Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νάουσας – ΑΕ Χαρίεσσας 1-2

DSCN07351Ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι (όπως αναμενόταν άλλωστε) παρακολούθησαν οι 100 περίπου φίλαθλοι που αψήφισαν τη βροχή και την ομίχλη και βρέθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο του Γιαννακοχωρίου. Η ΑΕ Χαρίεσσας πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της και συνεχίζει το…σκαρφάλωμα στον βαθμολογικό πίνακα, αποδεικνύοντας πως συνέρχεται σταδιακά μετά το κακό ξεκίνημα. Από την άλλη πλευρά, ο Αχιλλέας υπέστη τη δεύτερη σερί ήττα του και παράλληλα διαμαρτύρεται έντονα για τη διαιτησία του ρέφερι της συνάντησης κ. Λιόλιο αλλά και για τις υποδείξεις του βοηθού κ. Σωτηριάδη, με τον πρόεδρο μάλιστα των γηπεδούχων να είναι…λάβρος στην τηλεφωνική του δήλωση στο Imathia Sports News (δείτε στο τέλος).

Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης ήταν πραγματικά…όλα τα λεφτά. Στο διάστημα αυτό η ΑΕΧ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, προηγούμενη στο 25λεπτο με 2-0, τον Αχιλλέα όμως να αντιδρά και να μειώνει πριν την ανάπαυλα δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο δεύτερο ημίχρονο.

Εκτός όμως των τριών τερμάτων, σημειώθηκαν και αρκετές φάσεις κυρίως από τους γηπεδούχους, οι οποίοι με διαδοχικά σουτ των Γιάτσιου, Σύγγα και Καραμεταξά απείλησαν την εστία του Λιακόπουλου. Η ΑΕΧ μπήκε μπροστά στο σκορ στο 20ο λεπτό, όταν  ο Θεοδωρόπουλος γέμισε από την άμυνα, στο κατέβασμα η μπάλα κόντραρε σε τερματοφύλακα και αμυντικούς και στο ριμπάουντ ο Βαλάντης Τοπαλίδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Πέντε λεπτά αργότερα μάλιστα οι “κιτρινόμαυροι” έφτασαν στο 0-2 όταν ο Τοπαλίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Ηλιάδης δεν μπλόκαρε τη μπάλα (οι γηπεδούχοι ζήτησαν επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα) και ο Παμπουχίδης (παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα της ΑΕΧ) από το ύψος της μικρής περιοχής διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στη συνέχεια ο Αχιλλέας πίεσε την αντίπαλη άμυνα, που ενισχύθηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι με την παρουσία του Δημήτρη Χαλκιά, ο οποίος επέστρεψε μετά την τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών. Η πίεση απέφερε καρπούς στο 43′ όταν ο Χρήστος Κακούδης, μετά από ωραίο συνδυασμό και αναμπουμπούλα στην άμυνα της ΑΕΧ, πλάσαρε σωστά για το 1-2.

Το δεύτερο μέρος χαρακτηρίστηκε από το παιχνίδι τακτικής των δύο προπονητών αλλά (κυρίως) για τις πολλές διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για αποφάσεις των διαιτητών. Τρεις οι πιο σπουδαίες φάσεις για τις οποίες “φωνάζει” ο Αχιλλέας (προηγήθηκε μια υπόδειξη off-side στον Γιάτσιο που στη συνέχεια σκόραρε), με αποκορύφωμα η φάση του 71′ όταν σε μία επίθεση των γηπεδούχων, ο Καραμεταξάς βρέθηκε στο έδαφος και ενώ αρχικά ο ρέφερι κ. Λιόλιος φάνηκε να δίνει την παράβαση (μάλιστα έκανε την κίνηση να βγάλει και την κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα Λιακόπουλο για την ανατροπή), ο βοηθός κ. Σωτηριάδης είχε υποδείξει off-side στον Καραμεταξά, με αποτέλεσμα η φάση να γυρίσει πίσω.

axileas_naousa-91

Ακολούθησε…μάχη στον αγωνιστικό χώρο με τους γηπεδούχους να πέφτουν πάνω στον νεαρό βοηθό και στον διαιτητή, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε υπήρξε off-side όπως υποστηρίζει στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αχιλλέα κ. Μπογιατζόγλου. Ας δούμε τι λέει ο ίδιος, λίγα λεπτά μετά τη λήξη της αναμέτρησης:

“Είναι μια πραγματική σφαγή! Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον πρέοδρο κ. Καραμελίδη αλλά δεν απαντά.. Αυτό που έγινε σήμερα αποτελεί πραγματική αλλοίωση αποτελέσματος. Ο ρέφερι έχει υποδείξει το πέναλτι στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μπάλα έχει στηθεί στα 11 βήματα και μετά γυρνά την φάση πίσω δίνοντας off-side, το οποίο υποδείχτηκε αφού ο παίκτης έχει πέσει στο έδαφος για το πέναλτι! Αυτός ο βοηθός πραγματικά ήταν εκτός κλίματος… Μας έχει κόψει πολλές φάσεις σε όλο το παιχνίδι και αυτό ήταν το αποκορύφωμα… Είμαστε πραγματικά αγανακτισμένοι και φταίτε και εσείς οι δημοσιογράφοι που δεν δώσατε το παρόν στο σημερινό ματς για να έχουμε το υλικό για να το δείξουμε εκεί που πρέπει…”

Το παιχνίδι τελικά ξεκίνησε με 5λεπτη περίπου καθυστέρηση, με τον Αχιλλέα να συνεχίζει το ίδιο επιθετικά και να απειλεί την εστία του Λιακόπουλου σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, με τους Καραμεταξά (εντυπωσιακή απόκρουση Λιακόπουλου), Σύγγα και Καραλιόπουλο. Μάλιστα στο διάστημα αυτό έγινε μία ακόμη φάση που προκάλεσε το…μένος των γηπεδούχων, όταν ο Καραμεταξάς έκανε τη γυριστή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Κακούδης έγινε παραλήπτης της μπάλας στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, με τον βοηθό να σηκώνει τη σημαία για off-side. Ακολούθησαν νέες διαμαρτυρίες από τους “κυανόλευκους” και με το τέλος του αγώνα, η διαιτητική τριάδα…πολιορκήθηκε στην επιστροφή της στα αποδυτήρια, συγκεντρώνοντας τις έντονες διαμαρτυρίες.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Σαμαράς, Καραλιόπουλος, Χαρατσίδης, Σακελλάρης, Τσιάκος (70′ Ζιάννης), Γιάτσιος, Σύγγας, Μπράτσης, Καραμεταξάς, Κακούδης

ΑΕ Χαρίεσσας : Λιακόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Λέσκας, Χαλκιάς (88′ Χρυσαφίδης), Σταυρίδης (76′ Δάγγας), Τσίπης, Κανδηλίδης, Τσάλμας (81′ Γκίλτσης), Παμπουχίδης, Τοπαλίδης, Κατσιγιαννόπουλος

*Όι ποδοσφαιριστές της ΑΕ Χαρίεσσας αλλά και η διοίκηση της ομάδας αφιερώνει τη σημερινή νίκη στον Σάββα Ακριτίδη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected