Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΦΑΣ Νάουσα – Αχιλλέας Νάουσας 2-1

DSC_0098

Με το καλύτερο…ποδαρικό για το νέο έτος ξεκίνησαν (ουσιαστικά συνεχίστηκαν) οι προσπάθειες του ΦΑΣ Νάουσα για την επιστροφή της ομάδας στη Γ Εθνική. Οι “κυανόλευκοι” επικράτησαν με 2-1 του συντοπίτη Αχιλλέα και παρέμειναν στο -1 από τον πρωτοπόρο ΑΣ Ειρηνούπολης. 

Η ομάδα του Γιώργου Σγούρδα είχε για έναν ακόμη αγώνα την πρωτοβουλία σε όλο σχεδόν το 90λεπτο, απώλεσε αρκετές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα και έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους να πιστέψουν πως μπορούν να αποσπάσουν το θετικό αποτέλεσμα. Το σύνολο του Τάσου Μπράτση, με το οποίο αγωνίστηκε και ο μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστής του ΦΑΣ, Τάσος Παρθενόπουλος είχε ορισμένα ξεσπάσματα στην αναμέτρηση, πάλεψε για το καλύτερο και θα μπορούσε (τηρουμένων των αναλογιών) να πάρει κάτι καλό από το σημερινό παιχνίδι.

Με τους γηπεδούχους αγωνίστηκε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Νίκος Πιπινίκας ο οποίος είχε καλή απόδοση, πέτυχε τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο είναι φανερό πως θέλει παιχνίδια ώστε να προσαρμοστεί καλύτερα στο στιλ παιχνιδιού των “κυανολεύκων”.

Τα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης ήταν κυρίως αναγνωριστικά, με τους γηπεδούχους να έχουν μεν την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να απειλήσουν την εστία του Ηλιάδη. Στο 21′ ωστόσο έφτασαν στο γκολ όταν μετά από κόντες στην άμυνα του Αχιλλέα, ο Νίκος Σαρηγιαννίδης είδε τη μπάλα να του στρώνεται στο ύψος της περιοχής κει με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 8ο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Ο ΦΑΣ, παρά το τέρμα που του έδωσε το προβάδισμα, συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 31′ ο Καφές δέχτηκε την παράλληλη πάσα του Πιπινίκα, το πλασέ όμως που επιχείρησε απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ηλιάδης.

Στο 33′ ήταν η σειρά του Αχιλλέα να γίνει απειλητικός, όταν ο Κακούδης είδε τον Σταματέλο εκτός εστίας και προσπάθησε να τον “κρεμάσει” ωστόσο ο έμπειρος πορτιέρο έκανε βήματα πίσω και απέκρουσε την έξυπνη λόμπα του επιθετικού των φιλοξενούμενων.

Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Νίκου να απειλήσει την εστία του Αχιλλέα ωστόσο και πάλι ο εξαιρετικός Ηλιάδης αποσόβησε από κοντά το δυνατό σουτ του νεαρού ποδοσφαιριστή του ΦΑΣ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για το δεύτερο γκολ, το οποίο όμως ήρθε από τους αντιπάλους και μάλιστα στην τελευταία φάση του αγώνα.

Στη φάση αυτή οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν φάουλ με τον Καραλιόπουλο, ακολούθησαν κόντρες στην αντίπαλη άμυνα και η μπάλα στρώθηκε στον Δημήτρη Κακούδη και αυτός με πλασέ νίκησε τον Σταματέλο, φέρνοντας το ματς στα ίσια.

axileas_naousa-91111

Στο δεύτερο μέρος και μέχρι το 65′, ο ΦΑΣ συνέχισε να έχει την κατοχή, πίεσε όπως ήταν φυσιολογικό για να πάρει και πάλι το προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο η άμυνα του Αχιλλέα κράτησε σταθερά και δεν δέχτηκε τη μεγάλη φάση.

Το γκολ που επιζητούσαν οι “κυανόλευκοι” της Νάουσας ήρθε στο 66′ όταν Καφές και Σαρηγιαννίδης άλλαξαν ωραία τη μπάλα, ο τελευταίος πάσαρε στον αμαρκάριστο Πιπινίκα και αυτός από κοντά πέτυχε το παρθενικό του τέρμα για φέτος και 16ο συνολικά με τη φανέλα του ΦΑΣ.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν περισσότερο να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ και ο Αχιλλέας αναγκάστηκε να ρισκάρει περισσότερο και θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις (με Κακούδη και Γιάτσιο) αν ήταν πιο προσεκτικοί να φέρουν και πάλι το ματς στα ίσια.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Καραγκιζόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Παρασίου και Χαλατζιούκα.

Συνθέσεις

ΦΑΣ Νάουσα : Σταματέλος, Παπατάνος, Βλαχοδήμος Ζ., Ζούρκος, Περηφανόπουλος, Σαρηγιαννίδης, Μουρίκι, Νίκου (52′ Αβραμόπουλος), Συμπεθέρης (79′ Πέιος), Πιπινίκας, Καφές (90+1′ Βλαχοδήμος Α.)

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Σαμαράς Δ., Σακελλάρης, Μπαξεβάνος, Καραλιόπουλος (46′ Μάραντης), Σύγγας, Καραμεταξάς, Μπράτσης, Κακούδης, Γιάτσιος, Παρθενόπουλος (77′ Χαρατσίδης.


 

*Κάκωση στα πλευρά φαίνεται πως είναι η πρώτη διάγνωση για τον Μερκούρη Καραλιόπουλο, ο οποίος τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη φάση του αγώνα. Το Imathia Sports News εύχεται στον έμπειρο μέσο του Αχιλλέα καλή ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα.

**Τη μεταγραφή του Γιώργου Γασπαράτου αποκάλυψε η σελίδα της ομάδας στο facebook. δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ του ImathiaSportsNews

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected