Football League

Football League – Αλλαγή κατεύθυνσης λόγω των σοβαρών επιπτώσεων!

Τελικά όχι μόνο δεν αποσύρει τον ΠΑΣ Λαμία από το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, αλλά θα συνεχίσει να τον καθοδηγεί, απ’ όλες τις τουλάχιστον μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου!

pp2
Ο λόγος για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Πανουργιά Παπαϊωάννου που ήταν ξεκάθαρος το βράδυ της Τρίτης στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, βλέποντας τη γενική ομοθυμία ώστε η ομάδα να συνεχίσει να υπάρχει μέσα σε κλίμα ενότητας.

Βέβαια από το βράδυ της Παρασκευής, μετά το ματς της Κέρκυρας και τις σκληρές δηλώσεις του για τη διοργανώτρια και τη διαιτησία, ακολούθησε έντονο παρασκήνιο, σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει η ΠΑΕ, αλλά και ο ίδιος, σαν ιδιοκτήτης της, αν η ομάδα σταματήσει να αγωνίζεται.

Μπροστά σε όλα αυτά τα γεγονότα που αποδείχτηκαν πολύ σοβαρά ειδικά για τον ίδιο, αλλά και για το ποδόσφαιρο της πόλης, από το πρωί της Τρίτης και με αφορμή κάποιες προκλήσεις που προέκυψαν αναδιπλώθηκε ο κ. Παπαϊωάννου (στην ουσία φάνηκε ότι δεν επιθυμεί να παραδώσει την ομάδα σε κάποιον άλλο ενδιαφερόμενο που τυχόν θα υπάρξει, αν και ο ίδιος προανήγγειλε τη δωρεάν παραχώρηση μετοχών) και το βράδυ μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο προχώρησε στη δήλωση ότι συνεχίζει στην ομάδα.

Βέβαια για τα κακώς κείμενα που έχουν να κάνουν με τη διοργανώτρια δεν πήρε τίποτε πίσω και μάλιστα τόνισε ότι στο συμβούλιο της Παρασκευής θα μετάσχει και θα τα πει παρουσία όλων των ΠΑΕ της κατηγορίας.

Για το θέμα αυτό τόνισε χαρακτηριστικά στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου:

«Το πρωτάθλημα στη Β’ Εθνική νοσεί σοβαρά. Έχει σοβαρά προβλήματα οργάνωσης και δεν ξέρω κατά πόσο είναι καθαρό αυτό το πρωτάθλημα. Θα μιλήσουμε στο Δ.Σ. για θέματα οργάνωσης και πώς διοικείται η Β’ Εθνική. Για τα υπόλοιπα δεν είναι αρμόδια η διοίκηση της Β’ Εθνικής, γιατί είναι θέματα που είναι πολύ πιο βαθιά και θα τα συζητήσουμε εκεί που πρέπει να τα συζητήσουμε. Είναι κρυφό μυστικό τι γίνεται στο πρωτάθλημα. Δεν παίρνω πίσω αυτό που είπα για Καμόρα. Όποιος θέλει ας μου κάνει μήνυση. Όλοι ξέρουμε τι γίνεται».

pp3Ας δούμε όμως αναλυτικά τι είπε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Λαμία, μπροστά στους φίλους της ομάδας:

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι, ούτε ένας Παπαϊωάννου, ούτε ένας Ποντίκας, ούτε τα παιδιά, ο Κυρίτσης μπορούν να κάνουν τη δυναμική μιας ομάδας. Τη δυναμική μιας ομάδας την κάνει όλη η πόλη. Και θα πρέπει να περάσει ένα μήνυμα ότι είναι όλη η πόλη ενωμένη και σε κάθε στραβό που θα τύχει σ ‘ αυτή την ομάδα και θα είναι σκηνοθετημένο, θα είναι όλη η πόλη μαζί.

Εγώ προχθές είχα αποφασίσει, και το λέω ειλικρινά, η ομάδα να μην κατεβεί. Το πήρα πίσω. Και το πήρα όχι γιατί έχω μάθει να κάνω μία έτσι, μία αλλιώς. Απλά αν η ομάδα δεν κατέβαινε, θα τιμωρούνταν και η τιμωρία θα την ακολουθούσε και τα επόμενα χρόνια.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι είμαστε σε έναν συνεταιρισμό ομάδων, λέγεται Β’ Εθνική. Προσωπικά έχω πάει δύο φορές εκεί. Είδα πράγματα και θάματα εκεί μέσα. Θεώρησα ότι δεν πρέπει να πηγαίνω εκεί. Κάποιες άλλες φορές κάποια άλλα παιδιά, αλλά κι αυτά πολλές φορές αισθάνονται άσχημα.
pp5Θα πάω εκεί για τελευταία φορά την Παρασκευή. Θα τους πω δυο λόγια, αυτά που πρέπει να πω, θα δώσω και δημοσιότητα. Εκεί υπάρχουν άτομα που δεν έπρεπε να είναι, δεν εκπροσωπούν ομάδες, δεν εκπροσωπούν τίποτα. Κοιτούν τα προσωπικά τους συμφέροντα. Κι αυτά τα μηνύματα πρέπει να περάσουν και στην ΕΠΟ και στον αρμόδιο Υπουργό. Ότι περνάει από το χέρι μου θα το κάνω.

Η ομάδα της Λαμίας πρέπει να έχει συνέχεια. Την ψυχική κούραση που έχω πάρει αυτά τα 4 χρόνια δεν την έχω τραβήξει στη δουλειά μου.

Το ποδόσφαιρο έχει και όμορφα πράγματα, αλλά όταν αδικείσαι αρχίζεις και το απεχθάνεσαι. Θα πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να τη σεβαστούν τη Λαμία και σαν ομάδα και σαν πόλη.

Έχουμε φερθεί εδώ μέσα με τον καλύτερο τρόπο σε ομάδες. Δεν έχουμε πειράξει άνθρωπο, έχουμε την καλύτερη διαγωγή. Αυτό μας κάνει ανώτερους, αλλά θα πρέπει με μια φωνή να αποδείξουμε ότι η Λαμία είναι δυνατή και σαν πόλη και σαν ομάδα.

Θα προσπαθήσω φέτος να τη στηρίξω την ομάδα και οικονομικά και τις μετοχές θα τις κρατήσω. Έχω κουραστεί, δεν θέλω να κρύβομαι. Εφόσον δεν υπάρξει κάποιος δυναμικός άνθρωπος που θα θέλει να πάει την ομάδα μπροστά, θα την κρατήσω τη φετινή χρονιά. Για το μετά δεν ξέρω. Έχω πάρει μία χαρά γιατί βλέπω άτομα που χαίρομαι που υπάρχουν και βλέπω μία δυναμική. Όταν αυτό υπάρχει δύσκολα θα μας αδικούν. Κάποια στιγμή και η αδικία σταματάει, γιατί ο φόβος φυλάει τα έρμα.

pp6Για μένα έπρεπε να το έχει το πρωτάθλημα η ΕΠΟ, γιατί υπάρχουν και καθαρές ομάδες και επιχειρηματίες οικονομικά ευκατάστατοι, αλλά υπάρχουν και ομάδες με μεγάλα προβλήματα.

Αυτά που είπε ο κ. Κούγιας δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα. Δεν είναι η ώρα, όμως να κάνουμε δικαστήρια.

Θα σας πω ότι κάποιες ομάδες μπήκαν στα πλέι οφ που είχαν ασφαλισμένους στο ΙΚΑ 5-6 ποδοσφαιριστές και οι υπόλοιποι 25 ήταν ανασφάλιστοι.

Η Λαμία μέχρι τώρα είναι τυπική και στο ΙΚΑ της και στην Εφορία της.

Μπήκαν ομάδες που δεν έπρεπε να έχουν μπει. Ομάδες που έπρεπε να έχουν τιμωρηθεί από τη μέση του πρωταθλήματος, γιατί έβγαζαν πλαστά εισιτήρια. Εδώ ίσως χρειάζεται να επέμβει και η πολιτεία. Πώς μία ομάδα δεν πληρώνει ΙΚΑ και Εφορία και μπορεί και παίζει;

Την Κυριακή να είμαστε πάλι όλοι ενωμένοι. Γι αυτό κάνουμε και την κίνηση με την προπώληση εισιτηρίων με 5 ευρώ.

Όσο μεγαλύτερη δυναμική έχει μια ομάδα στο γήπεδο, τόσο μεγαλύτερο σεβασμό εμπνέει.

Αν ένας διαιτητής έρχεται και βλέπει 100 άτομα στο γήπεδο δεν σε υπολογίζει.

Κάντε όλοι μια προσπάθεια, δύο ώρες κάθε 15 ημέρες είναι. Κι εγώ ήθελα να πάω μια βόλτα τα παιδιά μου και δεν τα πάω. Κι απόψε είχα δουλειά και δεν πήγα. Το κάνουμε για το καλό της πόλης μας, για τα παιδιά μας».

*efthia.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected