Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ουγγαρία – Μετά από 30 χρόνια στο Euro! (vid)

hssas
Μια «πεινασμένη» Ουγγαρία επικράτησε επί της Νορβηγίας με 2-1 και επιστρέφει μετά από 30 χρόνια (Μουντιάλ 1986) σε μεγάλη διοργάνωση.

Είχαν ξεχάσει, σχεδόν, πως γίνεται. Πολλοί από τους παίχτες της δεν είχαν γεννηθεί ακόμα όταν η παρέα του Ντέταρι ήτανε παρούσα στο Μουντιάλ του Μεξικού το 1986. Όπως είναι λογικό, λοιπόν, υπήρχε ένα άγχος για τους γηπεδούχους, παρά το γεγονός πως στο πρώτο παιχνίδι είχε επικρατήσει με 0-1 επί της Νορβηγίας.

Όπως αποδείχτηκε, όμως, οι προκρίσεις στις μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις είναι σαν το ποδήλατο: αν μάθεις μια φορά πως γίνεται, τότε δύσκολα το ξεχνάς (λέμε τώρα). Οι Ούγγροι μπήκαν στο αποψινό παιχνίδι με το μαχαίρι στα… πόδια και μόλις στο 14ο λεπτό ο Πρίσκιν με εντυπωσιακό γκολ άνοιξε το σκορ για το 1-0.

Στο 45ο λεπτό, η Νορβηγία άγγιξε την ισοφάριση και έστειλε προσωρινά την καρδιά των φιλάθλων στην Κούλουρη, όμως η κεφαλιά του Χόβλαντ σταμάτησε στο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι ανταπάντησαν με το ίδιο νόμισμα- του δοκαριού- με τον Ντζούτζακ στο 58΄, όμως την πλάστιγγα οριστικά και αμετάκλητα προς την πλευρά της Ουγγαρίας την έγειρε ο Χένρικσεν με αυτογκόλ στο 87΄, «γράφοντας» το 2-0.

Στη συνέχεια, ο Χένρικσεν αποφάσισε να ξεπλύνει, μερικώς, την ντροπή και πέτυχε γκολ στη σωστή εστία αυτή τη φορά, μειώνοντας σε 2-1 στο 89΄ για τους Νορβηγούς. Η όποια ολική ανατροπή, όμως, έμεινε στα χαρτιά και κάπως έτσι…

Και κάπως έτσι η Ουγγαρία ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο Euro του 2016. 30 χρόνια μετά θα φωνάξει «παρούσα» σε μεγάλη διοργάνωση και ελπίζει για το καλύτερο.

Άλλωστε, όταν ξεκινάς μια βόλτα με το ποδήλατο, στόχος σου δεν είναι να πέσεις…

δείτε βίντεο με τα γκολ στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected