Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ευρώπη – Ιδανικό φίνις στο 2015 για Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα! (vids)

_80181459_markovic_goal_reuters2Mε το γκολ του Κρίστιαν Μπεντέκε η Λίβερπουλ πέρασε με 1-0 από την έδρα της Σάντερλαντ, έπιασε την Γιουνάιτεντ στην 6η θέση και έκλεισε το 2015 στο -9 από την κορυφή.

Τελευταίο ματς για το 2015 στην Premier League με την Λίβερπουλ να φεύγει με το «τρίποντο» από το «Στάδιο του φωτός» και την ομάδα του Κλοπ να ξεκινάει τη νέα χρονιά στους 30 βαθμούς παρέα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην 6η θέση, έχοντας 30 βαθμούς.

Η Λίβερπουλ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού από το ξεκίνημα, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 25΄ με την μπάλα να βρίσκει το κάθετο δοκάρι στο σουτ του Φιρμίνο έξω από την περιοχή του Μανόνε. Οι «μαύρες γάτες» δεν είχαν κάποια μεγάλη ευκαιρία και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν με το μηδέν στα αποδυτήρια.

Ιδανικό ξεκίνημα για τους «ρεντς» στην επανάληψη. Δευτερόλεπτα μετά την σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπεντέκε άνοιξε το σκορ! O Kλάιν έκανε την μπαλιά, ο Λαλανά μπήκε στην πορεία της μπάλας η οποία στρώθηκε στον Μπεντέκε με τον 25χρονος επιθετικό να στέλνει εύκολα την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό που ήθελαν οι φιλοξενούμενοι το πέτυχαν, η Σάντερλαντ δεν είχε τη δυνατότητα να απειλήσει και έτσι η Λίβερπουλ, που έχασε άλλες δύο καλές ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά του ματς, πήρε τους τρεις βαθμούς και μπαίνει στο 2016 με το -9 από την κορυφή.

δείτε το βίντεο στο sdna.gr

barca-front-three_3_0

Η τριάδα MSN έκρυψε και πάλι το τόπι στο θριαμβευτικό 4-0 της Μπαρτσελόνα επί της Μπέτις, που σκιάστηκε ωστόσο από το… αστείο πέναλτι με το οποίο οι Καταλανοί άνοιξαν το σκορ.

Ακόμα και ο Λουίς Ενρίκε έβγαλε το καπέλο σε αυτούς τους παίκτες: «δεν κουράζονται ποτέ να κερδίζουν», είπε λίγο μετά την κατάκτηση του 5ου τίτλου μέσα στο 2015. Το θέμα με αυτή την Μπαρτσελόνα είναι ότι οι παίκτες της βρίσκουν κάθε βράδυ, κάθε ματς, το ίδιο κίνητρο να παίζουν στο ίδιο επίπεδο, να κερδίζουν, να κυριαρχούν, να προσφέρουν θέαμα.

Αυτή τη φορά το κίνητρο δημιουργήθηκε από το 500ό ματς του Λιονέλ Μέσι με την φανέλα των «μπλαουγκράνα». Ο Αργεντινός σταρ παρέσυρε και τα… φιλαράκια του στον δικό του ρυθμό και η Μπέτις πλήρωσε τα σπασμένα (4-0), σε ένα παιχνίδι πάντως που στιγματίστηκε από το ανύπαρκτο πέναλτι, από το οποίο οι Καταλανοί άνοιξαν το σκορ.

Το βράδυ ήταν γιορτινό. Η Μπαρτσελόνα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο υπό το ιπποτικό χειροκρότημα των παικτών της Μπέτις για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Συλλόγων και βγήκε αναμνηστικές φωτογραφίες με τα 5 τρόπαια που κατέκτησε μέσα στην σεζόν!

Μέσα στο γήπεδο όμως η Μπέτις ήταν σκληρή. Πολύ σκληρή. Οι «βερδιμπλάνκος» κατέβηκαν στο γήπεδο για να παίξουν μπάλα και για μισή ώρα έκαναν δύσκολη την ζωή των Καταλανών. Μέχρι που ένα σφύριγμα χάλασε το ματς. Ο διαιτητής είδε πέναλτι σε έξοδο του Αδάν που συγκρούστηκε με τον Μέσι, ενώ είχε πρώτα διώξει την μπάλα με γροθιές και η νίκη της Μπαρτσελόνα απέκτησε μία στάμπα.

Ο Νεϊμάρ μπορεί να αστόχησε στο πέναλτι με εκτέλεση Πανένκα, όμως στην επαναφορά, ο Βέστερμαν με αυτογκόλ άνοιξε το σκορ για την Μπαρτσελόνα, που λίγο αργότερα τελείωσε οριστικά το ματς. Στην 500ή του εμφάνιση με τους Καταλανούς, ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε το 425ο του γκολ με τους «μπλαουγκράνα» (34’, 2-0), βάζοντας την σφραγίδα του σε μία ακόμα αναμέτρηση.

Η επανάληψη ανήκε στον Λουίς Σουάρες. Ο Ουρουγουανός πιστώνεται την εκτέλεση στο 3-0 (47’,), όμως στο τέταρτο γκολ (83’) κυριολεκτικά χάθηκε η μπάλα, με την Μπαρτσελόνα να κάνει ένα μαγικό συνδυασμό πριν ο Λουίς Σουάρες γράψει το τελικό 4-0.

Αυτό το τελευταίο γκολ ήταν το υπ’ αριθμό 180 (!) για την Μπαρτσελόνα μέσα στο 2015, που έσπασε το περσινό ρεκόρ (178) της Ρεάλ Μαδρίτης. Αλήθεια, τι άλλα ρεκόρ υπάρχουν για αυτή την υπέρ-ομάδα; Τι άλλα κίνητρα μπορούν να βρουν αυτοί οι σεσημασμένοι νικητές;

δείτε βίντεο στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected