Super League 1

SKODA Ξάνθη – ΑΕΛ Καλλονής (2-1) Πολύ σημαντικό τρίποντο με Βασιλακάκη

xanthi1Καθοδηγούμενη από την υποχρέωση που είχε για νίκη, η Ξάνθη μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Τόσο δυνατά που οι παίκτες του Λουτσέσκου δημιούργησαν δύο κλασικές ευκαιρίες στα τρία πρώτα λεπτά του αγώνα κόντρα σε μία άμυνα που έδειχνε αιφνιδιασμένη.

Ο αιφνιδιασμός αυτός αποδείχθηκε περίτρανα στη φάση του 13′ κατα την οποία η Ξάνθη άνοιξε το σκορ με το σουτ του Σολτάνι μετά από την ασίστ του Κλέιτον. Η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος συνέχισε να μπάζει νερά και στο 22΄η Ξάνθη έφτασε σε προβάδισμα νίκης την ώρα που ο αντίπαλός της έμενε με 10 παίκτες. Ο Πιπίνης έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε, ο Κλέιτον εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών και έγραψε το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Μην έχοντας κάτι να χάσει πλέον, η Καλλονή πέρασε μπροστά και πήρε τα ρίσκα της. Εν μέρει δικαιώθηκε με τη γρήγορη ισοφάριση με τον Βαλιό στο 52′ και θα μπορούσε να δικαιωθεί και ολοκληρωτικά αν ο Μανούσος έβρισκε δίχτυα στη μεγάλη ευκαιρία του 58′. Δεν έγινε όμως το 2-2 και η Ξάνθη κατάφερε να ελέγξει τα πράγματα μέχρι το τέλος φτάνοντας στη νίκη. Θα μπορούσε μάλιστα στις τρεις ευκαιρίες που έκανε να σκοράρει και τρίτο τέρμα.

περισσότερο ρεπορτάζ στο contra.gr

SKODA Ξάνθη: Κυριακίδης, Γουάλας, Καρυπίδης, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Ομποντό (74′ Φλίσκας), Παπαστεργιανός (62′ Βασιλακάκης), Λουσέρο, Κλέιτον, Σολτάνι (46′ Ρούντι), Καπετάνος.

Καλλονή: Χογκ, Αντέγιο, Αναστασιάδης, Βαλιός, Πιπίνης, Καλτσάς, Κεϊτά, Λεοζίνιο, Ναβάρο (59′ Γιορέντε), Μανούσος (73′ Στεφάνοβιτς), Χουάνμα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected