Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γιώργος Ιωακειμίδης : «Αν φτάσω στο σημείο να μην μπορώ να πληρώσω κάποιον, οπωσδήποτε θα αποχωρήσω”

DSCN9718Στο ραδιοφωνικό σταθμό του “Metropolis 95.5” φιλοξενήθηκε ο έφορος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Γιώργος Ιωακειμίδης και μίλησε εφ’ όλης της ύλης για την σημερινή δύσκολη κατάσταση στον ιστορικό σύλλογο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαστε ένα καινούργιο σχήμα εμείς, οι παίκτες, οι προπονητές. Κάνουμε κάποια λάθη που προσπαθούμε να τα διορθώνουμε. Θεωρώ ότι η προετοιμασία που έχει γίνει δεν αποτυπώνεται στον βαθμολογικό πίνακα. Βλέπουμε τα λάθη μας σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο επόμενο προσπαθούμε να τα διορθώνουμε για να γινόμαστε καλύτεροι. Οι παίκτες που έχουμε είναι κορυφαίες μονάδες και αυτό φαίνεται και στις προπονήσεις. Κάθε ένας αξιολογείται από παιχνίδι σε παιχνίδι για το αν μπορεί να ανταποκριθεί σε μια πορεία πρωταθλητισμού που απαιτείται ούτως η άλλως για αν αποφύγει η ομάδα τοεδεχόμενο του υποβιβασμού».

Για το οικονομικό σκέλος: «Λεφτά υπάρχουν και δίδονται. Έχουμε συμφωνήσει για 140.000 ευρώ και έχει ήδη μπει το πάνω από το 1/3 των χρήματων αυτών στην ομάδα, ήτοι 50000 ευρώ. Το μπάτζετ έχει ξεφύγει από αυτό το νούμερο, έχει ανεβεί στις 200.000 ευρώ. Αυτά δεν είναι αμφισβητήσιμα από κανέναν, ούτε από τον ΑΣ, ούτε από τον πρώην πρόεδρο ή τον νυν πρόεδρο».

Για το αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης της διοίκησης: «Δεν ψάχνουμε να βρούμε φαντάσματα. Κουτσομπολιό σίγουρα υπάρχει. Τα αποτελέσματα είναι τεράστιο πρόβλημα, πέφτουν 8 από τους 17, άρα αν δεν κάνεις πρωταθλητισμό κινδυνεύει να πέσεις».

Για την άποψη του Αχιλλέα Χαραλαμπίδη, ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει μόνος του στον Απόλλωνα: «Τον κύριο Αχιλλέα τον σέβομαι και τον εκτιμώ. Τον γνωρίζω προσωπικά, έχουμε επαφή και σίγουρα θέλει το καλό της ομάδας. Αυτό βλέπει είναι ότι κανείς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει αν δεν έχει τεράστια οικονομική επιφάνεια. Ο Ιωακειμίδης βρίσκεται καθημερινά εκεί γιατί αυτά τα νούμερα που υποσχέθηκε, θα τα καλύψει. Ο κ. Χαραλαμπίδης δε γνωρίζει ούτε τι έχω στην τσέπη μου, ούτε και τα έξοδα που υπάρχουν. Γνωρίζει σε γενικές γραμμές το μπάτζετ της ομάδας. Ισχυρίζεται ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ γιατί δεν έφερα ένα όνομα με 20-25 χιλιάδες ευρώ που θα κάνει την διαφορά. Έφερα όμως παίκτες που θέλουν να φορέσουν και να τιμήσουν τη φανέλα και όποιος κάνει λάθος δεύτερη φορά, δε θα πάρει τρίτη ευκαιρία. Δυστυχώς, βαθμολογικά, είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Επειδή είμαστε μεγάλη ομάδα με όνομα και ιστορία και όχι κανένα χωριό που δε θα φωνάξει κανείς και την επόμενη εβδομάδα θα έχουν όλα ξεχαστεί, πρέπει να πάρουμε νίκες γιατί έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα να αντιμετωπίσουμε».

Για το αν πριν την Καλαμαριά επιχείρησε να πάρει το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος: «Όχι. Επειδή άνθρωπος που έτρεχε την ομάδα δεν άντεχε άλλο οικονομικά, μου είπε αν μπορώ να βοηθήσω οικονομικά και με κάποιους παίκτες».

Για το αν είναι επαγγελματίας παράγοντας: «Απολύτως όχι. Υπάρχουν πολλές ομάδες με προβλήματα που παρακαλάνε να μπει κάποιος πρόεδρος. Ακόμη και στον ΑΣ λένε αν υπάρχει κάποιος επενδυτής με 1 εκατομμύριο ευρώ και θέλει να το βάλει στον Απόλλωνα, καλώς να έρθει. Κι εγώ μαζί με τη διοίκηση, είμαστε σύμφωνοι. Εγώ μπορώ να τρέξω το πρότζεκτ που έχω αναλάβει. Αυτό προϋποθέτει κάποια έσοδα από λίγα διαρκείας, εισιτήρια και διαφημίσεις. Όταν όλα αυτά είναι μηδαμινά, όλο το βάρος πέφτει στην πλάτη μου. Δε θα κλάψουμε που δεν ήρθε χορηγός, αλλά θα παλέψουμε να τελειώσουμε τη δουλειά μας. Θα κυνηγήσουμε να πάρουμε αποτελέσματα σε όλες τις έδρες. Μας ενδιαφέρει οι παίκτες μας να βγάλουν τη δουλειά που έχει γίνει όλο αυτόν τον καιρό στις προπονήσεις. Όλοι θα δώσουμε εξετάσεις. Υπογράψαμε για 3 χρόνια με τον ΑΣ, υπέγραψα για να μου αποδοθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα, έδωσα χρηματικές εγγυήσεις, είμαι κάθε μέρα εκεί δεν είμαι εξαφανισμένος, δεν δήλωσα πως έχω 1 εκατομμύριο για πέταμα. Παλεύω και προσπαθώ να βρω οικονομικά στηρίγματα μέσω ανθρώπων που θέλουν να διαφημιστούν μέσω του ιστορικού μας συλλόγου, μέσω της φανέλας μας. Πρέπει, λοιπόν, να φέρουμε επιτυχίες για τελειώσουμε σωστά το έργο μας».

Για το αν έχει σκοπό το κέρδος: «Όταν ξεκινάς ένα μπάτζετ σε μια επιχείρηση κοιτάς τα έξοδα και τα έσοδα. Όταν τα έσοδα που έχουμε από εισιτήρια διαφημίσεις και όλα αυτά, «στα χαρτιά», καλύπτουν το μπάτζετ, συν τα όσα βάλουμε εμείς, κοιτάμε το κέρδος που μπορούμε να βγάλουμε από αυτήν την υπόθεση. Η προώθηση του ονόματος του Απόλλωνα είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί για να βγούμε πρωταθλητές. Με αυτόν τον στόχο ξεκινήσαμε. Όταν όμως έχουμε αρνητικά αποτελέσματα στα πρώτα παιχνίδια και δεν είμαστε στο επίπεδο που θα θέλαμε για να κυνηγήσουμε την κατηγορία, κοιτάμε να διορθώσουμε την ομάδα».

Για το αν μπορεί να εγγυηθεί στον κόσμο του Απόλλωνα ότι όλα θα πάνε καλά: «Αν ο Ιωακειμίδης φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να πληρώσει κάποιον, οπωσδήποτε θα αποχωρήσει. Είμαστε σε εξέλιξη με συμφωνίες, έχουμε τη δύναμη να προχωρήσουμε στο επίπεδο που θέλουμε, αρκεί να έχουμε επιτυχίες. Μέχρι τα Χριστούγεννα είμαστε καλά. Μέχρι τότε ας φτάσουμε στη θέση που θέλουμε και μετά θα δούμε αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να αναλάβουν τον Απόλλωνα και έχουν τη δύναμη, υπάρχει ένα διοικητικό συμβούλιο στον Ερασιτέχνη, υπάρχει γενική συνέλευση για να υποβάλλουν παρατήσεις και ενστάσεις στα λειτουργικά και στα αγωνιστικά θέματα. Όλα συζητιούνται».

Για το θέμα των φημολογούμενων επενδυτών: «Δεν υπάρχει κανένας επενδυτής. Υπάρχουν δημοσιεύματα που εμάς μας έχουν πάει πίσω, υπάρχει μια παραφιλολογία και κάποιοι άνθρωποι που επιμένουν να κάνουν κακό στον Απόλλωνα προκειμένου να φύγουμε εμείς, να αναλάβουν αυτοί και να τον πάνε στα Τάρταρα, με δεδομένο πως δεν υπάρχει ούτε ευρώ».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected