Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μελίκης – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων 1-3

DSCN9581

Δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι στη Μελίκη, ανάμεσα σε δύο ομάδες που ήθελαν τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους.

Η νίκη τελικά είχε…πράσινο χρώμα, με τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων να φεύγει με το “διπλό” από την έδρα του Φίλιππου, ένα αποτέλεσμα που τον έφερε στην 9η θέση της βαθμολογίας. Το εντυπωσιακό για την ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου πως οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν ήταν ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές που είτε ήταν τραυματίες είτε ήταν ανέτοιμοι!

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν χωρίς κάποιο πρόβλημα ήταν οι Μουσκεφτάρας, Παντριάς, Μηνούδης Χ., Μηνούδης Α., Σαλτουρίδης, Σερμπίνης, Αθανασιάδης (ο οποίος επέστρεψε στις υποχρεώσεις της ομάδας) και Σούρλας ενώ έξι παίκτες (Ντάμτσιος, Ντόι, Κιρκιλιανίδης, Ελευθεριάδης, Καραούσογλου, Μητσιώτης) αγωνίστηκαν με τραυματισμό είτε προερχόταν από μεγάλο διάστημα αποχής.

Καλή εμφάνιση αλλά χωρίς το πολυπόθητο αποτέλεσμα για τον Φίλιππο, που πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις (και με μόλις 12 παίκτες σε ετοιμότητα, ένας εκ των οποίων ο δεύτερος τερματοφύλακας Τσιμπρής), χωρίς όμως να καταφέρνει στο τέλος να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα. Οι 6 βαθμοί μετά από 14 αγώνες είναι πολύ μικρή συγκομιδή, οι διαφορά από τη 12η θέση έχει αυξηθεί στους 8 βαθμούς και οι επόμενες 13 αγωνιστικές είναι εκ των πραγμάτων “τελικοί”.

DSCN9578Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν χρονικά διαστήματα. Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, ο Φίλιππος μπήκε δυνατά με σκοπό να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο, χωρίς όμως να σημειωθεί η μεγάλη φάση στα καρέ του Μουσκεφτάρα. Από το 15′ μέχρι και το μισάωρο, οι “πράσινοι” ανέβασαν στροφές, πίεσαν τους γηπεδούχους και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ.

Μετά από ωραία πάσα του Σερμπίνη στην πλάτη της άμυνας του Φίλιππου, ο Ηρακλής Ελευθεριάδης βρέθηκε απέναντι από τον Τσιώμο και με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Αυτό ήταν το παρθενικό τέρμα για τον νεαρό αμυντικό στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν δύο ακόμη φορές κοντά στο γκολ με τους Σούρλα και Αθανασιάδη ενώ ενδιάμεσα τόσο ο Ανδρίτσος όσο και ο Αντώνης Παρσόπουλος βρέθηκαν σε θέση βολής, χωρίς όμως να καταφέρουν να φέρουν το ματς στα ίσια.

Αυτό τελικά το κατάφερε στο 41′ ο Θανάσης Ανδρίτσος, ο οποίος δέχτηκε την πάσα του Μηλιώτη από το χώρο του κέντρου, κατέβασε ιδανικά τη μπάλα και πριν προλάβουν οι αμυντικοί, έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Μουσκεφτάρα.

Δυνατό ξεκίνημα για την ομάδα του Κώστα Κατσώνη και στο δεύτερο μέρος με πιο καλή στιγμή τη διπλή ευκαιρία Παρσόπουλου και Πιτσάβα στο 51′ που δεν κατάφεραν να δώσουν το προβάδισμα στην ομάδα τους.

Στο 58′ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον βοηθό κ. Ασβεστάρα, ο οποίος ακύρωσε τέρμα του Μηλιώτη ως off-side, υποστηρίζοντας πως μετά την εκτέλεση φάουλ του Ανδρίτσου ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος. Ακολούθησε 5λεπτη διακοπή εν μέσω διαμαρτυριών, ενώ ο ρέφερι κ. Καρυπίδης απέβαλε τον Δημήτρη Μαμουτόπουλο, μέλος της διοίκησης του Φίλιππου.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους “ερυθρόλευκους” στο 68′ οι φιλοξενούμενοι, σε μια ιδανικά εκτελεσμένη αντεπίθεση με τον Δημήτρη Σούρλα, πήραν προβάδισμα στο σκορ με “δράστη” τον Μπάμπη Σαλτουρίδη, που πήρε την πάσα “πάρε-βάλε” από τον συμπαίκτη του.

Το ρεπορτάζ του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων είναι μία προσφορά του…

Χωρίς-τίτλο7

Το γκολ αυτό σκόρπισε την απογοήτευση στους γηπεδούχους, που έχασαν τη συνοχή τους ενώ στο 74′ ο Μέγας Αλέξανδρος είχε και δοκάρι με τον Σάββα Αθανασιάδη.

Το γκολ που εδραίωσε τη νίκη για την ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου σημείωσε στο 86ο λεπτό ο Σίμος Καραούσογλου, στην επανεμφάνιση του στους αγωνιστικούς χώρους μετά από 1.5 χρόνο απραξίας λόγω του σοβαρού τραυματισμού του.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Καρυπίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Ασβεστάρα και Καραϊωσήφ

Συνθέσεις

Φίλιππος Μελίκης : Τσιώμος, Ντόβας, Μηλιώτης, Παρσόπουλος Α., Τεγούσης, Πιτσάβας, Γαβριηλίδης, Μιχαηλίδης, Ανδρίτσος, Μπούθας (74′ Τσιμπρής), Σαχπατζίδης

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Παντριάς, Μηνούδης Χ., Μηνούδης Α., Σερμπίνης, Σαλτουρίδης, Σούρλας, Ντάμτσιος (46′ Κιρκιλιανίδης), Αθανασιάδης (89′ Μητσιώτης), Ελευθεριάδης (79′ Καραούσογλου), Ντόι

*φωτ. από τον πρώτο γύρο

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected