Κατηγορίες
Γενικά

Λευκάδια – Εθνικός Φιλιππιάδας 1-3

DSCN2552Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου για τον 2ο όμιλο της Γ Εθνικής πήρε ο Εθνικός Φιλιππιάδας, επικρατώντας με 3-1 στο ΔΑΚ Νάουσας του γηπεδούχου ΠΑΣ Λευκαδίων. Η ομάδα του Γιώργου Γιάννου ήταν καλύτερη σε όλοι το 90λεπτο και με δύο γρήγορα γκολ, “κλείδωσε” τη νίκη που τους φέρνει αντιμέτωπους στην επόμενη φάση με τον Δωτιέα Αγιάς. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Ημαθίας,  με υπηρεσιακό προπονητή τον Θοδωρή Γκίτκο και με σημαντικές απουσίες (εκτός λόγω ίωσης οι Πέτκος και Μουρατίδης) υστέρησαν σε αποτελεσματικότητα και λειτουργία και βλέπουν πλέον τον βασικό στόχο που είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Παρουσία 50(!) θεατών και με εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία για την εποχή, ο Εθνικός του Ημαθιώτη επιθετικού Μίμη Μπενίσκου, κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Ξενοφώντας Γήτας εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Τάσο πήδηξε στην πορεία της μπάλας όμως δεν υπολόγισε σωστά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του. Στη συνέχεια και παρά το υπέρ του σκορ ο Εθνικός πίεσε ακόμη περισσότερο την άμυνα του ΠΑΣ και με κύριο εκφραστή τον Γήτα, δημιούργησε αρκετά “ρήγματα” στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 18′ οι “κυανόλευκοι” της Φιλιππιάδας πέτυχαν δεύτερο τέρμα, χάρη στο πείσμα του Μπενίσκου, ο οποίος πίεσε τον αντίπαλο του στη γωνία της μεγάλης περιοχής (οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ) έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο επερχόμενος Γιώργος Κολιός με κεφαλιά “έγραψε” το 0-2.

DSCN2553

Από το σημείο εκείνο και μέχρι την ανάπαυλα, ο ρυθμός του αγώνα έχασε το τέμπο που είχε στην αρχή και ο Εθνικός έδωσε περισσότερα μέτρα στους αντιπάλους, λειτουργώντας περισσότερο ανασταλτικά. Ο ΠΑΣ προσπάθησε κυρίως από τα πλάγια να απειλήσει την εστία του Σιαράβα χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τη διαφορά των δύο τερμάτων.

Η εικόνα αυτή αποτυπώθηκε και στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους, με τον Εθνικό να είναι πάντα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις αλλά και στα στημένα λόγω του ύψους που προσέδιδε στην επιθετική της γραμμή η παρουσία του Μπενίσκου. Ο Ημαθιώτης επιθετικός μάλιστα χρίστηκε σκόρερ στο 65′, σημαδεύοντας σωστά με πλασέ (0-3)

Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΣ ήταν να μειώσει στο 82′ με τον Αντώνη Παρσόπουλο, φάση που ήταν και η τελευταία που καταγράφηκε στο σημερινό παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου της Γ Εθνικής.

DSCN2554

Συνθέσεις

Λευκάδια : Βόλτσης, Χουιλουλίδης, Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Αθανασιάδης, Ασλαμπαλόγλου  (46’ Ίντος), Σαρίδης (54’ Κοτζαχρήστος), Τάσος, Παρσόπουλος, Φέιμ (57’ Γιώτας), Γκελοσάνι

Εθνικός Φιλιππιάδας : Σιαράβας, Πάνος, Διαμαντόπουλος, Δάρδας, Βέργος, Γατσέλος, Λάππας, Τσακανίκας (83’ Φώτης), Μπενίσκος, Γήτας (75’ Σταμούλης), Κολιός Γ. (60’ Κολιάκης)

*Ιδιαίτερα απογοητευμένος ο άνθρωπος της διοίκησης με τον οποίο είχαμε συνομιλία πριν την αναμέτρηση. Κύριο στοιχείο το οικονομικό και η υπερβολική αμοιβή των διαιτητών εκ Πέλλας για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, η οποία ανήλθε στο ποσό των 605 ευρώ! 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected