Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Europa League – Ας γνωρίσουμε την αντίπαλο του Ολυμπιακού (vids)

NEWTEAM01Το Sport24.gr παρουσιάζει το προφίλ της Άντερλεχτ που είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους “32” του Europa League και θυμίζει την ιστορία των αναμετρήσεων με τους Πειραιώτες.

Η Άντερλεχτ θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στην φάση των 32 του Europa League, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στις 18 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς μια εβδομάδα μετά στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης” (25/2). Το Sport24.grπαρουσιάζει το προφίλ της ομάδας του Βελγίου, που έχει ανταμώσει και στο παρελθόν με τους “ερυθρόλευκους”.

Οι πρωτευουσιάνοι αγωνίζονται στο γήπεδο “Constant Vanden Stock” των Βρυξελλών και την φετινή αγωνιστική περίοδο βρίσκονται στην 4η θέση του πρωταθλήματος Βελγίου με 34 βαθμούς ύστερα από 19 αγωνιστικές, έχοντας πάντως ένα ματς λιγότερο.

Μετράει εννέα νίκες, επτά ισοπαλίες και δυο ήττες, αλλά αν πάρει το παιχνίδι που χρωστάει, ανεβαίνει δεύτερη και θα απέχει τρεις βαθμούς από την κορυφή, όπου φιγουράρει η Γάνδη. Χθες (13/12) ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Οστάνδη στην έδρα της, σκοράροντας με τον 27χρονο Αργεντινό επιθετικό, Ματίας Σουάρες. Προπονητής της είναι ο Αλβανός, Μπέσνικ Χάσι.

Η Άντερλεχτ τερμάτισε δεύτερη στον 8ο όμιλο του Europa League πίσω από την Τότεναμ, μετρώντας με 10 βαθμούς. Απέκλεισε τόσο την Καραμπάγκ όσο και την Μονακό και πρέπει να πούμε πως μέσα στην έδρα της είχε δυο νίκες και μια ισοπαλία, ενώ εκτός έδρας πήρε ένα ματς και έχασε τα άλλα δυο.

Το αστέρι της ομάδας είναι ο  18χρονος μέσος, Γιούρι Τίλεμανς, ο οποίος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ευρωπαϊκών γηπέδων. Αγωνίστηκε για πρώτη ομάδα με την ανδρική ομάδα στα 16 του και πλέον είναι βασικός. Φέτος έχει παίξει 24 παιχνίδια (16 στο πρωτάθλημα, 6 στο Europa League και 2 στο Κύπελλο) και έχει τέσσερα γκολ και δυο ασίστ. Αρκετοί μεγάλοι σύλλογοι τον κοιτάζουν και θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Αναφορικά με τα τρόπαιά της (εγχώρια και ευρωπαϊκά), έχει 33 πρωταθλήματα, εννέα Κύπελλα, ένα Λιγκ Καπ, δώδεκα Σούπερ Καπ, δυο Κύπελλα Κυπελλούχων (1976, 1978), ένα Κύπελλο UEFA (1983) και δυο Σούπερ Καπ Ευρώπης (1976, 1978).

Το ρόστερ της Άντερλεχτ:

Τερματοφύλακες:

Σίλβιο Προτό (Βέλγος) 32 ετών

Φρανκ Μπεξ (Βέλγος) 29 ετών

Ντάνι Ρέφ (Βέλγος) 21 ετών

Αμυντικοί:

Ολιβιέ Ντέσχαχτ (Βέλγος) 34 ετών

Μπραν Νούιτνικ (Ολλανδός) 25 ετών

Φαμπρίς Εν’Σακαλά (Γάλλος) 25 ετών

Μισέλ Χεϊλέν (Βέλγος) 21 ετών

Νέιθαν Ντε Μεντίνα (Βέλγος) 18 ετών

Ιβάν Ομπράντοβιτς (Σέρβος) 25 ετών

Ερβέ Ματίς (Βέλγος) 19 ετών

Μέσοι:

Σερινιέ Εμποτζί (Σενεγαλέζος) 26 ετών

Αντι Ναχάρ (Ολλανδός) 21 ετών

Ντένις Πρατ (Βέλγος) 21 ετών

Μαχμούντ Χασάν (Αιγύπτιος) 21 ετών

Γκιγιόμ Ζιλέ (Βέλγος) 31 ετών

Γιούρι Τίλεμανς (Βέλγος) 18 ετών

Λεαντέρ Ντεντροκέρ (Βέλγος) 20 ετών

Ντοντί Λουκεμπακιό (Βέλγος) 18 ετών

Επιθετικοί:

Ματίας Σουάρες (Αργεντινός) 27 ετών

Ιμπραΐμα Κοντέ (Γουινέα) 24 ετών

Οσβαλ Αλβαρες  (Κολομβιανός) 20 ετών

Ιντρίσα Σιλά (Γουινέα) 25 ετών

Ιμό Εζέκιελ (Νιγηριανός) 22 ετών

Στέφανο Οκάκα (Ιταλός) 26 ετών

Φρανκ Ατσεαμπόνγκ (Γκανέζος) 22 ετών

περισσότερα στο sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected