Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Οπούντιος Μαρτίνου – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 2-0

THES-MART2Μεγάλη νίκη σημείωσε ο Οπούντιος Μαρτίνου στην έδρα του απέναντι στο μέχρι πρότινος αήττητο και πάντα πρωτοπόρο του ομίλου, Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, με σκορ 2-0.

Τα παιδιά του Μάκη Ζαχαρόπουλου για μία ακόμη αγωνιστική έκαναν τον όμιλο να παραμιλάει και με σπουδαία εμφάνιση στο πρώτο μέρος να προσθέσει τρεις ακόμη πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό του.

Η έδρα

Σημαντικό ρόλο στο να στεφθεί με επιτυχία η δύσκολη αποστολή απέναντι σε μια ομάδα που διεκδικεί δίκαια την άνοδο στη football– league, ήταν η επιστροφή στη φυσική του έδρα που μετά από πολύ καιρό παρουσιάστηκε χαλί και βοήθησε στο να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Πολύτιμοι συμπαραστάτες και οι 400 και πλέον φίλαθλοι που με τις φωνές τους ενίσχυσαν σημαντικά την προσπάθεια των «πρασίνων» που παρέμειναν στην 7η θέση μόλις όμως 5 βαθμούς μακριά κι από αυτήν την κορυφή!

Δίκαιη νίκη

Η νίκη του Μαρτίνου χαρακτηρίζεται δίκαιη καθώς ήταν πιο συγκεντρωμένο στο πρώτο μέρος όταν και πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Κλωτσοτήρα. Διαφύλαξε στη συνέχεια το προβάδισμα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που πίεσε στην επανάληψη χωρίς όμως τη μεγάλη κλασική ευκαιρία.

Σε γενικές γραμμές οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο με τη Νεοκαισάρεια να πιέζει ασφυκτικά στα τελευταία λεπτά, όμως αντί να φτάσει στην ισοφάριση ήρθε ένα ακόμη γκολ στις καθυστερήσεις από τον Νικολόπουλο που επιτρέπει στην ομάδα του να διατηρεί και την πιο παραγωγική επίθεση στον όμιλο.

Οι καλύτερες στιγμές

2΄: Πάσα του Κλωτσοτήρα θα βγάλει μέσα αριστερά τον Καντού που θα χάσει το βηματισμό του και θα πλασάρει άουτ, ενώ ο Σακελλαρίδης επιχειρούσε έξοδο.

9΄: Βαθιά μπαλιά του Γκριτζάπη δε θα προλάβει να απομακρύνει ο Δερμίσης και ο Νικολόπουλος θα βρει την ευκαιρία να βγάλει τη σέντρα. Ο επερχόμενος Καπός με δυνατό πλασέ θα γράψει το 1-0 για το Μαρτίνο μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

10΄: προσπάθησε ο Αχιλλέας να απαντήσει γρήγορα με βαθιά μπαλιά του Κοτσιαρίδη, βγήκε όμως σωτήρια ο Τσίμας και έσωσε προ του Γασπαράτου.

15΄: Φάουλ του Καντού βγήκε ο Σακελλαρίδης και απομάκρυνε με γροθιές.

16΄: Σωτήρια επέμβαση του Σακελλαρίδη προ του Καπού που έβγαινε μόνος του.

17΄: Μακρινό σουτ του Γασπαράτου, στη γωνία του χωρίς προβλήματα ο Τσίμας.

32΄: Βαθιά μπαλιά του Δερμίση, σωτήρια ο Τσίμας με γροθιές προ Γασπαράτου και Νάκα.

48΄: Θαυμάσια μπαλιά του Νάκα για τον Νάκα απέναντι από τον Τσίμα που βγήκε και απέκρουσε με τα πόδια.

52΄: Σέντρ ατου Ραπτόπουλου και προ του Γασπαράτου ο Τσίμας μπλοκάρει.

54΄: Ωραία προσπάθεια του Νάκα αλλά με τελική κατάληξη ένα άστοχο σουτ.

55΄; Κλέψιμο του Γκριτζάπη από τον Νάκα και μακρινό σουτ που θα στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ.

57΄: Κάθετη μπαλια του Νάκα για τον Ραπτόπουλο που άνποιξε το κοντρόλ και έδωσε τη δυνατότητα στον Τσίμα να «καθαρίσει» τη φάση.

63΄: Σέντρα του Μακράκη από αριστερά με τον Τσίμα να πέφτει σωτήρια στα πόδια των Παυλίδη και Καραγκούνη και να σώζει την εστία του.

64΄: Ωραία κίνηση του Καπού και στρώσιμο για τον Νικολόπουλο που από καλή θέση θα πιάσει άτσαλο σουτ που δεν ανησύχησε τον Σακελλαρίδη.

82΄: Φάουλ με τον Ραπτόπουλο στα χέρια του Τσίμα.

91΄: Μετά από φάουλ του Νάκα και απόκρουση των αμυντικών, ο Νικολόπουλος θα τσιμπήσει την μπάλα από τον Παυλίδη και θα φύγει μόνος μπροστά. Αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα πλάσαρε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

Σπουδαία νίκη

Σπουδαία και από ψυχολογικής πλευράς χαρακτηρίζεται το συγκεκριμένο αποτέλεσμα με το οποίο πιστοποίησε ο Οπούντιος την ποιότητα του ως σύνολο στη Γ΄ Εθνική. Συγχρόνως παρέμεινε στο γκρουπ των πρωτοπόρων καθώς εφτά ομάδες βρίσκονται με διαφορά 5 βαθμών στο παιχνίδι της ανόδου και της παραμονής.

Ματς – κλειδί και το επόμενο στο Βελσετίνο που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη όπου οι Λοκροί καλούνται σε ένα ακόμη ντέρμπυ.

Συνθέσεις

Οπούντιος Μαρτίνου (Μάκης Ζαχαρόπουλος): Τσίμας, Κουτσούμπας, Μπαρκώσης, Σπυριδάκης, Τσέλος, Γκριτζάπης, Νικολόπουλος, Κλωτσοτήρας (77΄ Μιμιγιάννης), Καπός (86΄ Πατσαρούχας), Καντού (68΄ Στυλιανός), Πέππας

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (Αποστόλης Στύλος): Σακελλαρίδης, Λαζαρίδης, Δερμίσης (49΄Ραπτόπουλος), Δημητρίου, Τασίδης, Κοτσιαρίδης (65΄ Ηλιάδης), Παυλίδης, Καραγκούνης, Γασπαράτος (74΄ Παναγιωτίδης), Νάκας, Μακράκης

*efthia.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected