Κατηγορίες
Super League 1

Super League – Ζορίστηκε αλλά “έπιασε” την τρίτη θέση

panathinaikos

Εντυπωσιακό παιχνίδι στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει τελικά τις λύσεις κόντρα στον μαχητικό Παναιτωλικό. Από δύο τέρματα σημείωσαν οι Αμπέιντ και Πέτριτς.

Με τη νίκη αυτή το “Τριφύλλι” ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ξεπερνώντας τον ΠΑΟΚ που δεν αγωνίστηκε χθες στην Ξάνθη λόγω της ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου. Παραμένει χαμηλά η ομάδα του Αγρινίου, που θα παλέψει στη συνέχεια ώστε να αποφύγει τις δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν στη Football League.

Οι “Πράσινοι” είχαν τεράστια προβλήματα στον ανασταλτικό τομέα, τόσο στα άκρα της άμυνας (από τους δαιμόνιους Βιγιαφάνες, Κάπελ) όσο και στον άξονα (εμφανής η απουσία του Ζέκα) από τον εντυπωσιακό Ουάρντα, αλλά κατάφεραν και πήραν τη νίκη χάρη στην άρτια επιθετική τους ανάπτυξη αλλά και την καλή βραδιά του Μλάντεν Πέτριτς που πέτυχε δύο τέρματα.

Το ματς ξεκίνησε με απίστευτο/τρελό ρυθμό και γκολ απ’ τα. αποδυτήρια για τον Παναιτωλικό, με τον εκπληκτικό Βιγιαφάνες να ξεκινάει πίσω από το κέντρο, να περνάει εύκολα Ταυλαρίδη και Τελάντερ και να πλασάρει εύστοχα τον Στιλ (2′). Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε άμεσα ισοφαρίζοντας στο 6′ μετά από ωραίο συνδυασμό Κλωναρίδη-Καρέλη και σουτ του Αμπεϊντ (1-1). Το Τριφύλλι στο 11′ πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Κλωναρίδη να το σερβίρει στο πιάτο στον Πέτριτς, αλλά ο Παναιτωλικός ισοφάρισε σε 2-2 στο 16′ μετά από σέντρα του Κάπελ από δεξιά και προβολή του Μαρκόφσκι προς του Ταυλαρίδη.

Η επόμενη καλή στιγμή ανήκε στον Παναθηναϊκό στο 29′ με τον Αμπεϊντ να σουτάρει και τον Κυριακίδη να αποκρούει σε κόρνερ, ενώ στο 30′ το σουτ του Πέτριτς κόντραρε στον Μάκο αλλά ξανά ο Κυριακίδης έδιωξε με υπερένταση. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Καρέλης μόνος του στο ύψος του πέναλτι από πάσα του Αμπεϊντ γλίστρησε και πλάσαρε άουτ. Ο Παναιτωλικός που ήταν “φωτιά” κάθε φορά που έβγαινε απ’ τα άκρα έχασε πολύ καλή ευκαιρία στο 37′ με το σουτ του Ουάρντα που πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Τριφύλλι κατάφερε γρήγορα να προηγηθεί εκ νέου καθώς στο 51′ ο Πράνιτς έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Πέτριτς με ιδανικό μονοκόμματο σουτ “έγραψε” το 3-2. Δύο λεπτά αργότερα ο Ουάρντα έδωσε στον Βιγιαφάνες που ξεπέρασε Τελάντερ και Ταυλαρίδη και πλάσαρε πέφτοντας, αλλά ο Στιλ απομάκρυνε.

Ο Παναιτωλικός που γενικώς έπαιξε πολύ ανοιχτά στο ματς, ρίσκαρε ακόμα περισσότερο στα τελευταία λεπτά και έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες με τον Βασιλείου (83′, 87′ και 90′), αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πετύχει και τέταρτο γκολ με τον Αμπεϊντ να πλασάρει στην κίνηση από πάσα του Καλτσά  στο 92′, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Στιλ, Βέμερ, Ταυλαρίδη, Τελάντερ, Νάνο, Εσιέν, Αμπέντ, Πράνιτς, Κλωναρίδης (63′ Καλτσάς), Καρέλης (83′ Μπεργκ), Πέτριτς (75′ Λαγός).

Παναιτωλικός: Kυριακίδης, Μάρτιν (87′ Καμαρά), Κούσας, Βιγιαφάνες (79′ Βασιλείου), Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόβσκι, Πάουλο, Μύγας (81′ Κουτρομάνος), Ουαρντά.

δείτε εδώ τη βαθμολογία μετά από 16 αγώνες

*με στοιχεία από το sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected