Ποδόσφαιρο

ΕΠΟ – Θορυβήθηκαν UEFA και FIFA από τις διώξεις!

8590025780e50a3a50c44d146c5ef188_LΣε δύσκολη θέση βρίσκεται η ΕΠΟ, μετά τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε μέλη της και οι UEFA και FIFA ζητούν εξηγήσεις.

Η Ελληνική Ομοσπονδία κάλεσε τις UEFA και FIFA στη χώρα μας με αφορμή το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, καθώς μερικά άρθρα του αντιβαίνουν με το αυτοδιοίκητο. Ωστόσο, η πρόσκληση αυτή συνέπεσε χρονικά με τις ποινικές διώξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και στελέχη της ΕΠΟ.

Πρώτη κινητοποιήθηκε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, που ζήτησε εξηγήσεις για τις διώξεις, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσει και το πόρισμα του Αριστείδη Κορέα για να το μελετήσει. Πάντως, από την ΕΠΟ λέγεται πως ήδη έχει ενημερωθεί η UEFA από την ίδια για την υπόθεση.

Τα προβλήματα ωστόσο δεν σταματούν εδώ για την Ομοσπονδία, καθώς ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός στην επικείμενη συνάντηση με UEFA και FIFA, θα θέσει θέμα αλλαγής προσώπων στην ΕΠΟ, μιας και διάταξη του αθλητικού νομοσχεδίου απαγορεύει να έχει διοικητική θέση σε αθλητική ομοσπονδία άτομα εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Βολές και των έσω αναμένεται να δεχτεί το προεδρείο της ΕΠΟ, καθώς αρκετές Ενώσεις μέλη της ετοιμάζουν πρόταση μομφής εναντίον του, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να υπάρξει θέμα και με κάποιες χορηγικές συμφωνίες της Ομοσπονδίας.

Στο δικαστικό σκέλος, τη Δευτέρα η υπόθεση θα ανατεθεί σε έναν εκ των ειδικών ανακριτών διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή ή Νίκο Ζαγοριανό. Ο ανακριτής θα καλέσει αρχικά μάρτυρες σχετικούς με την εγκληματική οργάνωση και στη συνέχεια ενώπιον του θα βρεθούν και οι 16 κατηγορούμενοι.  Μέχρι τότε, αυτά τα 16 άτομα κινδυνεύουν με αφαίρεση διαβατηρίου.
ανέλθουν σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected