Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Μακροχώρι – ΑΣ Ειρηνούπολης 2-3

DSCN0230

MVP του αγώνα ο Βασίλης Γιαουτζής (στο βάθος)

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το 2015 ο περσινός πρωταθλητής ΑΣ Ειρηνούπολης, διατηρώντας παράλληλα το +1 από τον δεύτερο ΦΑΣ Νάουσα. 

Η ομάδα του Γιάννη Μαντζιαρίδη μπορεί να δυσκολεύτηκε κόντρα στο μαχητικό Μακροχώρι, ωστόσο πήρε μια ακόμη σημαντική νίκη και βαδίζει σταθερά στην κορυφή και εκ των πραγμάτγων, προς τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στην Α1 Ερασιτεχνική. Από την άλλη πλευρά, μόνο θετικά μπορούν να είναι τα στοιχεία που αποκόμισε από το σημερινό παιχνίδι η “ασπρόμαυρη” ομάδα, που παρά τα προβλήματα (13 οι ποδοσφαιριστές που ήταν στη διάθεση του Μάκη Γιαννόπουλου) πάλεψε με όλες της δυνάμεις, έλειψε όμως η εμπειρία στα καθοριστικά σημεία της αναμέτρησης.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν δύο τέρματα όσα δηλαδή είχαν δεχτεί οι αντίπαλοι τους σε όλο το πρωτάθλημα!

DSCN0176Για ακόμη ένα παιχνίδι, οι “τζιαλορόσι” κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα πολύ νωρίς, θέτοντας τις βάσεις για την τελική επικράτηση. Συγκεκριμένα στο 9ο λεπτό, ο Έξαρχος βρήκε με πολύ ωραίο τρόπο τον Γιώργο Γασπαράτο και ο τελευταίος πέτυχε το 4ο προσωπικό του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα.

Και ενώ η εξέλιξη αυτή προμήνυε πως εύκολα ή δύσκολα οι φιλοξενούμενοι θα “καθάριζαν” το ματς, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην επίθεση και με τη συμπλήρωση 20 λεπτών έφεραν το ματς στα ίσια. Ο Σταματίου βρέθηκε στο ύψος της περιοχής μετά από αντεπίθεση, σούταρε με δύναμη, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι του Σταματέλου και στην επαναφορά ο Πίκος με πλασέ “έγραψε” το 1-1.

Οι πρωταθλητές όμως δεν πτοήθηκαν από τον ενθουσιασμό και την ορμή των γηπεδούχων και στο 26′ πήραν και πάλι προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Γασπαράτος έγινε αυτή τη φορά δημιουργός και μετά από δική του σέντρα, ο Κώστας Έξαρχος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χαρίση.

Ακολούθησαν εκ νέου προσπάθειες από τους γηπεδούχους για να φέρουν το ματς στα ίσια, ωστόσο οι παίκτες του Γιάννη Μαντζιαρίδη έκλεισαν καλά τους χώρους και δεν επέτρεψαν να δημιουργηθούν απειλητικές καταστάσεις στα καρέ του Σταματέλου. Την ίδια ώρα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τρίτο γκολ, το οποίο όμως σημειώθηκε με την έναρξη του δευτέρου μέρους.

DSCN9910

Σκόρερ και των δύο τερμάτων του Μακροχωρίου ο Λάζαρος Πίκος

Σκόρερ και πάλι ο Κώστας Έξαρχος (παραμένει στην 1η θέση του πίνακα των σκόρερς με 14 γκολ) ο οποίος δέχτηκε την πολύ ωραία κάθετη πάσα από τον Γιαουτζή και με σουτ στην κλειστή γωνία, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3.

Οι αποφασισμένοι όμως “ασπρόμαυροι” δεν είχαν σκοπό να παρατήσουν το παιχνίδι και στο 49′ μείωσαν εκ νέου το σκορ, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Λάζαρου Πίκου. Προηγήθηκε η εξαιρετική πάσα του Κωτσόπουλου, για να ακολουθήσει το πολύ ωραίο πλασέ του πρώην παίκτη της Κ17 της Βέροιας.

Το γκολ αυτό έδωσε…φτερά στους παίκτες του Μάκη Γιαννόπουλου, που πήραν τα ηνία του αγώνα και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Όσες προσπάθειες έγιναν, δεν προκάλεσαν “ρήγματα” στην αντίπαλη περιοχή, ενώ οι “τζιαλορόσι” ήταν πολύ επικίνδυνοι στην αντεπίθεση, φτάνοντας τουλάχιστον τέσσερις φορές (με Γασπαράτο δις, Έξαρχο και Κουκουράκη) κοντά στο 4ο γκολ.

Αυτή ήταν η 12η φετινή νίκη του ΑΣ Ειρηνούπολης στο πρωτάθλημα, που μαζί με τον ΦΑΣ Νάουσα, διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 37 γκολ. Παράλληλα, η ομάδα του Γιάννη Μαντζιαρίδη κρατά τα σκήπτρα στην αμυντική λειτουργία (4 γκολ παθητικό έναντι 5 του ΦΑΣ) ενώ το Μακροχώρι δέχτηκε για πρώτη φορά τρία γκολ εντός έδρας.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Γιοβανόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Παζαρτζικλή και Πίτο.

Συνθέσεις

Μακροχώρι : Χαρίσης, Σερασκιέρης Δ., Σταυρίδης (58′ Παπακωνσταντίνου), Δημοσθένους, Σταματίου, Φωτόπουλος, Τσιφλίδης, Πίκος,, Κωτσόπουλος, Τσςακαλίδης, Φιλιππίδης.

ΑΣ Ειρηνούπολης : Σταματέλος, Συμεωνίδης Γ. (58′ Παπαδόπουλός Ν.), Πετκάκης (75′ Τάσο), Βαλδήρ, Χουϊλουλίδης, Ασλαμπάλογλου, Κουκουράκης, Γιαουτζής, Έξαρχος, Γασπαράτος, Τσιούπρος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected