Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας

Ποντιακή Νεολαία Αράχου – Ακαδημία Βέροιας 3-1

μπαλα35Ακόμη πιο κοντά στις προνομιούχες θέσεις πλησίασε η Ποντιακή Νεολαία, που επικράτησε σήμερα της πρωτοπόρου Ακαδημίας Βέροιας στο Δημοτικό Γήπεδο Αράχου. Η ομάδα του Χρυσόστομου Σκεντερίδη  έφτασε τους 21 βαθμούς και μείωσε στους -3 τη διαφορά από τη δεύτερη θέση στην οποία βρίσκεται ο Νησαϊκός. 

Από την άλλη πλευρά, το σύνολο του Τάσου Ανθυμιάδη γνώρισε την δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα ωστόσο παρέμεινε στην κορυφή και βρίσκεται μια ανάσα από το να στεφθεί πρωταθλήτρια χειμώνα, καθώς υποδέχεται την ερχόμενη Κυριακή τον Άρη Παλαιοχωρίου.

Παρουσία 100 και πλέον θεατών, οι οποίοι για ακόμη ένα ματς έδωσαν βροντερό παρόν, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 2ο λεπτό έφτασαν κοντά στο γκολ, ο Μπεκιαρίδης όμως στο τετ-α-τετ με τον Πετρίδη, νικήθηκε από τον πορτιέρο των γηπεδούχων. Η Ποντιακή Νεολαία άρχισε σταδιακά να ανεβάζει την απόδοση της, ισορρόπησε το ματς και δημιούργησε τρεις καλές στιγμές στο επόμενο 20λεπτο.

Αρχικά ο Μελισσίδης και στη συνέχεια οι Δεμιρτζόγλου και Κολουμπριτσίδης δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα σε ισάριθμες περιπτώσεις, κάτι που κατάφερε στο 23′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Εκτελεστής ο σπεσιαλίστας του είδους και από τους πλέον έμπειρους ποδοσφαιριστές που κοσμούν τα Ημαθιώτικα γήπεδα, ο Σάκης Δεμιρτζόγλου (φωτ), ο οποίος άνοιξε το σκορ μέσα σε αποθέωση.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 33′ έφτασαν στην ισοφάριση με πανομοιότυπο τρόπο του τέρματος της Ποντιακής Νεολαίας και εκτελεστή τον Πέτρο Μιχαηλίδη, που πέρασε τη μπάλα από το τείχος και την έστειλε στα δίχτυα του Πετρίδη.

10614088_778167428872823_766087187_n

Θανάσης Δεμιρτζόγλου

Η εξέλιξη αυτή έφερνε και πάλι το παιχνίδι στο ξεκίνημα του και στο 10λεπτο που απέμενε μέχρι την ανάπαυλα, οι δύο ομάδες κατέγραψαν από μια καλή ευκαιρία με τους Μελισσίδη και Ντόγο.

Στο 47′, στην πρώτη φάση της επανάληψης η Ακαδημία έφτασε κοντά στην ανατροπή, ο Τάσος Γαβριηλίδης όμως από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σκοράρει ενώ στο 54′ ήταν η σειρά του Ιωαννίδη από πλευράς γηπεδούχων να βρεθεί σε πολύ καλή θέση αλλά να μην κάνει το κοντρόλ όπως θα έπρεπε.

Στο 65′ έγινε η φάση που ξεσήκωσε τους φιλοξενούμενους, από το οποίοι προήλθε το γκολ των γηπεδούχων. Ο Τουρατζίδης βρέθηκε στο έδαφος στο σημείο του πέναλτι για την Ακαδημία Βέροιας, πιάνοντας το κεφάλι του, οι οποίοι ζήτησαν από τους αντιπάλους να κάνουν fair-play και όπως υποστηρίζουν, συνέχισαν τη φάση και ο Αλέκος Μερόκης από κοντά “έγραψε” το 2-1. Πάγκος και παίκτες των φιλοξενούμενων διαμαρτυρήθηκαν έντονα, με τους ποδοσφαιριστές της Ποντιακής Νεολαίας να υποστηρίζουν πως ο Τουρατζίδης σηκώθηκε κανονικά, είδε την πορεία της φάσης και μόλις διαπίστωσε πως ακολούθησε το γκολ, έπεσε και πάλι στο έδαφος.

(Σε κάθε περίπτωση, παραθέτουμε την άποψη και των δύο ομάδων και εφόσον δεν ήμασταν παρόντες στο γήπεδο ούτε υπάρχει κάποιο βίντεο, θέτουμε τη φάση στην κρίση των αναγνωστών)

Η Ακαδημία, όντας πίσω στο σκορ, ρίσκαρε στη συνέχεια, ανέλαβε την κατοχή ωστόσο δεν απείλησε σοβαρά την εστία του Πετρίδη. Μάλιστα η Ποντιακή Νεολαίακ κατάφερε στο 86′ να πετύχει και τρίτο γκολ, με “δράστη” τον Κολουμπριτσίδη, ο οποίος με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Καρυπίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Μοσχόπουλο Δ. και Μοσχόπουλο Χ.

Συνθέσεις

Ποντιακή Νεολαία Αράχου : Πετρίδης, Γελαδάρης, Χριστοφόρου, Καϊρακλίδης, Μερόκης Α., Μερόκης Μ. (65′ Τσακίρης), Μουταφίδης (46′ Παραλίκης), Ιωαννίδης, Δεμιρτζόγλου, Μελισσίδης, Κολουμπριτσίδης (82′ Παπαθεωρόπουλος)

Ακαδημία Βέροιας : Οβεζίκογλου, Σαμπρής, Αργυρόπουλος (80′ Χαρισιάδης), Τουρατζίδης, Κούβαρος, Ντόγος, Τσαλουχίδης, Μιχαηλίδης, Νταμοτζίδης, Μπεκιαρίδης (70′ Τηλκερίδης), Σαχπατζίδης (46′ Γαβριηλίδης Τ.)alysun2111112-1111Το ρεπορτάζ της Ακαδημίας Βέροιας είναι μία προσφορά της Εταιρίας  Παραγωγής Συνθετικών Κουφωμάτων & Αλουμινίου «ALU-SYN Ε.Π.Ε.»

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected