Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Δεν θα αγωνιστεί στον Άραχο ο Κύρου, τι μέλλει γενέσθαι με Ζερβοχώρι και Λευκάδια

10847899_700242880091949_4217770469254418123_nΣυνεχίζεται η προετοιμασία για την Ποντιακή Νεολαία Αράχου, σε αντίθεση με τον Άτλα Ζερβοχωρίου και τα Λευκάδια όπου δεν κινείται…φύλλο.

Στην ομάδα του Σάκη Παγγούρα ωστόσο δεν θα αγωνιστεί τελικά ο Γιώργος Κύρου, καθώς ο 22χρονος γκολκίπερ (για προσωπικούς λόγους όπως πληροφορηθήκαμε), δεν θα φορέσει τη φανέλα της Ποντιακής Νεολαίας. Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο προπονητής των νεοφώτιστων, που επεσήμανε πως ο πρώην τερματοφύλακας του Μακροχωρίου δεν συμμετέχει στις προπονήσεις.

Από την άλλη πλευρά, δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον σε Άτλα Ζερβοχωρίου και Λευκάδια, καθώς δεδομένη είναι η αδυναμία συγκρότησης του απαραίτητου ρόστερ για τη νέα σεζόν. Στους “κιτρινόμαυρους”, η φυγή δέκα και πλέον ποδοσφαιριστών (χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα ώστε να αντικατασταθούν) φέρνουν τον Άτλα ένα βήμα πριν την αποχώρηση από το φετινό πρωτάθλημα. Ωστόσο, δεν πρέπει να αποκλείσουμε την παρουσία της ομάδας με νεαρούς ως επί των πλείστον ποδοσφαιριστές (και με κάποιους παλιούς παίκτης που φόρεσαν τη φανέλα του Άτλα), με τη διοίκηση να αναλαμβάνει ουσιαστικά ρόλο διεκπεραιωτή ώστε ο σύλλογος να περάσει σε μια μεταβατική περίοδο μέχρι την εξεύρεση οριστικής λύσης.

Όσον αφορά τα Λευκάδια, μετά τις μεγάλες στιγμές που έζησε ο σύλλογος σε Δ και Γ Εθνική, φαίνεται πως βρίσκεται στο απόγειο της παρακμής, καθώς κανείς μέχρι στιγμής δεν μπαίνει μπροστά ώστε να επιστρέψει το σωματείο σε κανονική λειτουργία. Η ομάδα με τους φανατικούς οπαδούς αλλά και με τη ξεχωριστή ιστορία στο Ημαθιώτικο ποδόσφαιρο, δεν έχει φανερώσει κανένα ψήγμα οργάνωσης μέχρι στιγμής και ενώ όλες οι ομάδες πλέον έχουν μπει σε διαδικασία προετοιμασίας για τη νέα περίοδο.

To μεγάλο όμως ζήτημα όσον αφορά το πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής είναι πως στο (απευκταίο) σενάριο της μη συμμετοχής των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα, μία θα είναι μόλις η ομάδα που θα υποβιβάζεται (εκτός αν ο πρωταθλητής μας δεν ανέβει μέσω των μπαράζ, αλλά μην ξεχνάμε πως φέτος βγαίνουν δύο από τις τέσσερις!). Από τις πλέον σπάνιες περιπτώσεις βεβαίως (καθόλου όμως απίθανο όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση), που αλλάζει σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα του πρωταθλήματος (ακόμη κι αν συμμετέχει τελικά ο Άτλας με ρόστερ ανάγκης) και σε συνδυασμό με τη μη διοργάνωση play out, ο δεύτερος γύρος προμηνύεται για τις περισσότερες ομάδες ουσιαστικά αδιάφορος!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected