Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

ΓΑΣ Κοπανού – ΑΣ Ειρηνούπολης 0-1 (photos+video)

DSC_0154Πολύ μεγάλο ματς στο Δημοτικό Γήπεδο Κοπανού, που δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με το γεγονός πως τις δύο ομάδες χωρίζουν μια κατηγορία!

Ο πρωτοπόρος και εκ των φαβορί για την άνοδο στη Γ Εθνική ΑΣ Ειρηνούπολης πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά, μετά από μια “πύρρειος” νίκη κόντρα στον τοπικό ΓΑΣ, που λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη. Το τέρμα του Θοδωρή Πέτγαζλη (δείτε παρακάτω στο ρεπορτάζ) στο 69′ “λύτρωσε” τους φιλοξενούμενους και τους φέρνει ένα βήμα πριν τον μεγάλο τελικό του θεσμού.

Το παιχνίδι, εκτός του χαρακτήρα του ντέρμπι που απέκτησε κατά τη διάρκεια του, είχε και επεισοδιακή εξέλιξη καθώς στην ανάπαυλα, η κατάσταση έφτασε ένα βήμα πριν την απόλυτη εκτροπή που θα μπορούσε να είχε αρνητικά αποτελέσματα. Η ανταλλαγή…φιλοφρονήσεων μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων (που ξεκίνησε από μία φάση που δεν εφαρμόστηκε fair-play) είχε ως αποτέλεσμα ο χώρος μπροστά από τα αποδυτήρια να μετατραπεί σε…αρένα! Έπεσαν μάλιστα και “ψιλές”, ωστόσο με την επέμβαση των ψυχραιμότερων, η κατάσταση δεν ξέφυγε και άπαντες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο ΑΣ Ειρηνούπολης προσπάθησε από την αρχή να επιβάλει τον ρυθμό του, χωρίς όμως να απειλεί την εστία του Αντιφάκου. Η πρώτη φάση ανήκει στους “κυανόλευκους”, με το απευθείας φάουλ στο 7ο λεπτό του Κώστα Έξαρχου να βρίσκει τη συμβολή των δοκών, που ουσιαστικά ήταν και η πιο σοβαρή για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος.

DSC_0151

Από το σημείο εκείνο και μέχρι την ανάπαυλα, ο ΓΑΣ έπαιξε με περίσσιο πάθος και έφτασε με πολλές αξιώσεις στα καρέ του Ιωακειμίδη. Στο 24′ ο Δημούλτσης πλάσαρε από πλεονεκτική θέση, η μπάλα φάνηκε να καταλήγει στα δίχτυα, η προβολή όμως του Τενεκετζή αποσόβησε τον κίνδυνο. Οι “κιτρινόμαυροι” συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με σωστές τοποθετήσεις στο χώρο του κέντρου, έκλεψαν πολλές μπάλες που τους έδιναν περισσότερες ευκαιρίες για επίθεση. Σε μία από αυτές και συγκεκριμένα στο 43′, ο Δημούλτσης “έσπασε” τη μπάλα στο χώρο του πέναλτι, ο Τόσκα έκανε το σουτ και ο Αλέξης Παπαδόπουλος με κίνηση…καράτε έδιωξε τη μπάλα πάνω από τη γραμμή, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του ΓΑΣ στην αναμέτρηση.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα δεν είχε μεγάλες διαφοροποιήσεις, με τους γηπεδούχους ωστόσο να προσπαθούν περισσότερο να ελέγξουν τον ρυθμό και να διαφυλάξουν τα νώτα τους. Παρόλα αυτά, η επιθετική τους διάθεση παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, παίρνοντας περισσότερα ρίσκα καθώς δεν είχαν τίποτα να χάσουν. Η εμπειρία όμως και η ποιότητα των παικτών των φιλοξενούμενων, η οξυδέρκεια του Αντώνη Κουκουράκη και η εκτελεστική δεινότητα του Θοδωρή Πέτγαζλη επέφεραν στο 69′ το γκολ των φιλοξενούμενων, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο του Imathia Sports News:

Οι γηπεδούχοι, σαφώς επηρεασμένοι από το τέρμα, προσπάθησαν στη συνέχεια να ανέβουν ψηλά και στο 81′ είχαν μια καλή στιγμή όταν Βασίλης Παπαδόπουλος δεν έκανε καλό κοντρόλ στο ύψος της περιοχής και ο Τζεϊρανίδης βγήκε πρώτος στη μπάλα και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι κ. Διαμαντόπουλου έδωσε και την πρόκριση στην ομάδα της Ειρηνούπολης και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η κλήρωση των ημιτελικών,στην κληρωτίδα των οποίων θα μπουν και οι ΦΑΣ Νάουσα, Άτλας Ζερβοχωρίου και ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Διαμαντόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Ασβεστάρα και Δεβετζίδη.

DSC_0156

Συνθέσεις

ΓΑΣ Κοπανού : Αντιφάκος, Λάιος, Κοσμίδης, Χαραλαμπίδης, Σιδηρόπουλος Θ. (71′ Μποζίνης Π.), Δούμος (46′ Αυτζής), Στογιάννης, Τόσκα, Γατουρτζίδης, Σιδηρόπουλος Β. (78′ Δάιος), Δημούλτσης.

ΑΣ Ειρηνούπολης : Ιωακειμίδης, Παπαδόπουλος, Μανδάλης, Τενεκετζή, Τζεϊρανίδης, Λαμπριανίδης, Κουκουράκης, Σαμψωνίδης (81′ Παντζαρτζίδης Ν.), Συμεωνίδης (46′ Αργυρίου), Έξαρχος (46′ Πέτγαζλης), Καρυπίδης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected