Basket

Φίλιππος Βέροιας – Η συνέντευξη τύπου για τη νέα σεζόν

69b5f85da08d181d48515c6d41e3e0a5_LΜε το σύνθημα «Έλα κι ΕΣΥ, ενωμένοι μπορούμε» η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του Φιλίππου Βέροιας πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα (19/8) ανοιχτή συγκέντρωση – ενημέρωση με θέμα το αύριο της ομάδας μπάσκετ και την συμμετοχή της στην Α2 Εθνική.

Ο Ηλίας Λαζός και ο Δημήτρης Γκίμας ανέλαβαν να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους αλλά και τους πολλούς φίλους της ομάδας που βρέθηκαν σε γνωστό café της πόλης για τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, τις συζητήσεις τις οποίες έχουν γίνει τόσο με παίκτες όσο και με χορηγούς και παράγοντες τις πολιτείας, ενώ μοίρασαν σε φυλλάδιο και το λειτουργικό budget (όχι αμοιβές παικτών) που χρειάζεται η φέτος η ομάδα ώστε να έχει πορεία παραμονής.

Ο Ηλίας Λαζός ξεκινώντας την ομιλία του ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους ενώ τόνισε ότι η συνάντηση – ενημέρωση αυτή γίνεται με τα πράγματα πλέον να έχουν ξεκαθαρίσει αφού η ομάδα και επίσημα θα αγωνιστεί στην Α2 κατηγορία ενώ συνέχισε : «Έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία. Μετά την δικαίωση της ομάδας από το ΑΣΕΑΔ ξεπεράσαμε τους όποιους προβληματισμούς είχαμε για την μετέπειτα πορεία της ομάδας. Βρήκαμε το κουράγιο να συνεχίσουμε. Δεν ξέρω αν είχαμε το ίδιο κουράγιο αν η ομάδα ήταν στην Β’ Εθνική. Εγώ προσωπικά δεν νομίζω να είχα. Ζητήσαμε από την διοίκηση το τμήμα μπάσκετ να έχει αυτονομία, κάτι το οποίο δεν καταφέραμε. Έτσι βρισκόμαστε εδώ έξω-διοικητικά, 10 ημέρες πριν το τέλος Αυγούστου αγαπώντας πάνω απ’ όλα το μπάσκετ για να κάνουμε μια προσπάθεια η ομάδα να αγωνιστεί στην Α2 με αξιοπρέπεια.

Όπως θα έχετε διαπιστώσει όλοι φέτος η κατηγορία περιλαμβάνει ομάδες που παρά τις οικονομικές δυσκολίες έχουν κάνει τεράστια άλματα, με 8 από τις 16 ομάδες να έχουν αγγίξει το επίπεδο της Α1 και σε επίπεδο budget και σε επίπεδο οργανωτικό. Παρόλα αυτά εμείς είμαστε εδώ να δημιουργήσουμε και πάλι μια ομάδα αξιόμαχη, να μικρύνουμε όσο το δυνατό περισσότερο τις απώλειες και την έκθεση μας σε οικονομικούς κινδύνους από πλευράς διαχείρισης της ομάδας, να εμφανιστούμε στο πρωτάθλημα κάνοντας την προσπάθεια μας και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.

Είναι δύσκολο αυτό που λέω αλλά αυτός θα είναι ο στόχος μας. Δεν είχαμε και δεν έχουμε απαίτηση από την διοίκηση να ασχοληθεί ούτε να χρηματοδοτήσει το τμήμα μπάσκετ.  Θέλαμε απλά μια αυτονομία. Θα προσπαθήσουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλύτερο της ομάδας. Ξέρετε και από παλιότερες συζητήσεις μας ότι τα έξοδα ειδικά των μετακινήσεων είναι πολλά και ειδικά φέτος που οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας είναι στην Αθήνα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε αγωνιστική χρειάζονται 2.000 ευρώ. Φέτος χωρίς να έχουμε ισχυρό οικονομικό παράγοντα θα πρέπει να συσπειρωθούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ΟΛΟΙ και να γίνουμε πιο πολλοί. Το ευχάριστο είναι ότι έχουμε την υπόσχεση του Γιάννη Κεχαγιόγλου ως μέλος της διοικούσας επιτροπής ότι θα προσπαθήσει να βοηθήσει. Τον πιστεύω γιατί το έχει κάνει και στο παρελθόν. Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος χωρίς να καταβάλει χρήματα ώστε να μπορέσει να ελαφρύνει οικονομικά την ομάδα, π.χ αν κάποιος διαθέτει κάποιο σπίτι το οποίο δεν το χρησιμοποιεί για το επόμενο 8μηνο και μπορεί να το παραχωρήσει στην ομάδα, η οποία βέβαια θα καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα, μπορεί να το κάνει και θα βοηθήσει πολύ την ομάδα να εξοικονομήσει χρήματα. Το ίδιο μπορεί να γίνει με κάποιο εστιατόριο με τα γεύματα των παικτών κ.ο.κ. Όλοι μας αυτό το «οικοδόμημα» πρέπει να το στηρίξουμε.

Άλλος με ένα «πετραδάκι», άλλος με ένα «βράχο» και άλλος με έναν «τοίχο». Το «άνοιγμα» που έχουμε κάνει είναι της τάξης των 20.000 – 30.000 ευρώ. Θεωρητικά δεν είναι εκφοβιστικό για μια πόλη ολόκληρη. Και είναι κρίμα για ένα τέτοιο άνοιγμα η ομάδα να μην συμμετέχει. Όμως όσο μικρό φαντάζει άλλο τόσο μεγάλο είναι. Επαφές έχουν γίνει και περιμένουμε κάποιες απαντήσεις. Έχουμε καλύψει δηλαδή περίπου  70% -80% του budget μας και ψάχνουμε το 20% -30% για να είμαστε 100% ότι η χρονιά θα κυλήσει όπως πρέπει. Βέβαια δεν έχουμε πολύ χρόνο στην διάθεση μας. Όποιος μπορεί άμεσα ή έμμεσα να βοηθήσει και έχει καταλάβει την μεγάλη προσπάθεια που γίνετε δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο από το να έρθει σε επαφή μαζί μας.»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο προπονητής του Φιλίππου Δημήτρης Γκίμας ο οποίος είπε : «Συμφωνώ με όλα όσα είπε ο Ηλίας και θα προσθέσω κάτι το οποίο του το λέω καθημερινά. Η ομάδα έχει «άστρο» και αυτό το λέω γιατί αυτή τη στιγμή απ΄ όλη την Ελλάδα και απ΄ όλη την επαρχία και ειδικά από την Θεσσαλία και πάνω ο Φίλιππος είναι η μοναδική ομάδα που βρίσκεται στην Α2 και αυτό είναι τιμητικό. Είμαστε τυχεροί, αλλά δίκαια τυχεροί και αυτό γιατί η δικαίωση από το ΑΣΕΑΔ ήρθε σε τέτοια χρονική στιγμή που δεν υποχρεωθήκαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι μιας ολόκληρης χρονιάς.

Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι. Είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την κατηγορία με αυτά τα μεγαθήρια που υπάρχουν και να διαφυλάξουμε αυτή την κατηγορία μέχρι που θα βρεθεί ο επενδυτής που θα πάει την ομάδα στην Α1.  Βέβαια το πόσες πιθανότητες έχουμε να παραμείνουμε ή όχι αυτό θα φανεί στο γήπεδο. Ακούστηκε ότι με την πρόταση μας για αυτονόμηση του τμήματος μπάσκετ, θέλαμε να διαλύσουμε τον Φίλιππο.

Δεν θέλαμε και δεν θέλουμε να διαλύσουμε τον Φίλιππο αλλά στην πραγματικότητα ένα σωματείο με 10 τμήματα και ειδικά τις σημερινές ημέρες δεν μπορεί να λειτουργήσει. Φίλιππος είμασταν, είμαστε και θέλουμε να είμαστε. Σε κάποιες επαφές που είχα υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι μπορούσαν να αναλάβουν εξ ολοκλήρου την ομάδα αλλά με την προϋπόθεση να έχει ξεχωριστό ΑΦΜ. Οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να ενδιαφέρονται και φέτος θα συμβάλουν με ποσό ύψους 10.000 ευρώ.

Είναι κάτι που δεν το γνώριζε και ο Ηλίας. Όσο αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι και αν θέλουμε να κυνηγήσουμε το όνειρο της παραμονής η ομάδα πρέπει να στελεχωθεί τις αμέσως επόμενες 15 ημέρες και να ξεκινήσει άμεσα η προετοιμασία ώστε να είμαστε έτοιμοι στα κρίσιμα παιχνίδια. Τα παιδιά που θα επιλέξουμε θα είναι νέα, θα πρέπει να έχουν εμπειρία στην κατηγορία και βέβαια να έχουν την φιλοδοξία να παίξουν στην Α2. Έχουμε την θέληση και θα βρούμε τον τρόπο η ομάδα να σταθεί στην κατηγορία και να παραμείνει. Πρέπει να το παλέψουμε»

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο πρώην πρόεδρος του ΑΠΣ Φίλιππος Γιώργος Τραπεζανλίδης, ο πρώην βουλευτής Τάσος Σιδηρόπουλος, ο πρόεδρος της “Πρωτοβουλίας για το Παιδί” Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, οι προπονητές Χρήστος Μπλατσιώτης, Μανώλης Λευκόπουλος και ο καλαθοσφαιριστής Γιώργος Τριχόπουλος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected