Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ατρόμητος – Φενέρμπαξε (0-1) Άδικη ήττα για τους Περιστεριώτες

marcelinho-alves-fenerbahce-atromitosΟ Ατρόμητος γνώρισε την ήττα με 0-1 από τη Φενέρμπαχτσε χάρη σε γκολ του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο 89ο λεπτό του αγώνα.

Ένα γκολ το οποίο κακώς μέτρησε, αφού είχε προηγηθεί σπρώξιμο του Ολλανδού πάνω στον Μπιτόλο. Μπορούσαν ακόμα και τη νίκη οι Περιστεριώτες, που διαμαρτύρονται για ένα τουλάχιστον πέναλτι.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε μία ταχύτατη τετράδα μπροστά, αποτελούμενη από τους Χαβιέρ Ούμπιντες, Μαρσελίνιο, Πίτου Γκαρσία και Στέφανο Ναπολεόνι. Αντίθετα, ο Βίτορ Περέιρα χρησιμοποίησε τους Μούσα Σο, Φερναντάο ως επιθετικό δίδυμο και τους Νάνι και Ντιέγκο στα άκρα.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο ημίωρο, με τις δύο ομάδες να απειλούν κυρίως μέσω στημένων φάσεων. Στο 29′ η Φενέρμπαχτσε είχε δοκάρι. Ο Κανέρ Ερκίν έκανε τη σέντρα, ο Φερναντάο πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Γκουρμπούνοφ απέκρουσε και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ναπολεόνι έχασε μία τεράστια ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Ο Ούμπιντες έβγαλε τετ α τετ τον Ιταλό με τον Βολκάν, αλλά ο Τούρκος του αρνήθηκε το γκολ, πραγματοποιώντας μία εκπληκτική απόκρουση. Στο 39′ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για τράβηγμα του Κανέρ στον Μαρσελίνιο μέσα στην μεγάλη περιοχή, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι. Το ριπλέι τους δικαίωσε, αφού ο Τούρκος αμυντικός τραβάει παρατεταμένα τον Βραζιλιάνο άσο. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Γκορμπούνοφ πραγματοποίησε μία εκπληκτική απόκρουση σε κοντινή καρφωτή κεφαλιά του Σο.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν κυρίως μέσω αντεπιθέσεων, με τους Γκαρσία και Μαρσελίνιο να αποτελούν μόνιμη πηγή κινδύνων για την τουρκική άμυνα. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Περέιρα θέλησαν να “χτυπήσουν” από τα άκρα, ώστε να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Νάνι.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Φενέρ πίεσε για το πολυπόθητο γκολ, αλλά οι παίκτες του Γρηγορίου έκλεισαν τους χώρους. Παρόλα αυτά, η Φενέρ κατάφερε να αποδράσει με τη νίκη, χάρη σε γκολ του νεοεισελθόντα Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκορμπούνοφ. Το ριπλέι της φάσης αποδεικνύει πως το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Ολλανδός άσος έσπρωξε τον Μπιτόλο.

Οι συνθέσεις

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Μπιτόλο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ουσέρο, Πίτου Γκαρσία, Γοδόι,  Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο.

Φενέρμπαχτσε: Βολκάν, Φερναντάο, Σο, Σόουζα, Ντιέγκο, Μεϊρέλες (71′ Τοπάλ), Νάνι, Οζμπαϊρακλί, Άλβες, Αμπντουλάγιε, Κανέρ.

περισσότερα στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected