Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Γερμανία – Πολύ…αγριεμένη ξεκίνησε τη φετινή Bindesliga η Ντόρτμουντ! (vid)

ImageHandler (1)Στην πρεμιέρα της Bundesliga η (νέα) Ντόρτμουντ του Τόμας Τούχελ ήταν απολαυστική! Πέτυχε τέσσερα γκολ, θα μπορούσε να σημειώσει άλλα τόσα και περιόρισε την Γκλάντμπαχ σε ρόλο κομπάρσου! Εξαιρετικοί Ρόις, Μχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ.

Ήταν το πρώτο ματς για το πρωτάθλημα μετά το «διαζύγιο» με τον Γιούργκεν Κλοπ. Οι φίλοι της Ντόρτμουντ ανυπομονούσαν για το ντέρμπι με την Γκλάντμπαχ. Περίμεναν μία δύσκολη πρεμιέρα. Το ντέρμπι, όμως, εξελίχθηκε σε περίπατο. Η Γκλάντμπαχ απλά ήταν το… θύμα που έψαχνε η Ντόρτμουντ για να στείλει το μήνυμα ότι επέστρεψε μετά την προηγούμενη (περίεργη) σεζόν.

Η Ντόρτμουντ ήταν καταιγιστική και ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Κινδύνεψε σε ελάχιστες περιπτώσεις από την Γκλάντμπαχ, την «έπνιξε» με ένα ασταμάτητο πρέσινγκ και μπροστά ήταν… φωτιά. Το 1-0 ήρθε στο 15′ με δυνατό σουτ του Ρόις μέσα από την περιοχή. Στο 21′ ο Σμέλτζερ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Ομπαμεγιάνγκ με υπέροχη κεφαλιά έκανε το 2-0! Στο 33′ ο Γκαμπονέζος από σκόρερ έγινε δημιουργός. Την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Μχιταριάν και αυτός δεν είχε κανένα πρόβλημα να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 ολοκληρώνοντας ιδανικά μία άψογη αντεπίθεση της Ντόρτμουντ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε διαφορετική εικόνα. Η Ντόρτμουντ συνέχισε να είναι το αφεντικό, συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί. Και να στο 50′ ο Μχιταριάν μετά από πάσα πάρε-βάλε του Ρόις πέτυχε το δεύτερο προσωπικό τέρμα του και έκανε το 4-0! Στο 66′ ο Σίντζι Καγκάβα βρέθηκε σε θέση βολής μετά από όμορφη συνεργασία των ποδοσφαιριστών της Ντόρτμουντ, αλλά έστειλε την μπάλα (ελάχιστα) άουτ.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα και αγωνίστηκε σε όλο το ματς, αλλά ήταν ίσως το πιο εύκολο… μεροκάματο της ζωής του. Ειδικά στο δεύτερο μέρος είναι ζήτημα αν ο Έλληνας στόπερ ακούμπησε δύο φορές την μπάλα.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected