Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Κεραυνός Επισκοπής – Αχιλλέας Νάουσας 2-2 (photos)

12380195_10200982115072085_1252896676_nΠολύ ανοιχτό παιχνίδι στο Δημοτικό Γήπεδο Επισκοπής, που αποζημίωσε τους 150 περίπου θεατές που αψήφισαν το τσουχτερό κρύο.

Κεραυνός και Αχιλλέας αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1, ένα αποτέλεσμα που δεν αλλάζει και πολλά όσον αφορά τη βαθμολογική κατάταξη αμφοτέρων. Η ομάδα του Χρήστου Μποζίνη, με το πέρας του πρώτου γύρου, μπορεί να καυχιέται πως παρά το γεγονός πως είναι νεοφώτιστη, βρίσκεται την 5η θέση με 21 βαθμούς, έχοντας παράλληλα την τρίτη καλύτερη επίθεση εντός έδρας (16 γκολ) στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, παραμένει στον θεσμό του Κυπέλλου και θα αγωνιστεί τον Φεβρουάριο στα ημιτελικά!

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Παναγιώτη Καραμεταξά πήρε μία ακόμη βαθμολογική ανάσα και με τους 14 βαθμούς, μπορεί να βλέπει ακόμη πιο αισιόδοξα τη συνέχεια. Η ανανέωση που επιχειρήθηκε το καλοκαίρι, σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη της διοίκησης σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, ήταν ένα πείραμα που μέχρι στιγμής κρίνεται επιτυχημένο, παρά το γεγονός πως υπήρξαν και διοικητικές εξελίξεις μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου, Δημήτρη Μπογιατζόγλου.

Τo ρεπορτάζτου Κεραυνού είναι μια προσφορά του Cafe «Anfield» στην Επισκοπή

11992214_10200741527537547_2138441037_n-copy

Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι, ο Κεραυνός ήταν αυτός που είχε τα ηνία του αγώνα καθ όλη τη διάρκεια του και με καλή κυκλοφορία της μπάλας, πίεσε τις περισσότερες φορές πολύ έντονα τα αντίπαλα καρέ. Η επανεμφάνιση του Χάρη Παραστατίδη μετά τον τραυματισμό του συνοδεύτηκε από γκολ (έφτασε τα 8 και ξεπέρασε τον Κώστα Ντέλλα που έχει 7), ωστόσο γρήγορα αντικαταστάθηκε καθώς ένιωσε ενοχλήσεις, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για υποτροπή. Εξαιρετικός ο Κώστας Τουμαράς, από τον οποίο προήλθαν οι περισσότερες απειλητικές καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα, ενώ με τον καλύτερο τρόπο αντικατέστησε τον Παραστατίδη ο Ανδρέας Ορφανίδης, που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

12366810_10200982117352142_750935802_nΑπό την άλλη πλευρά ο Αχιλλέας επιδίωξε εξ αρχής να κλείσει τις διόδους στα καρέ του Ηλιάδη και να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί στην κόντρα την ταχύτητα των Παρθενόπουλου (αγωνίστηκε σήμερα με πυρετό) αλλά και του Σακελλάρη, ο οποίος αναδείχτηκε MVP της προηγούμενης αγωνιστικής και θα βραβευτεί την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτός όμως που έκανε τη διαφορά (σε ένα ακόμη παιχνίδι) ήταν ο Παναγιώτης Καραμεταξάς, ο οποίος ήταν ο σκόρερ των δύο τερμάτων και παράλληλα, με το ανέβασμα του στο κέντρο μετά το 2-1, έδωσε πνοή στη μεσαία γραμμή με τη δεδομένη εμπειρία του.

Το ξεκίνημα στο παιχνίδι ανήκει αποκλειστικά στον Κεραυνό, που μπήκε δυνατά με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα. Ο Ντέλλας έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ (11′ και 18′) ωστόσο το τέρμα που επιδίωξαν οι νεοφώτιστοι ήρθε λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Ο Τουμαράς βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Ντέλλα, αυτός χωρίς κοντρόλ και με εντυπωσιακό τακουνάκι βρήκε τον Παραστατίδη μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος με πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Ο τραυματισμός και η αποχώρηση του σκόρερ στη συνέχεια αποσυντόνισε εν μέρει τους γηπεδούχους και στο 40′ ήρθε η ισοφάριση για τον Αχιλλέα, από το σημείο του πέναλτι. Το γέμισμα από το χώρο του κέντρου απομακρύνθηκε προσωρινά, ο Γιαμαλίδης έγινε κάτοχος της μπάλας και στην προσπάθεια του να αποφύγει τον αντίπαλο του βρέθηκε στο έδαφος. Ο ρέφερι κ. Μαρόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα και ο Παναγιώτης Καραμεταξάς δεν αστόχησε, φέρνοντας το ματς στα ίσια.

12358487_10200982116992133_381669779_nΤο ισόπαλο 1-1 του πρώτου μέρους, προσπάθησε άμεσα να αλλάξει ο Κεραυνός, μπαίνοντας πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος. Μέχρι το 55′ πίεσε πολύ την αντίπαλη άμυνα και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τον Ανδρέα Ορφανίδη, που δέχτηκε την εξαιρετική κάθετη πάσα του Τουμαρά και με πλασέ “έγραψε” το 2-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης, σε μια πανομοιότυπη φάση χρίστηκε σκόρερ, ωστόσο ο βοηθός κ. Ασβεστάρας το ακύρωσε ως off side, δεχόμενος στη συνέχεια τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Ο Αχιλλέας όμως δεν το έβαλε κάτω και παρά το ότι εξάντλησε δυνάμεις αμυνόμενος, κατάφερε στο 68′ να φέρει και πάλι το ματς στα ίσια. Ο Μπαξεβάνος γέμισε από τα δεξιά, ο Παρθενόπουλος έκανε την κεφαλιά – πάσα για τον Καραμεταξά που ακολούθησε τη φάση και με ενώ πιεζόταν από τον αντίπαλο αμυντικό, πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Βόλτση που επιχείρησε την έξοδο.

Από το σημείο εκείνο και μέχρι το τέλος του αγώνα, οι γηπεδούχοι πίεσαν για το τρίτο γκολ, έχοντας μια πολύ καλή στιγμή σε τετ-α-τετ του Καρυπίδη αλλά και μια καλή κεφαλιά του Ντέλλα μετά από εκτέλεση φάουλ του Τουμαρά.

Οι δύο ομάδες ζήτησαν τις δεύτερες κίτρινες των Καραμεταξά και Καρυπίδη αντίστοιχα, σε φάσεις που σημειώθηκαν στο χώρο του κέντρου.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαρόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Ασβεστάρα και Ιασωνίδη.

Συνθέσεις

Κεραυνός Επισκοπής : Βόλτσης, Χαραλαμπίδης, Ιωαννίδης Ζ., Δημητρίου, Τσεχελίδης, Μπάμπος, Τουμαράς, Καρυπίδης, Ντέλλας, Λύτης (73′ Φωτίου), Παραστατίδης (35′ Ορφανίδης).

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Σαμαράς Τ. (46′ Στογιάννος Ρ.), Βακαλίδης, Μπαξεβάνος, Καραμεταξάς, Σαμαράς Δ., Μπράτσης, Κοσμάς, Παρθενόπουλος (90′ Μπογιατζόγλου), Γιαμαλίδης, Στογιάννος Γ. (88′ Ψαθάς)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected