδης), Κανδηλίδης, Τσάλμας (81′ Χρυσαφίδης), Κατσιγιαννόπουλος (60′ λ.τ. Κατσουγιαννόπουλος), Τοπαλίδης.

ΦΑΣ Νάουσα : Σταματέλος, Παπατάνος, Ζούρκος, Περηφανόπουλος, Βλαχοδήμος Ζ., Μουρίκι (67′ Αβραμόπουλος) Σαρηγιαννίδης, Συμπεθέρης (90+3′ Πέιος), Νίκου (46′ Ιωαννίδης) Βλαχοδήμος Α., Καφές

*Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για δύο περιπτώσεις πέναλτι που όπως υποστηρίζουν έπρεπε να υποδειχτούν.

*φωτ. από τη σελίδα του ΦΑΣ Νάουσα στο facebook

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected