Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Κύπελλο Ημαθίας – Το pregame των προημιτελικών (vid)

pregame-cup1

Έφτασε η ώρα των προημιτελικών του Κυπέλλου Ημαθίας, που φέτος ως είθισται σε ανάλογους θεσμούς, δεν είχε πολλές εκπλήξεις, αν και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης τόσο ο πρωταθλητής ΑΣ Ειρηνούπολης όσο και η τρίτη της βαθμολογίας στην Α1 Ερασιτεχνική, ΑΕ Αλεξάνδρειας.

Οι 8 ομάδες που ρίχνονται αύριο στη “μάχη” των άουτ αγώνων της προημιτελικής φάσης αποτελούνται από 7 της Α1 και έναν εκπρόσωπο της Α2 τον Άρη Παλαιοχωρίου. Από την κληρωτίδα δεν προέκυψε ο περσινός τελικός του Δημοτικού Σταδίου της Βέροιας, ωστόσο είναι πολύ πιθανή η συνάντηση τους και φέτος στο ίδιο γήπεδο!

Οι αγώνες έχουν ώρα έναρξης στις 14.30, αν προκύψει ισοπαλία ακολουθεί παράταση και πέναλτι ενώ το SportsUp θα σας παρουσιάσει πλήρη ανάλυση, βίντεο και ρεπορτάζ και από τους τέσσερις αγώνες.

Ας δούμε τι προκύπτει από το ρεπορτάζ των ομάδων 24 ώρες πριν τη σέντρα :

Το pregame του Κυπέλλου είναι μία προσφορά της εταιρίας…
Χωρίς-τίτλο1

Αρης-Παλαιοχωριου Ατρόμητος-Διαβατού-Έμβλημα

Άρης Παλαιοχωρίου – Ατρόμητος Διαβατού : Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Α2 Ερασιτεχνικής αγωνίζεται αύριο εντός έδρας, με αντίπαλο τον Ατρόμητο που βρίσκεται στη 12η θέση της Α1, με 8 βαθμούς σε 10 αγώνες.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίντζιου, που απέκλεισε την ΑΕ Χαρίεσσας στον προηγούμενο γύρο, έχει πετύχει στο έπακρο τον στόχο της στο φετινό Κύπελλο και θα αγωνιστεί αύριο χωρίς άγχος και ότι προκύψει. Άλλωστε, το μεγάλο “στοίχημα” για τους “κίτρινους” είναι η άνοδος στην Α1 και με τη μέχρι στιγμής πορεία στον 1ο όμιλο της Α2, είναι εκ των πραγμάτων από τα φαβορί για την επίτευξη του στόχου. Στο αυριανό παιχνίδι, ο νεαρός τεχνικός έχει την ευχέρεια να επιλέξει από όλους τους ποδοσφαιριστές του, καθώς δεν θα υπάρχουν απουσίες.

Από την άλλη πλευρά, οι “κυανόλευκοι” είναι εξ ορισμού το φαβορί στην αυριανή αναμέτρηση και το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που αποτελεί πρόκληση για μία ομάδα του επιπέδου του Ατρόμητου. Αν και το Σάββατο ακολουθεί ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι με τον ουραγό Φίλιππο Μελίκης για το πρωτάθλημα, η πρόκριση στα ημιτελικά μόνο αδιάφορη δεν είναι. Απουσίες για τους φιλοξενούμενους ο Μάνος Νικολαΐδης, που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας και ο Θωμάς Λιλιόπουλος που χτύπησε στον ώμο στο παιχνίδι με τον ΓΑΣ Κοπανού

Tips

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Παλαιοχωρίου

Χιλιομετρική απόσταση  : 24.71 χλμ

Προϊστορία : Δεν υπάρχει πρόσφατη προϊστορία

Ομάδες που απέκλεισαν : Νέα Γενεά Νικομήδειας (2-0), χωρίς αγώνα, ΑΕ Χαρίεσσας (1-0) / ΑΕ Σχοινά (0-7), χωρίς αγώνα, Απόλλων Αγίου Γεωργίου (1-0)

Episkopi meliki

Κεραυνός Επισκοπής – Φίλιππος Μελίκης : Δεύτερη αναμέτρηση για τις δύο ομάδες φέτος, μετά το 1-3 του Κεραυνού στο Δημοτικό Γήπεδο Μελίκης για το πρωτάθλημα. Τελευταία συνάντηση τους στην Επισκοπή την περίοδο 2012-2013 για την Α1 Ερασιτεχνική, όταν οι “ερυθρόλευκοι” είχαν εύκολο έργο επικρατώντας με 1-4.

To pregame του Κεραυνού είναι μια προσφορά του Cafe «Anfield» στην Επισκοπή

11992214_10200741527537547_2138441037_n copy

Ο Χρήστος Μποζίνης για ακόμη ένα παιχνίδι έχει την ευκαιρία να επιλέξει ανάμεσα σε όλους τους ποδοσφαιριστές, καθώς άπαντες συμμετέχουν χωρίς προβλήματα στις προπονήσεις. Το Κύπελλο φαντάζει τεράστια ευκαιρία για τους νεοφώτιστους φέτος, καθώς μία πρόκριση αύριο τους φέρνει μια ανάσα από τον μεγάλο τελικό, ελπίζοντας βεβαίως σε μια ευνοϊκή κλήρωση στα ημιτελικά.

Από την άλλη πλευρά, ο Φίλιππος μεταβαίνει “πληγωμένος” στην Επισκοπή, όχι τόσο αγωνιστικά (δεν υπάρχουν απουσίες) όσο ψυχολογικά μετά το 2-3 από την ΑΕ Χαρίεσσας που τον έφερε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Η διοίκηση όμως με ανακοίνωση της έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας, αποφορτίζοντας το αρνητικό κλίμα, τονίζοντας πως ακόμη κι αν έρθει ο υποβιβασμός, δεν θα είναι καταστροφή.

Tips

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Επισκοπής

Χιλιομετρική απόσταση  : 43.49 χλμ

Προϊστορία : 2012/2013, 1-4

Ομάδες που απέκλεισαν : ΜΑΣ Βεργίνας (3-0), χωρίς αγώνα, ΑΣ Πατρίδας (4-2) / Ολυμπιακός Νάουσας (3-0), χωρίς αγώνα, Νίκη Αγκαθιάς (4-0)

paok pontiaki

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Ποντιακή Νεολαία ΑράχουΤο ένα από τα δύο τοπικά ντέρμπι των προημιτελικών. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πριν 3 εβδομάδες περίπου για το πρωτάθλημα, με τον “δικέφαλο” να παίρνει σπουδαίο “διπλό” στον Άραχο με σκορ 2-0. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των δύο ομάδων που θα αναμετρηθούν στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας.

Για τους γηπεδούχους, ο Λευτέρης Κελεσίδης προετοίμασε την ομάδα του με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά, υπολογίζοντας σε όλους τους ποδοσφαιριστές πλην τους “μόνιμους” Θανάση Κίτσα και Ανδρέα Μπουκλά. Ο κάτοχος του τίτλου, τρεις μέρες μετά την δεύτερη φετινή του ήττα στο πρωτάθλημα στη Νάουσα, θέλει να προχωρήσει στο θεσμό με στόχο βεβαίως τη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου.

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Χρήστου Υφαντίδη (που θα τεθεί αντιμέτωπος με την μέχρι πρότινος ομάδα του) μεταβαίνει στην Αλεξάνδρεια με στόχο τη νίκη που θα τη φέρει ακόμη πιο πέρα στον θεσμό, στην πρώτη του παρόμοια πορεία στην ιστορία του. Ο έμπειρος τεχνικός θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, καθώς επιστρέφει και ο Νίκος Αραπέλης που εξέτισε την ποινή του.

Tips

Έδρα : ΔΑΚ Αλεξάνδρειας

Χιλιομετρική απόσταση  : 8.58 χλμ

Προϊστορία : Δεν υπάρχει πρόσφατη προϊστορία

Ομάδες που απέκλεισαν : Ακαδημία Μακροχωρίου (2-6), χωρίς αγώνα, Αχιλλέας Νάουσας (2-1) / ΠΑΟ Παλατίτσια (4-1), χωρίς αγώνα, Μακεδονικός Πλατάνου (4-2)

Naousa rodoxori

ΦΑΣ Νάουσα – ΓΑΣ Ροδοχωρίου : Σπουδαίο παιχνίδι στο ΔΑΚ Νάουσας, παρά το γεγονός πως τις δύο ομάδες χωρίζουν 15 βαθμοί στο πρωτάθλημα. Μάλιστα η τύχη τα έφερε έτσι να αναμετρηθούν και πάλι φέτος για το Κύπελλο, με τη διαφορά πως την περσινή χρονιά ο ΦΑΣ προκρίθηκε στα ημιτελικά με το ευρύ 5-1.

Ο Δημήτρης Χαλκιάς έχει ένα σημαντικό δίλημμα ενόψει του αυριανού αγώνα, καθώς το Σάββατο ακολουθεί το ντέρμπι κορυφής στο Αγγελοχώρι με τον ΑΣ Ειρηνούπολης. Το Κύπελλο όμως είναι ένας θεσμός που μια ομάδα με την ιστορία της Νάουσας, δεν μπορεί να περνά απαρατήρητο και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, πλην των τραυματιών Γρηγόρη Ηλιάδη, Αδάμ Βλαχοδήμου, Αλέξανδρου Ζούρκου που ίσως προφυλαχτούν, δεν αναμένονται πολλές αλλαγές ενόψει του μεγάλου αγώνα.

Το pregame του ΓΑΣ Ροδοχωρίου είναι μία προσφορά του…

mexx-logo12412

Από την άλλη πλευρά, ο ΓΑΣ συνέχισε τις μέτριες εμφανίσεις στα Τρίκαλα όπου γνώρισε την τέταρτη φετινή του ήττα στο πρωτάθλημα. Στο αυριανό παιχνίδι, έχει την ευκαιρία να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να κυνηγήσει μια μεγάλη πρόκριση που θα τον φέρει μια ανάσα από τον μεγάλο τελικό του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας. Ο Σάκης Γλώσσης δεν θα έχει στη διάθεση του τον Σάκη Μπάκανο που αποβλήθηκε το Σάββατο, ενώ συνεχίζει την αποθεραπεία του Δημήτρης Κακούδης.

Tips

Έδρα : ΔΑΚ Νάουσας

Χιλιομετρική απόσταση  : 13.29 χλμ

Προϊστορία : 2014/2015 (Α1), 2-0  2014/2015 (Κύπελλο) 5-1

Ομάδες που απέκλεισαν : Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων (5-0), ΑΣ Ειρηνούπολης (0-1), Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου (6-1) / ΠΑΟΚ Κουλούρας (0-3), χωρίς αγώνα, Μακροχώρι (2-0)

https://youtu.be/XlXIafy-Rk4

βίντεο από Fas Naoussa

Κύπελλο-ΕΠΣ1

Αναλυτικά το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου (ώρα έναρξης 14.30) :

ΦΑΣ Νάουσα – ΓΑΣ Ροδοχωρίου

Κεραυνός Επισκοπής – Φίλιππος Μελίκης

Άρης Παλαιοχωρίου – Ατρόμητος Διαβατού

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Ποντιακή Νεολαία Αράχου

δείτε εδώ το πανόραμα της φάσης των 16

δείτε εδώ το πανόραμα της 2ης αγωνιστικής

δείτε εδώ το πανόραμα της 1ης αγωνιστικής

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected