Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Εθνικός Κλειδιού – ΑΣ Ειρηνούπολης 1-2 (photos)

11026355_10206230573029230_1555432011_nΈνα πολύ δραματικό παιχνίδι με ανατροπή στο σκορ για τους πρωτοπόρους, διεξήχθη σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο Κλειδίου.

Η ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη πήρε τη νίκη στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, φάση η οποία ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει είσοδος των φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο και επεισόδια με στόχο τους ρέφερι κ. Καραγκιζόπουλο και τον βοηθό κ. Γαβρά.

Στη φάση αυτή και συγκεκριμένα στο 90+2′, ο Κάρλος βρέθηκε στα πλάγια έξω από την περιοχή, επιχείρησε τη σέντρα-σουτ, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έσκασε στο έδαφος με τον Μυλωνά να απομακρύνει με γροθιές προ του Καραγιάννη. Αμέσως ο βοηθός κ. Γαβράς έφυγε προς τη σέντρα υποδεικνύοντας πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένας πραγματικός…χαμός, όπου παίκτες, φίλαθλοι και παράγοντας του Εθνικού έπεσαν πάνω στον κ. Γαβρά αλλά και στον ρέφερι κ. Καραγκιζόπουλο, στον οποίο διαμαρτυρήθηκαν και για επιθετικό φάουλ στον Μυλωνά.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνος, ο κ. Καραγκιζόπουλος ανέγραψε για είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, σπρωξίματα με υπερβολική δύναμη, φτυσίματα και ύβρεις εναντίον των διαιτητών, ενώ οι συνεργάτες του embolos.gr, έχουν καταγράψει τα πάντα σε βίντεο, το οποίο και θα αναρτηθεί πιο αργά. Μάλιστα, περιλαμβάνεται σε αυτό και η επίμαχη φάση, ωστόσο η λήψη είναι από το κέντρο του γηπέδου και δεν είναι σίγουρο αν μπορούμε να διαπιστώσουμε αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή.

Σε κάθε περίπτωση, το σημερινό αποτέλεσμα δίνει τη δυνατότητα στον ΑΣ Ειρηνούπολης να διατηρήσει τη διαφορά του ενός βαθμού από τον ΦΑΣ Νάουσα, από την άλλη όμως”βυθίζει” ακόμη περισσότερο τον Εθνικό Κλειδιού που χρειάζεται πλέον ντεμαράζ νικών για να ελπίζει σε παραμονή στην κατηγορία.

Από ένα ημίχρονο οι δύο ομάδες

Η σημερινή αναμέτρηση ήταν εκ των πραγμάτων καθοριστική για τις δύο ομάδες και αυτό φάνηκε από τις προσπάθειες αμφοτέρων στον αγωνιστικό χώρο. Ο Εθνικός ξεκίνησε δυνατά, έδειξε από την αρχή πως θα παραδώσει ψυχή και σώμα στα 90 λεπτά και στο πρώτο μέρος είχε το πάνω χέρι. Από την άλλη πλευρά, οι πρωτοπόροι (που αγωνίστηκαν χωρίς τους Έξαρχο, Βαλδήρ, Σαμψωνίδη) δεν είχαν ρυθμό στο διάστημα αυτό, περιορίστηκαν κυρίως σε γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή και με αυτό τον τρόπο απείλησαν δύο φορές σε ισάριθμες κεφαλιές του Καραγιάννη.

Ο Εθνικός έκλεισε καλά τους χώρους, προσπάθησε να απειλήσει κυρίως από τον άξονα και κατάφερε στο 34′ να πάρει προβάδισμα στο σκορ από τα 11 βήματα. Στη φάση αυτή, ο Κιρκιλιανίδης έκανε την κάθετη πάσα, ο Σωτήρης Παπαδόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας, προσπάθησε να περάσει τον Ιωακειμίδη που πραγματοποίησε έξοδο και ο επιθετικός του Εθνικού έπεσε στο έδαφος. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν την αποβολή του τερματοφύλακα υποστηρίζοντας πως ο Παπαδόπουλος ήταν σε προφανή θέση για γκολ, ωστόσο ο ρέφερι κ. Καραγκιζόπουλος υπέδειξε την κίτρινη κάρτα.

11008990_10206230586989579_725030131_n

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Θεοδόσης Περηφανόπουλος ο οποίος ήταν εύστοχος, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η εξέλιξη αυτή ανάγκαζε τους φιλοξενούμενους να ρισκάρουν περισσότερο και από το πρώτο λεπτό της επανάληψης, πίεσαν τον αντίπαλο με στόχο την ισοφάριση. Οι “τζιαλορόσι” ανέβασαν στροφές, είχαν την πλήρη κατοχή στον αγώνα και έφτασαν αρκετές φορές με αξιώσεις στα καρέ του Μυλωνά. Δύο φορές ο Καραγιάννης (η μία μάλιστα εξ επαφής δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα), μία ο Παρσόπουλος σε τετ-α-τετ που νικήθηκε από τον Μυλωνά αλλά και ο Πέτγαζλης, δεν κατόρθωσαν να φέρουν το ματς στα ίσια.

Αυτό συνέβη τελικά στο 69′, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σωκράτη Λαμπριανίδη και αφού η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο ξεγέλασε τον Μυλωνά και βρέθηκε στη γωνία της εστίας.

Η πίεση συνεχίστηκε από πλευράς φιλοξενούμενων, που συνέχισαν να επισκέπτονται τα καρέ του Εθνικού, με τον χρόνο ωστόσο να κυλά δραματικά χωρίς να βρίσκουν στόχο. Παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες, τόσο οι αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων όσο και οι αποκρούσεις του Μυλωνά το σκορ παρέμεινε ισόπαλο, μέχρι τη φάση του 90+2΄ που έκρινε τελικά την αναμέτρηση.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Καραγκιζόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Γαβρά και Μοσχόπουλο Χ.

Συνθέσεις

Εθνικός Κλειδιού : Μυλωνάς, Κωστόπουλος, Καλυβιώτης Α., Περηφανόπουλος, Παρασχόπουλος (65′ λ.τ. Νικολόπουλος), Κακατάτσιος, Πετικόπουλος, Καλυβιώτης Δ., Φιρινίδης, Κιρκιλιανίδης, Παπαδόπουλος Σ.

ΑΣ Ειρηνούπολης : Ιωακειμίδης, Μανδάλης (46′ Κάρλος), Συμεωνίδης, Αργυρίου, Τζεϊρανίδης, Κουκουράκης, Τενεκετζής, Λαμπριανίδης, Παρσόπουλος (70′ Γκελοσάνι), Πέτγαζλης, Κακαγιάννης

*φωτ. από embolos.gr

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected