Κατηγορίες
Super League 1

Ολυμπιακός – οι πιθανοί αντίπαλοι του στους ομίλους

spoΑυτό το διήμερο (25-26/8) γίνονται οι ρεβάνς των play-offs του Champions League, αλλά ο Ολυμπιακός γνωρίζει πάνω-κάτω τους υποψήφιους αντιπάλους του

Φέτος είναι πιο ζόρικα τα πράγματα στο Champions League. Η UEFA προχώρησε σε μία καινοτομία. Αποφάσισε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας να μην είναι οι ομάδες που βρίσκονται στις πιο υψηλές θέσεις της ειδικής ευρωπαϊκής βαθμολογίας. Αποφάσισε να «στελεχώσει» το γκρουπ των ισχυρών, βάσει της βαθμολογίας των… χωρών που βρίσκονται στην πρώτη οκτάδα της γενικής κατάταξης της UEFA.

Δηλαδή φιγουράρουν οι πρωταθλητές Ισπανίας, Αγγλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Γαλλίας, Ρωσίας και Ολλανδίας. Του χρόνου για παράδειγμα θα είναι ο πρωταθλητής Ουκρανίας αντί της Ολλανδίας!

Τι σημαίνει αυτό για τον Ολυμπιακό; Πρώτα απ’ όλα έχει διπλή ανάγνωση η συγκεκριμένη καινοτομία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Από τη μία, οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να τραβήξουν από το α’ γκρουπ π.χ. την πρωταθλήτρια Ολλανδίας Αϊντχόφεν, την πρωταθλήτρια Ρωσίας Ζενίτ ή τον… Μήτρογλου και τον Σάμαρη (Μπενφίκα), ομάδες που μπορεί να της κοιτάξει στα μάτια ο Ολυμπιακός και έχει τα φόντα να τις πετάξει έξω από τους «16». Δεν το συζητάμε καν ότι θα ήθελε να αποφύγει τα μεγαθήρια των Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Παρί ή Τσέλσι. Άσχετα αν ορισμένοι στο Ρέντη θα ήθελαν να ζήσουν την εμπειρία του Καμπ Νου ή της Αλιάνζ Αρίνα!

περισσότερα στο sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected