Super League 1

Ολυμπιακός – Οι 5+1 που βαίνουν προς αποχώρηση ή δανεισμό

kentrikiΤο πρώτο μισό της σεζόν ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες για τον Ολυμπιακό με τον Μάρκο Σίλβα να κάνει το πρώτο «ταμείο» της ομάδας που δημιούργησε το περασμένο καλοκαίρι.

Η πορεία στο πρωτάθλημα είναι εντυπωσιακή έχοντας προσφέρει ουσιαστικά από τον Νοέμβριο τον τίτλο, στο Τσάμπιονς Λιγκ ο αντικειμενικός στόχος πέτυχε, με την υπέρβαση έναντι της Άρσεναλ όμως να μην γίνεται, ενώ στο Κύπελλο απομένει η επικύρωση στο τελευταίο ματς με τον Απόλλωνα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Με την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να έρχεται αναμένονται εξελίξεις και στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, σε πρώτη φάση όσον αφορά τις αποχωρήσεις. Ο Πορτογάλος τεχνικός σε αυτό το διάστημα έχει στη διάθεση του πάνω από 30 ποδοσφαιριστές που αναμφίβολα δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει από την στιγμή που οι υποχρεώσεις στο δεύτερο μισό της σεζόν θα είναι λιγότερες.

Από την άλλη ο Σίλβα έχει δείξει ξεκάθαρα τους παίκτες που υπολογίζει βάσιμα και είναι δεδομένο πως εν όψει Ιανουαρίου θα ζητήσει να δουλέψει πλέον με λιγότερους παίκτες, με αυτούς που δεν υπολογίζει να ψάχνουν αλλού την τύχη τους, είτε δανεικοί είτε με οριστική αποχώρηση.

Είναι ξεκάθαρο από τις μέχρι τώρα συμμετοχές πως παίκτες όπως οι Πουλίδο, Τζανδάρης, Γούτας, Μπεν, Γιαννιώτας δεν υπολογίζονται από τον Πορτογάλο τεχνικό ενώ ακόμη υπάρχουν περιπτώσεις παικτών, όπως ο Φινμπόγκασον, που αλλιώς τα περίμεναν όταν ήρθαν και αλλιώς τα βρήκαν. Οι αποχωρήσεις λοιπόν είναι δεδομένες στον Ολυμπιακό ενώ ανοικτό είναι κατά πόσον θα υπάρξουν προσθήκες στο ρόστερ με παίκτες που έχει ξεχωρίσει ο Πορτογάλος πως μπορούν να βοηθήσουν στο δεύτερο μισό την ομάδα.

Πάντα στο «τραπέζι» υπάρχει και η παράμετρος των πωλήσεων ανάλογα με το τι προτάσεις θα φτάσουν από το εξωτερικό για πρωτοκλασάτους παίκτες της ομάδας. Ξεκάθαρη πάντως πρόθεση της διοίκησης και του Σίλβα είναι η ομάδα να μην αποδυναμωθεί στο ελάχιστο ώστε να μπορέσει να παρουσιαστεί πανέτοιμη και ισχυρή στην πρόκληση του Γιουρόπα Λιγκ.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected