Ποδόσφαιρο

ΕΠΟ – Αυτοί είναι οι περιορισμοί για Καραγκούνη

0507a20cfc8a53e2fe0eb0c490f50383_LΟ Γιώργος Καραγκούνης αποτελεί μια εμβληματική μορφή της Εθνικής Ελλάδας, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου, ωστόσο η πρόταση να γίνει πρόεδρος της ΕΠΟ «κολλάει» σε εμπόδια.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξέφρασε την άποψη πως ο «Κάρα» θα ήταν ιδανικός για την προεδρία της ΕΠΟ, και στη συνέχεια αρκετές ΠΑΕ φάνηκαν θετικές σε αυτό το ενδεχόμενο, ενώστην ψηφοφορία του Onsports, αναδείχτηκε ως η ιδανικότερη λύση. Ωστόσο, ένας κανονισμός της FIFA δεν επιτρέπει τον Καραγκούνη να διεκδικήσει αυτή τη θέση στην Ομοσπονδία.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Live Sport», υπάρχει ένας κανονισμός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Στην παράγραφο 4 του άρθρου 2  Κανονισμού Ιδιότητας και Μεταγραφών αναφέρεται: «Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές μετά τη λήξη της καριέρας τους θα παραμένουν εγγεγραμμένοι στην ομοσπονδία του τελευταίου σωματείου τους για μία περίοδο 30 μηνών».

Αυτό σημαίνει πως ο «τυπάρας», επειδή σταμάτησε την καριέρα του στην Αγγλία και την Φούλαμ, δεν μπορεί να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΠΟ, τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected