Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μελίκης – ΑΕ Χαρίεσσας 3-1

DSC_0023Εντυπωσιακός και συνάμα ουσιαστικός ο Φίλιππος, επικράτησε απόλυτα δίκαια των “κιτρινόμαυρων”, που διέκοψαν το σερί των έξι συνεχόμενων νικών. Η ομάδα του Γιάννη Κερλίδη επικράτησε κατά κράτος των αντιπάλων τους και πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα (το 3-0 στη Νάουσα την Τετάρτη ήταν στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής).

Ο νέος τεχνικούς της ομάδας φαίνεται πως έχει φέρει άλλον…αέρα στην ομάδα και οι παίκτες δείχνουν αρκετά απελευθερωμένοι στο παιχνίδι τους, με βασικό όπλο την πίεση ψηλά αλλά και το οργανωμένο παιχνίδι που ξεκινά κυρίως από τα μπακ. Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΧ δεν είχε την εικόνα των προηγούμενων παιχνιδιών, “μπλόκαρε” από το pressing των αντιπάλων και με τη σημερινή ήττα, έχασε μια θέση στον βαθμολογικό πίνακα, υποχωρώντας στην 6η.

Από το πρώτο λεπτό, οι “ερυθρόλευκοι” πήραν τα ηνία του αγώνα και προσπάθησαν να απειλήσουν τα καρέ του Λιακόπουλου. Παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο εξαιτίας των συνεχόμενων βροχών, το παιχνίδι είχε ρυθμό και ελάχιστες ήταν οι φορές που έχασε το τέμπο, ειδικά στο πρώτο μέρος. Το πρώτο γκολ για τον Φίλιππο ήρθε στο στο 17ο λεπτό, όταν ο Λουμάνι εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Θανάσης Ανδρίτσος πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας των “κιτρινόμαυρων” και με κεφαλιά “έγραψε” το 1-0, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα και το παρθενικό του γκολ στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν το ίδιο επιθετικά στη συνέχεια και χρειάστηκαν τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του Γιώργου Λιακόπουλου σε δύο πολύ καλά σουτ των Μπρέγκου και Ανδρίτσου για να παραμείνει το ρευστό 1-0. Ωστόσο οι “ερυθρόλευκοι” δεν απειλήθηκαν στο διάστημα αυτό, διατήρησαν την υπεροχή τους ενώ ταυτόχρονα κατάφεραν να κλείσουν σωστά τους διαδρόμους και ειδικά τον Βαλάντη Τοπαλίδη, που δεν είχε τις γνωστές του επελάσεις.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα δεν παρουσίασε διαφοροποιήσεις, με τον Φίλιππο να βγαίνει με αξιώσεις στην επίθεση και να ζητά και δεύτερο τέρμα. Η ΑΕΧ από την άλλη πλευρά ρίσκαρε περισσότερο, χωρίς όμως να απειλήσει και μάλιστα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο τέρμα στο 62′, δίνοντας ουσιαστικά τη χαριστική βολή στους αντιπάλους.

DSCN0735

Στη φάση αυτή ο Τεγούσης έκανε ωραία ατομική ενέργεια στον άξονα, την κατάλληλη στιγμή έκανε την πάσα στον Χρήστο Μπρέγκου και αυτός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λιακόπουλου. Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης χρίστηκε και πάλι σκόρερ τρία λεπτά αργότερα, όταν μετά από κίνηση του Λουμάνι από αριστερά, αυτός πάσαρε στον Μπρέγκου και ο τελευταίος αφού στόπαρε ιδανικά, “έγραψε” το 3-0.

Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι γηπεδούχοι έδωσαν περισσότερο χώρο στους “κιτρινόμαυρους”, οι οποίοι πέτυχαν στο τέλος το γκολ της τιμής, με σκόρερ τον Δημήτρη Κατσιγιαννόπουλο και δημιουργό τον Τοπαλίδη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Χρυσάνης, με βοηθούς τους κ.κ. Ασβεστάρα και Διαμαντόπουλο.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μελίκης : Τσιώμος, Καραγκιζόπουλος, Ντόβας, Μουρατίδης, Σίμος, Μπούφι, Μπρέγκου (73′ Πιτσάβας), Τεγούσης, Ανδρίτσος (73′ Μαμουτόπουλος), Κακαγιάννης (87′ Μπούθας), Λουμάνι

ΑΕ Χαρίεσσας : Λιακόπουλος, Χαλκιάς (68′ Δήγγας), Κατσουγιαννόπουλος, Λέσκας, Μπατανάρας, Σπαθόπουλος, Κανδηλίδης, Τσάλμας, Χρυσαφίδης, Κατσιγιαννόπουλος, Τοπαλίδης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected