Α ΕΠΣ Ημαθίας

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – Αχιλλέας Νάουσας 1-0

DSC_0019Μεγάλης σημασίας νίκη για τον Άρη στο σημερινό παιχνίδι και μάλιστα κόντρα σε μια ομάδα που πέρσι είχε περάσει με δυο ευρείες νίκες (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) από το Παλαιό Σκυλίτσι.

Η ομάδα του Δημήτρη Γιουρόπουλου, παίζοντας με πάθος και δύναμη από την αρχή της αναμέτρησης, πήρε τους τρεις πολύτιμους και βαθμούς ενώ έχει ένα ματς λιγότερο λόγω της αναβολής του αγώνα με τον ΑΣ Ειρηνούπολης την προηγούμενη αγωνιστική.

Από την άλλη πλευρά, ο Αχιλλέας (που αγωνίστηκε χωρίς τον Χρήστο Πίτο) δεν είχε τις προϋποθέσεις που δημιουργεί στα περισσότερα παιχνίδια του και μόνο μετά το τέρμα του Χρήστου Τσίπη του Α. στο 73′ βγήκε μπροστά και κυνήγησε το γκολ. Μάλιστα, λίγα λεπτά πριν ο διαιτητής της αναμέτρησης σφυρίξει τη λήξη του αγώνα, είχε μια φοβερή ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν σε απανωτά σουτ προς το τέρμα, ο Λευτέρης Καρασαββίδης ως…από μηχανής Θεός έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Στο πρώτο 20λεπτο το παιχνίδι ήταν καθαρά αναγνωριστικό, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κυριαρχήσουν στον νευραλγικό χώρο του κέντρου. Η πρώτη ευκαιρία καταγράφηκε στο 21ο λεπτό, όταν ο Τσέκα βρέθηκε απέναντι από τον Ηλιάδη, ο έμπειρος όμως πορτιέρο του Αχιλλέα απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Δέκα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 31ο λεπτό ο Αραπέλης επιχείρησε το δυνατό σουτ από μακριά που απέκρουσε και πάλι ο Ηλιάδης, ενώ στο 41′ ήταν η σειρά του Αχιλλέα να απειλήσει, η εξ επαφής κεφαλιά όμως του Καραμεταξά πέρασε μόλις άουτ.

Λίγο πριν οι ομάδες οδηγηθούν στην ανάπαυλα για το ημίχρονο, ο Άρης είχε τη μεγάλη ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ, η κεφαλιά όμως του Γρηγόρη Μωραϊτη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες συνέχισαν το παιχνίδι τακτικής, προσέχοντας περισσότερο τα νώτα τους και η πρώτη καλή φάση δημιουργήθηκε από πλευράς γηπεδούχων, όταν το διαγώνιο σουτ του Αραπέλη πέρασε άουτ. Έξι λεπτά αργότερα όμως ήρθε η…λύτρωση για τους γηπεδούχους, ένα γκολ που προήλθε από την ατομική ενέργεια του Νίκου Αραπέλη, ο οποίος αφού πέρασε δύο αμυντικούς, “έσπασε” τη μπάλα προς το κέντρο της εστίας και ο ανενόχλητος Χρήστος Τσίπης του Α. έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μέσα σε αποθέωση.

axileas_naousa-911

Από το σημείο εκείνο και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι κ. Τρέβλα (για τον οποίο αμφότερες οι ομάδες εκφράζουν παράπονα στο σημερινό παιχνίδι), ο Αχιλλέας πίεσε για την ισοφάριση, με αποκορύφωμα τη φάση που περιγράψαμε στην αρχή του ρεπορτάζ.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Άρη στο πρωτάθλημα, ενώ αντίθετα ο Αχιλλέας υπέστη την 5η ήττα που τον φέρνει στην 10η θέση της κατάταξης με 13 βαθμούς.

Βοηθοί του κ. Τρέβλα, οι κ.κ. Ασβεστάρας και Βαλκάνος.

Συνθέσεις

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου : Παπαδόπουλος Σ., Κουτσιάδης, Μωραϊτης Δ., Μωραϊτης Δ. (55′ Τσίπης Χ.Α.), Δαρδακούλης, Μιμίνι (90+1′ Ασλαμπάλογλου), Αραπέλης, Τσέκα (81′ Τσίπης Χ.Σ.), Μωραϊτης Γ., Ανδρέου, Καρασαββίδης, Παπαδόπουλος Κ.

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Χαρατσίδης, Τσιάκος (87′ Σαμαράς Δ.), Μπαξεβάνος, Καραλιόπουλος, Μπράτσης, Γιάτσιος, Καραμεταξάς, Κακούδης, Σύγγας, Σακελλάρης (90′ Μαραντάς)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected