Κατηγορίες
Γενικά

Κύπελλο Ερασιτεχνών – Οι τέσσερις ομάδες των προημιτελικών

pegasus_LARGE_t_1041_106457273_type12128Εντάξει. Ο Άρης έπαιξε με μόλις δύο βασικούς, ρίχνοντας το… βάρος στο κυριακάτικο (18/1) ντέρμπι πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής με την Καβάλα. Όπως και να το κάνουμε, όμως, ο αποκλεισμός από τα ημιτελικά του κυπέλλου της Γ’ Εθνικής από το Δωτιέα Αγιάς κάθε άλλο παρά τιμητικός είναι για τους «κίτρινους».

Αντίθετα η νίκη με 1-0 που σημείωσε η ομάδα της Λάρισας – που προκρίθηκε στα ημιτελικά, αφού ο αγώνας ήταν νοκ άουτ – επί του γηπεδούχου Άρη είναι ιστορική για την ίδια και σαφέστατα θα μείνει αξιομνημόνευτη από τους ανθρώπους της για πολλά χρόνια.

Οι «κίτρινοι» αντιμετώπισαν το παιχνίδι – και μάλλον το θεσμό στο σύνολό του – ως αγγαρεία, γνωρίζοντας, πάντως, δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας απώλεια μετά το 1-1 της περασμένης Κυριακής κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Επίσης αυτή η ήττα με 1-0 ήταν η 3η εντός έδρας γκέλα εφέτος για τον Άρη, αφού είχε προηγηθεί η ήττα με 1-0 από τη Δόξα Δράμας και πάλι για το πρωτάθλημα.

Σε ό,τι αφορά στην εικόνα του αγώνα με την Αγιά, οι φιλοξενούμενοι κράτησαν εύκολα το μηδέν στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο και στις αρχές του δευτέρου μέρους «χτύπησαν» με τον πρώτο τους σκόρερ στο πρωτάθλημα, Τσατσαλίδη, ο οποίος στο 48′ νίκησε με σουτ τον Μπαϊμάκη.

Στο 56′ ο Άρης έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Παπαδόπουλος γύρισε στο Συμεωνίδη, εκείνος πέρασε τον αντίπαλο αμυντικό, αλλά πλάσαρε πάνω στον Σταυρακάκη.

Ο Πάουλο Κάμπος στο 61′ προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση πραγματοποιώντας τριπλή αλλαγή – πέρασε εκτός και τον Πόι, που του έδωσε συμμετοχή για να βρει ρυθμό εν όψει Καβάλας – αλλά ο Άρης παρέμεινε νωθρός και μοιραία γνώρισε την ήττα αποκλεισμό. Στο 81′, πάντως, έφτασε και πάλι κοντά στην ισοφάριση, αλλά οπ Ρένια αφύλακτος μέσα στην περιοχή αστόχησε απελπιστικά

Ήττα και για την Καβάλα

Βαριά ήττα με 4-2 στα Τρίκαλα γνώρισε και η προσεχής αντίπαλος του Άρη στο πρωτάθλημα, η Καβάλα που επίσης αγωνίστηκε με αλλαγές. Οι «αργοναύτες» είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ με 3-0 στο ημίχρονο, αντέδρασαν στη συνέχεια μειώνοντας σε 3-2, αλλά τελικά δεν έφτασαν στην… ανατροπή.

Την πρόκριση στα ημιτελικά πήρε και η Κηφισιά, που νίκησε 1-0 το Λουτράκι, όπως και ο Εθνικός Πειραιώς που επικράτησε 2-1 της Δόξας Νέας Μανωλάδας.

Τα αποτελέσματα στα προημιτελικά

Άρης – Δωτιέας Αγιάς  0-1

ΑΟ Τρίκαλα – Καβάλα  4-2

Κηφισιά – ΠΑΟ Λουτρακίου  1-0

Εθνικός Πειραιώς – Δόξα Ν. Μανωλάδας  2-1

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected