Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας – ΑΣ Ειρηνούπολης 2-0 (photos+video)

DSCN2585Ένα πραγματικό ντέρμπι, με εντυπωσιακές “μάχες” στον αγωνιστικό χώρο και που δυστυχώς παρακολούθησαν πολύ λίγοι θεατές (80-100 βρέθηκαν στην εξέδρα), διεξήχθη σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο της Αγίας Βαρβάρας.

Η ομάδα του Σάββα Αβετίδη, ο οποίος ομολογουμένως πιστώνεται τακτικά τον σημερινό θρίαμβο, έπιασε την ιδανική απόδοση και από το πρώτο λεπτό φανέρωσε πως δύσκολα θα ηττηθεί από τους πρωτοπόρους. Όλοι ανεξαιρέτως οι παίκτες αγωνίστηκαν στο 100% των δυνατοτήτων τους και με τη σημερινή τους νίκη κάνουν το πιο μεγάλο βήμα για τη σωτηρία. Μπορεί αυτό να ακούγεται ουτοπικό, καθώς οι “πράσινοι” απέχουν μόλις τέσσερις βαθμούς από την κορυφή, ο τεχνικός όμως του Αγροτικού δεν…πετά στα σύννεφα και όπως παραδέχτηκε στο Imathia Sports News, ΑΣ Ειρηνούπολης και ΦΑΣ Νάουσα θα παλέψουν για τον τίτλο.

Η ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων αγγίζει το άριστα, καθώς οι παίκτες του Σάββα Αβετίδη έτρεξαν πολλά χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν κάθε πάσα των φιλοξενούμενων μεταξύ κέντρου και άμυνας. Απέφυγαν τις πάντα απειλητικές “μπούκες” των Συμεωνίδη και Σαμψωνίδη από τα πλάγια, ενώ έκλεισαν καλά το “βαρύ πυροβολικό” και πρώτο σκόρερ του ΑΣ, Κώστα Έξαρχο. Η εμπειρία του Αλέξη Χάμπαλη ήταν καθοριστική σε καίρια σημεία της αναμέτρησης ενώ η είσοδος του Γιώργου Κατσαπελίδη παρά την ίωση που αντιμετωπίζει, βοήθησε τα μέγιστα ως έξτρα παίκτης στο χώρο του κέντρου.

DSCN2551

Από την άλλη πλευρά, οι “τζιαλορόσι” ήταν αγνώριστοι στο σημερινό παιχνίδι και “παγιδεύτηκαν” από την αμυντική συμπεριφορά των αντιπάλων. Οι φάσεις που δημιουργήθηκαν στα καρέ του Μήτσα ήταν ελάχιστες (και κυρίως με γεμίσματα) σε σύγκριση με προηγούμενα παιχνίδια και παρά το γεγονός πως μπήκαν επιθετικά στο δεύτερο μέρος, δεν βρήκαν την απάντηση στο γκολ του Χάμπαλη. Το δεύτερο γκολ των “πρασίνων” τους αποσυντόνισε και παρά την πολύ καλή ευκαιρία του Έξαρχου να μειώσει στη συνέχεια (στη συγκεκριμένη φάση ζήτησαν πέναλτι οι φιλοξενούμενοι για χτύπημα από πίσω) το γκολ δεν ήρθε και το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι κ. Μελτζανίδη βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τη μεγάλη νίκη.

Η ήττα αυτή φέρνει τους φιλοξενούμενους “συγκάτοικους” με τον ΦΑΣ Νάουσα (θετικό για τους “τζιαλορόσι” το ότι οι προσεχείς τους αντίπαλοι δεν κέρδισαν), ενώ έδωσε την ευκαιρία στους Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων και ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας να μειώσουν στον πόντο.  Από την άλλη πλευρά, η συγκομιδή των 20 βαθμών για τους “πράσινους” αποτελεί σημαντικό αβαντάζ για τη συνέχεια και μάλιστα η νεοφώτιστη ομάδα έχει τη δυνατότητα να συλλέξει περισσότερους πόντους μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου, ώστε να φτάσει ακόμη πιο κοντά στον αρχικό του στόχο.

DSCN2531

Πριν την αναμέτρηση το Imathia Sports News βράβευσε τον Χρήστο Φεζουλά ως τον MVP της 6ης αγωνιστικής, μία διαδικασία που πραγματοποιήθηκε μέσω της αθλητικής ιστοσελίδας και που έχει πρωτεύοντα στόχο, την ανάδειξη του Ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Τη βράβευση του επιθετικού πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα, κ. Κώστας Πουλασουχίδης (φωτ)

Το φιλμ της αναμέτρησης

8′ Συρτή σέντρα του Οικονόμου από αριστερά, ο Ρηγόπουλος δεν προλαβαίνει τη μπάλα προ του Σεϊτανίδη ο οποίος μπλοκάρει.

26′ Εκτέλεση φάουλ του Σαμψωνίδη, η μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μήτσα

39′ ΓΚΟΛ! Σέντρα του Καρολίδη από δεξιά, ο Φεζουλάς δεν βρίσκει τη μπάλα όπως θα ήθελε, τη φάση όμως ακολουθεί ο Χάμπαλης ο οποίος με προβολή στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα (1-0)

δείτε το γκολ του αρχηγού των “πρασίνων”

46′ Πάσα του Έξαρχου από το ύψος της περιοχής προς τον Συμεωνίδη, δυνατό σουτ του τελευταίου η μπάλα ψηλά άουτ

47′ Εκτέλεση κόρνερ του Κουκουράκη από δεξιά, ο Έξαρχος πιάνει την κεφαλιά η μπάλα λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

51′ Γέμισμα Βαλδήρ από το κέντρο, η μπάλα περνά πάνω από τον τελευταίο αμυντικό των “πρασίνων”, ο Πέτγαζλης βγαίνει απέναντι από τον Μήτσα ο οποίος απομακρύνει με τα πόδια το πλασέ του επιθετικού των φιλοξενούμενων.

59′ Σέντρα του Φεζουλά από τα δεξιά, ο Κατσαπελίδης βγαίνει απέναντι από τον Σεϊτανίδη, η προβολή όμως που επιχειρεί στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ.

64′ Εκτέλεση κόρνερ του Κουκουράκη, ο Έξαρχος πιάνει την κεφαλιά η μπάλα βρίσκει και σε αντίπαλο και περνά κόρνερ.

75′ Εκτέλεση κόρνερ του Κουκουράκη και πάλι ο Έξαρχος την κεφαλιά, μπλοκάρει ο Μήτσας.

79′ ΓΚΟΛ! Γέμισμα από πλάγια αριστερά για τον Αγροτικό, η άμυνα των φιλοξενούμενων σαστίζει, ο Χρήστος Οικονόμου πετάγεται στην πορεία της μπάλας και με πλασέ νικά τον Σεϊτανίδη (2-0)

85′ Γέμισμα από τον χώρο του κέντρου για τον ΑΣ, ο Έξαρχος ξεμαρκάρεται και βγαίνει απέναντι από τον Μήτσα το σουτ όμως βρίσκει το δοκάρι. Στη φάση αυτή οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για χτύπημα από πίσω στον Έξαρχο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μελτζανίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Παυλίδη και Παρασίου.

DSCN2530

Συνθέσεις

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας : Μήτσας, Καρολίδης, Χειμωνίδης, Τέτος, Αβετίδης, Σαμψωνίδης, Ρηγόπουλος (62′ Κατσαπελίδης), Τσανασίδης, Χάμπαλης (85′ Μιχαλόπουλος), Φεζουλάς, Οικονόμου Χ. (89′ Κοτσογιαννίδης)

ΑΣ Ειρηνούπολης : Σεϊτανίδης, Παπαδόπουλος, Αργυρίου, Βαλδήρ, Τενεκετζή, Κουκουράκης (75′ Σπυρίδης), Λαμπριανίδης, Συμεωνίδης, Σαμψωνίδης (68′ Τζεϊρανίδης), Καρυπίδης (46′ Πέτγαζλης), Έξαρχος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected